Herkkusieni-pekonipiiras

Arvostele resepti
8 Annosta

60 min

Ainekset (8 annosta)

MääräAinesosa

Taikina

100 gmargariinia
3 dlvehnäjauhoja
1 tlsuolaa
1 kplkananmuna
2 rklvettä

Täyte

200 gherkkusieniä
140 gpekonia
1/2 kplpurjoa
1 dlemmentalraastetta
1 dlparmesaaniraastetta
2 kplkananmunaa
2 dlkermaa
1 rklsinappia
rouhittua mustapippuria

Valmistus

  1. 1

    Nypi pehmeä rasva ja jauhot murumaiseksi seokseksi. Lisää suola, muna ja vesi. Sekoita nopeasti tasaiseksi. Painele taikina voidellun piirakkavuoan (halk. n. 24 cm) pohjalle ja reunoille. Pistele taikinaan haarukalla reikiä ja nosta jääkaappiin täytteen valmistuksen ajaksi. Pilko sienet, pekoni ja huuhdeltu purjo. Levitä ne piirastaikinalle.

    MääräAinesosa
    100 gmargariinia
    3 dlvehnäjauhoja
    1 tlsuolaa
    1 kplkananmuna
    2 rklvettä
    1/2 kplpurjoa
    200 gherkkusieniä
    140 gpekonia
    1 dlemmentalraastetta
    1 dlparmesaaniraastetta
  2. 2

    Ripottele päälle juustoraasteet.

    MääräAinesosa
    1 dlparmesaaniraastetta
    1 dlemmentalraastetta
  3. 3

    Vatkaa kananmuna kermaan. Sekoita joukkoon sinappi ja pippuri. Kaada seos täytteen päälle.

    MääräAinesosa
    2 dlkermaa
    rouhittua mustapippuria
    1 rklsinappia
    2 kplkananmunaa
  4. 4

    Paista piirasta 200-asteisen uunin keskitasolla 30-40 minuuttia kunnes täyte on hyytynyt.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 tl Suolaa, 2 rkl Vettä, 1 dl Emmentalraastetta, 1 dl Parmesaaniraastetta, Rouhittua mustapippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä