Helppo laskiaispiirakka
45 min (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Laskiaispullan maut uudessa muodossa! Vadelmainen piirakka valmistuu helposti valmiista murotaikinasta. Kardemummakerma ja tuoreet vadelmat nostavat sen uudelle tasolle.
| 400 g | (1 pkt) murotaikinaa (pakaste) |
| 200 g | (1 prk) vaniljakreemiä |
| 200 g | (1 ps) vadelmia (pakaste) |
| Kardemummakerma | |
|---|---|
| 250 g | (1 rs) mascarponejuustoa |
| 2 dl | (1 prk) vispikermaa |
| 1 dl | tomusokeria |
| 1 tl | kardemummaa |
| Lisäksi | |
| 1/2 dl | mantelilastuja |
| 125 g | (1 rs) tuoreita vadelmia |
| Vuoan voiteluun | |
| 1 rkl | voita tai leivontamargariinia |
- 1.
Sulata taikina pakkauksen ohjeen mukaan. Painele taikina voidellun piirakkavuoan (halkaisija 26 cm) pohjalle ja reunoille. Pistele pohja haarukalla.
- 2.
Sulata vadelmat pakkauksen ohjeen mukaan ja soseuta sauvasekoittimella. Sekoita kreemi vadelmiin. Levitä vadelmakreemi vuokaan. Paista 200-asteisen uunin alatasolla noin 20 minuuttia. Jäähdytä piirakka.
- 3.
Vatkaa mascarpone, kerma, sokeri ja kardemumma löysäksi vaahdoksi.
- 4.
Paahda mantelilastuja kuumalla, kuivalla pannulla, kunnes lastut saavat hieman väriä. Koristele piirakka kardemummakermanokareilla, vadelmilla ja mantelilastuilla.
Helppo laskiaispiirakka
arvosana5/5
45 min (josta 30 min aktiivista)
Laskiaispullan maut uudessa muodossa! Vadelmainen piirakka valmistuu helposti valmiista murotaikinasta. Kardemummakerma ja tuoreet vadelmat nostavat sen uudelle tasolle.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 400 g | (1 pkt) murotaikinaa (pakaste) |
| 200 g | (1 prk) vaniljakreemiä |
| 200 g | (1 ps) vadelmia (pakaste) |
Kardemummakerma | |
| 250 g | (1 rs) mascarponejuustoa |
| 2 dl | (1 prk) vispikermaa |
| 1 dl | tomusokeria |
| 1 tl | kardemummaa |
Lisäksi | |
| 1/2 dl | mantelilastuja |
| 125 g | (1 rs) tuoreita vadelmia |
Vuoan voiteluun | |
| 1 rkl | voita tai leivontamargariinia |
Valmistus (Uuni 200°C)
- 1
Sulata taikina pakkauksen ohjeen mukaan. Painele taikina voidellun piirakkavuoan (halkaisija 26 cm) pohjalle ja reunoille. Pistele pohja haarukalla.
Määrä Ainesosa 400 g (1 pkt) murotaikinaa (pakaste) - 2
Sulata vadelmat pakkauksen ohjeen mukaan ja soseuta sauvasekoittimella. Sekoita kreemi vadelmiin. Levitä vadelmakreemi vuokaan. Paista 200-asteisen uunin alatasolla noin 20 minuuttia. Jäähdytä piirakka.
Määrä Ainesosa 200 g (1 ps) vadelmia (pakaste) 200 g (1 prk) vaniljakreemiä - 3
Vatkaa mascarpone, kerma, sokeri ja kardemumma löysäksi vaahdoksi.
Määrä Ainesosa 250 g (1 rs) mascarponejuustoa 2 dl (1 prk) vispikermaa 1 dl tomusokeria 1 tl kardemummaa - 4
Paahda mantelilastuja kuumalla, kuivalla pannulla, kunnes lastut saavat hieman väriä. Koristele piirakka kardemummakermanokareilla, vadelmilla ja mantelilastuilla.
Määrä Ainesosa 1/2 dl mantelilastuja 125 g (1 rs) tuoreita vadelmia
Ravintosisältö
428
Energiaa kcal
1792
Energiaa kj
28,0 g
Rasvaa
16,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
38,2 g
Hiilihydraatteja
23,6 g
Sokereita
2,2 g
Kuituja
4,7 g
Proteiinia
0,3 g
Suolaa
428
Energiaa kcal
1792
Energiaa kj
28,0 g
Rasvaa
16,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
38,2 g
Hiilihydraatteja
23,6 g
Sokereita
2,2 g
Kuituja
4,7 g
Proteiinia
0,3 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























