Helppo mansikkakakku
Useita tunteja (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Unohda kakkupohjan paistaminen! Mansikkarahkalla täytetyn kakun herkullinen pohja on valmis kääretorttu. Superhelppo mansikkakakku valmistuu ilman uunia mökillä tai vaikka veneessä.
| 350 g | (1 kpl) mansikkakääretorttu |
| Täyte | |
|---|---|
| 500 g | (1 l) mansikoita |
| 7 kpl | liivatelehtiä |
| 4 dl | (2 prk) vispikermaa |
| 1 dl | sokeria |
| 2 tl | vaniljasokeria |
| 500 g | (2 prk) maitorahkaa |
| 1 rkl | sitruunanmehua |
| 2 rkl | mansikkamehutiivistettä |
| Koristelu | |
| mansikoita | |
| (syötäviä kukkia) | |
- 1.
Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (Ø 26 cm) pohjan ja reunan väliin. Leikkaa kääretorttu 12 palaan ja asettele palat vuokaan vieri viereen. Käytä yksi pala tarvittaessa rakojen tilkitsemiseen.
- 2.
Poista mansikoista karat. Paloittele puolet mansikoista. Säästä osa kokonaisista mansikoista koristeluun ja soseuta loput kokonaiset mansikat.
- 3.
Pane liivatteet kylmään veteen likoamaan.
- 4.
Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää vatkauksen loppuvaiheessa sokerit ja rahka. Vatkaa vielä hetki. Sekoita mansikkasose ja paloitellut mansikat vaahtoon.
- 5.
Yhdistä sitruunamehu ja mansikkamehutiiviste kattilassa, kiehauta seos. Purista liivatteista ylimääräinen vesi pois. Nosta mehukattila pois liedeltä ja liuota liivatteet kiehuvan kuumaan mehuun. Valuta seos ohuena nauhana täytteen joukkoon. Sekoita tasaiseksi.
- 6.
Kaada täyte vuokaan kääretorttupohjan päälle ja tasoita pinta. Peitä vuoka lautasella, foliolla tai kelmulla ja laita jääkaappiin hyytymään vähintään pariksi tunniksi tai yön yli.
- 7.
Koristele kakku mansikoilla ja halutessasi syötävillä kukilla.
Unohda kakkupohjan paistaminen! Mansikkarahkalla täytetyn kakun herkullinen pohja on valmis kääretorttu. Superhelppo mansikkakakku valmistuu ilman uunia mökillä tai vaikka veneessä.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 350 g | (1 kpl) mansikkakääretorttu |
Täyte | |
| 500 g | (1 l) mansikoita |
| 7 kpl | liivatelehtiä |
| 4 dl | (2 prk) vispikermaa |
| 1 dl | sokeria |
| 2 tl | vaniljasokeria |
| 500 g | (2 prk) maitorahkaa |
| 1 rkl | sitruunanmehua |
| 2 rkl | mansikkamehutiivistettä |
Koristelu | |
| mansikoita | |
| (syötäviä kukkia) | |
Valmistus
- 1
Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (Ø 26 cm) pohjan ja reunan väliin. Leikkaa kääretorttu 12 palaan ja asettele palat vuokaan vieri viereen. Käytä yksi pala tarvittaessa rakojen tilkitsemiseen.
Määrä Ainesosa 350 g (1 kpl) mansikkakääretorttu - 2
Poista mansikoista karat. Paloittele puolet mansikoista. Säästä osa kokonaisista mansikoista koristeluun ja soseuta loput kokonaiset mansikat.
Määrä Ainesosa 500 g (1 l) mansikoita - 3
Pane liivatteet kylmään veteen likoamaan.
Määrä Ainesosa 7 kpl liivatelehtiä - 4
Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää vatkauksen loppuvaiheessa sokerit ja rahka. Vatkaa vielä hetki. Sekoita mansikkasose ja paloitellut mansikat vaahtoon.
Määrä Ainesosa 4 dl (2 prk) vispikermaa 1 dl sokeria 2 tl vaniljasokeria 500 g (2 prk) maitorahkaa - 5
Yhdistä sitruunamehu ja mansikkamehutiiviste kattilassa, kiehauta seos. Purista liivatteista ylimääräinen vesi pois. Nosta mehukattila pois liedeltä ja liuota liivatteet kiehuvan kuumaan mehuun. Valuta seos ohuena nauhana täytteen joukkoon. Sekoita tasaiseksi.
Määrä Ainesosa 1 rkl sitruunanmehua 2 rkl mansikkamehutiivistettä - 6
Kaada täyte vuokaan kääretorttupohjan päälle ja tasoita pinta. Peitä vuoka lautasella, foliolla tai kelmulla ja laita jääkaappiin hyytymään vähintään pariksi tunniksi tai yön yli.
- 7
Koristele kakku mansikoilla ja halutessasi syötävillä kukilla.
Määrä Ainesosa mansikoita (syötäviä kukkia)
Ravintosisältö
211
Energiaa kcal
883
Energiaa kj
13,0 g
Rasvaa
9,1 g
Tyydyttynyttä rasvaa
14,3 g
Hiilihydraatteja
14,0 g
Sokereita
0,8 g
Kuituja
7,5 g
Proteiinia
0,1 g
Suolaa
211
Energiaa kcal
883
Energiaa kj
13,0 g
Rasvaa
9,1 g
Tyydyttynyttä rasvaa
14,3 g
Hiilihydraatteja
14,0 g
Sokereita
0,8 g
Kuituja
7,5 g
Proteiinia
0,1 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 350 g (1 kpl) mansikkakääretorttu, mansikoita, (syötäviä kukkia).
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























