Helppo kirsikkapiirakka

arvosana5/5

(3)arviota
10 Palaa

60 min (josta 15 min aktiivista)

Helpossa kirsikkapiirakassa maistuu myös samettinen vaniljakreemi. Taikina valmistuu vikkelästi sekoittamalla ja täytteeksi sopivat niin tuoreet kuin pakastekirsikat.

Ainekset

MääräAinesosa

Pohja

150 gvoita tai margariinia
3 kplkananmunaa
1 1/2 dlsokeria
1 tlleivinjauhetta
3 dlvehnäjauhoja
80 g(1 ps, 2 dl) mantelijauhetta

Täyte

200 g(1 prk) vaniljakreemiä
500 gkirsikoita

Valmistus (Uuni 200°C)

  1. 1

    Sulata rasva. Voitele osalla rasvaa piirakkavuoka (halk. 26 cm).

    MääräAinesosa
    150 gvoita tai margariinia
  2. 2

    Riko munat kulhoon. Sekoita joukkoon sokeri ja rasva. Yhdistä leivinjauhe vehnäjauhoihin. Sekoita taikinaan mantelijauhe ja jauhot.

    MääräAinesosa
    3 kplkananmunaa
    1 1/2 dlsokeria
    1 tlleivinjauhetta
    3 dlvehnäjauhoja
    80 g(1 ps, 2 dl) mantelijauhetta
  3. 3

    Kaada taikina vuokaan ja tasoita se. Levitä päälle vaniljakreemi. Lisää pinnalle kirsikat.

    MääräAinesosa
    200 g(1 prk) vaniljakreemiä
    500 gkirsikoita
  4. 4

    Paista 200-asteisessa uunissa 35–40 minuuttia, kunnes pohja on kypsä. Anna piirakan jäähtyä.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Yhteishyvän ruokatoimitus
Kuvat:
Reetta Pasanen
13.7.2025
|
Päivitetty: 11.11.2025

Samankaltaisia reseptejä