Helppo panzanella-salaatti

Arvostele resepti
4 Annosta

15 min

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
4 - 5 kplpaksua viipaletta kuivahtanutta leipää
4 - 5 kpltomaattia
65 g(1 prk, 99 g/ 65 g) pieniä kapriksia
1/2 kplruukkua basilikaa

Kastike

2 rklpunaviinietikkaa
1 dloliiviöljyä
2 tlsokeria
1/2 tlsuolaa
rouhittua mustapippuria

Valmistus

  1. 1

    Murenna leipä reiluiksi paloiksi kulhoon. Huuhtele ja halkaise tomaatit, poista kannat ja koverra siemenet lusikalla. Kuutioi tomaatit. Valuta kaprikset. Lisää tomaatit ja kaprikset leipäkuutioiden päälle. Sekoita kastikeainekset. Lisää kastike leipä-tomaattiseokseen. Anna maustua huoneenlämmössä 15–30 minuuttia. Revi sekaan basilikanlehdet.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 0,5 tl Suolaa, Rouhittua mustapippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Elina Jyväs
Kuvat:
Laura Riihelä
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä