Helppo savulohikeitto

arvosana5/5

(2)arviota
4 Annosta

30 min (josta 15 min aktiivista)

Helppo lohikeitto valmistuu hetkessä pakastekasviksista ja kylmäsavulohesta. Pippurikerma tuo keittoon täyteläistä makua.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
750 g(1 ps) peruna & keittokasviksia (pakaste)
8 dlvettä
2 kplkasvisliemikuutiota (gluteenitonta)
200 g(2 pkt) kylmäsavulohiviipaleita
2 dl(1 prk) pippurikermaa
1 rklsitruunanmehua
(1 dl tilliä hienonnettuna)

Valmistus

  1. 1

    Kiehauta vesi kattilassa. Lisää kasvikset ja liemikuutiot. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä noin 15 minuuttia.

    MääräAinesosa
    8 dlvettä
    750 g(1 ps) peruna & keittokasviksia (pakaste)
    2 kplkasvisliemikuutiota (gluteenitonta)
  2. 2

    Viipaloi lohi. Lisää lohi, kerma ja sitruunanmehu keittoon. Kuumenna kiehuvaksi ja viimeistele keitto halutessasi tillillä.

    MääräAinesosa
    200 g(2 pkt) kylmäsavulohiviipaleita
    2 dl(1 prk) pippurikermaa
    1 rklsitruunanmehua
    (1 dl tilliä hienonnettuna)

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: (1 dl tilliä hienonnettuna).

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Reetta Pasanen
1.7.2024
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä