Helppo laskiaispiirakka

arvosana5/5

(9)arviota
10 Palaa

45 min (josta 30 min aktiivista)

Laskiaispullan maut uudessa muodossa! Vadelmainen piirakka valmistuu helposti valmiista murotaikinasta. Kardemummakerma ja tuoreet vadelmat nostavat sen uudelle tasolle.

Ainekset

MääräAinesosa
400 g(1 pkt) murotaikinaa (pakaste)
200 g(1 prk) vaniljakreemiä
200 g(1 ps) vadelmia (pakaste)

Kardemummakerma

250 g(1 rs) mascarponejuustoa
2 dl(1 prk) vispikermaa
1 dltomusokeria
1 tlkardemummaa

Lisäksi

1/2 dlmantelilastuja
125 g(1 rs) tuoreita vadelmia

Vuoan voiteluun

1 rklvoita tai leivontamargariinia

Valmistus (Uuni 200°C)

  1. 1

    Sulata taikina pakkauksen ohjeen mukaan. Painele taikina voidellun piirakkavuoan (halkaisija 26 cm) pohjalle ja reunoille. Pistele pohja haarukalla.

    MääräAinesosa
    400 g(1 pkt) murotaikinaa (pakaste)
  2. 2

    Sulata vadelmat pakkauksen ohjeen mukaan ja soseuta sauvasekoittimella. Sekoita kreemi vadelmiin. Levitä vadelmakreemi vuokaan. Paista 200-asteisen uunin alatasolla noin 20 minuuttia. Jäähdytä piirakka.

    MääräAinesosa
    200 g(1 ps) vadelmia (pakaste)
    200 g(1 prk) vaniljakreemiä
  3. 3

    Vatkaa mascarpone, kerma, sokeri ja kardemumma löysäksi vaahdoksi.

    MääräAinesosa
    250 g(1 rs) mascarponejuustoa
    2 dl(1 prk) vispikermaa
    1 dltomusokeria
    1 tlkardemummaa
  4. 4

    Paahda mantelilastuja kuumalla, kuivalla pannulla, kunnes lastut saavat hieman väriä. Koristele piirakka kardemummakermanokareilla, vadelmilla ja mantelilastuilla.

    MääräAinesosa
    1/2 dlmantelilastuja
    125 g(1 rs) tuoreita vadelmia

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Reetta Pasanen
16.2.2025
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä