Nypi pehmeä rasva ja jauhot murumaiseksi seokseksi. Lisää suola, muna ja vesi. Sekoita nopeasti tasaiseksi. Painele taikina voidellun piirakkavuoan (halk. n. 24 cm) pohjalle ja reunoille. Pistele taikinaan haarukalla reikiä ja nosta jääkaappiin täytteen valmistuksen ajaksi. Pilko sienet, pekoni ja huuhdeltu purjo. Levitä ne piirastaikinalle.
Ripottele päälle juustoraasteet.
Vatkaa kananmuna kermaan. Sekoita joukkoon sinappi ja pippuri. Kaada seos täytteen päälle.
Paista piirasta 200-asteisen uunin keskitasolla 30-40 minuuttia kunnes täyte on hyytynyt.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
1170
280
19,4 g
8,6 g
19,1 g
1,4 g
1,0 g
6,6 g
0,3 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 tl Suolaa,
2 rkl Vettä,
1 dl Emmentalraastetta,
1 dl Parmesaaniraastetta,
Rouhittua mustapippuria.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli