Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Helppo laskiaispiirakka

Helppo laskiaispiirakka

timer-icon45 min  (josta 30 min aktiivista)
Fork and knife
10 Palaa
Fork and knife
10 Palaa
Laskiaispullan maut uudessa muodossa! Vadelmainen piirakka valmistuu helposti valmiista murotaikinasta. Kardemummakerma ja tuoreet vadelmat nostavat sen uudelle tasolle.

Ainekset

400 g
(1 pkt) murotaikinaa (pakaste)
200 g
(1 prk) vaniljakreemiä
200 g
(1 ps) vadelmia (pakaste)

Kardemummakerma

250 g
(1 rs) mascarponejuustoa
2 dl
(1 prk) vispikermaa
1 dl
tomusokeria
1 tl
kardemummaa

Lisäksi

1/2 dl
mantelilastuja
125 g
(1 rs) tuoreita vadelmia

Vuoan voiteluun

1 rkl
voita tai leivontamargariinia

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Sulata taikina pakkauksen ohjeen mukaan. Painele taikina voidellun piirakkavuoan (halkaisija 26 cm) pohjalle ja reunoille. Pistele pohja haarukalla.

400 g
(1 pkt) murotaikinaa (pakaste)
2

Sulata vadelmat pakkauksen ohjeen mukaan ja soseuta sauvasekoittimella. Sekoita kreemi vadelmiin. Levitä vadelmakreemi vuokaan. Paista 200-asteisen uunin alatasolla noin 20 minuuttia. Jäähdytä piirakka.

200 g
(1 ps) vadelmia (pakaste)
200 g
(1 prk) vaniljakreemiä
3

Vatkaa mascarpone, kerma, sokeri ja kardemumma löysäksi vaahdoksi.

250 g
(1 rs) mascarponejuustoa
2 dl
(1 prk) vispikermaa
1 dl
tomusokeria
1 tl
kardemummaa
4

Paahda mantelilastuja kuumalla, kuivalla pannulla, kunnes lastut saavat hieman väriä. Koristele piirakka kardemummakermanokareilla, vadelmilla ja mantelilastuilla.

1/2 dl
mantelilastuja
125 g
(1 rs) tuoreita vadelmia
Miltä maistui?(8 arviota)
Resepti:
S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 16.2.2025
|
Muokattu: 28.2.2025

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

428

1792

28,0 g

16,0 g

38,2 g

23,6 g

2,2 g

4,7 g

0,3 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli