Helppo nakkikrokotiili

arvosana5/5

(5)arviota
1 Kappaletta

30 min (josta 30 min aktiivista)

Kaipaatko vaihtelua nakkisiiliin? Kokeile nakkikrokotiilia! Helppo mutta näyttävä krokotiili ihastuttaa lastenkutsujen juhlavieraita!

Ainekset

MääräAinesosa
450 g(1) iso kurkku
250 g(½ rs, à 500 g) viinirypäleitä
140 g(½ rs, à 280 g) kuorettomia nakkeja
100 gjuustoa (esim. gouda)
4 kplpikkukurkkua mausteliemessä
cocktailtikkuja

Valmistus

  1. 1

    Huuhtele kurkku. Leikkaa kurkun päästä pitkittäin noin 5 cm viilto krokotiilin suuksi. Leikkaa viiltoon krokotiilin hampaat.

    MääräAinesosa
    450 g(1) iso kurkku
  2. 2

    Huuhtele ja puolita viinirypäleet. Viipaloi nakit. Leikkaa juusto 1–2 cm kokoisiksi kuutioiksi. Paina tikkujen avulla puolitetut viinirypäleet silmiksi ja pikkukurkut jaloiksi.

    MääräAinesosa
    250 g(½ rs, à 500 g) viinirypäleitä
    140 g(½ rs, à 280 g) kuorettomia nakkeja
    100 gjuustoa (esim. gouda)
    4 kplpikkukurkkua mausteliemessä
    cocktailtikkuja
  3. 3

    Pujota nakkeja, viinirypäleitä ja juustoa vuorotellen tikkuihin. Työnnä tikut kiinni krokotiilin selkään.

Vinkki: Korvaa nakit pyöryköillä ja viinirypäleet minitomaateilla.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: cocktailtikkuja.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Reetta Pasanen
23.7.2025
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä