Helppo pensasmustikka-valkosuklaajuustokakku | Makeat leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Pensasmustikka-valkosuklaajuustokakku
Play

Helppo pensasmustikka-valkosuklaajuustokakku

timer-iconUseita tunteja
Fork and knife
10 Palaa
Fork and knife
10 Palaa
Helppo ja nopea valkosuklaajuustokakku valmistuu ilman liivatetta ja kätkee sisäänsä kokonaisia pensasmustikoita. Sinivalkoinen juustokakku sopii vaikka itsenäisyyspäivään.

Ainekset

pohja

200 g
kandisokerikeksejä (esim. LU Bastogne tai Rainbow Bernilla)
75 g
voita tai margariinia

täyte

250 g
pensasmustikoita
200 g
valkosuklaata
2 dl
kuohukermaa (1 prk)
400 g
maustamatonta tuorejuustoa (2 rs)
1/2 dl
sokeria

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Näin teet

1

Asettele irtopohjavuoan (halkaisija 20 cm) pohjalle leivinpaperi. Öljyä ja tomusokeroi reunat tai peitä reunat leivinpaperisuikaleella.

2

Murskaa keksit muovipussissa kaulimella tai monitoimikoneessa. Sulata rasva ja sekoita keksimurun joukkoon. Painele seos kevyesti irtopohjavuoan pohjalle ja nosta jääkaappiin odottamaan.

75 g
voita tai margariinia
200 g
kandisokerikeksejä (esim. LU Bastogne tai Rainbow Bernilla)
3

Huuhtele ja valuta pensasmustikat.

250 g
pensasmustikoita
4

Sulata valkosuklaa varovasti mikrossa tai vesihauteessa. Anna jäähtyä hetki. Vaahdota kerma löysäksi vaahdoksi ja vatkaa joukkoon tuorejuusto, sokeri sekä sulatettu suklaa. Kääntele lopuksi joukkoon pensasmustikat (jätä reilu desilitra mustikoita koristelua varten).

200 g
valkosuklaata
2 dl
kuohukermaa (1 prk)
400 g
maustamatonta tuorejuustoa (2 rs)
1/2 dl
sokeria
250 g
pensasmustikoita
5

Kaada seos vuokaan pohjan päälle ja tasoita pinta.

6

Nosta vuoka peitettynä jääkaappiin ja anna hyytyä vähintään 4 tuntia tai yön yli.

7

Siirrä juustokakku vuoasta tarjoilulautaselle ja koristele lopuilla pensasmustikoilla.

Vinkki: Kanelin ja karamellisoidun sokerin makuiset kandisokerikeksit voi korvata esim. digestive- tai kaurakekseillä. Lisää halutessasi pinnalle rouhittua suklaata.

Resepti:
Anne, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Panu Pälviä
Julkaistu: 26.8.2019
Muokattu: 3.12.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1872

447

32,2 g

20,1 g

33,9 g

26,1 g

1,6 g

4,7 g

0,7 g

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli