Herkkusieni-pekonipiiras - Yhteishyvä

Herkkusieni-pekonipiiras

???
Annokset
8
Jaa Somessa

Ainekset

TAIKINA

100 g
Margariinia
3 dl
Vehnäjauhoja
1 tl
Suolaa
1 kpl
Kananmuna
2 rkl
Vettä

TÄYTE

1 kpl
Herkkusieniä (200 g)
1 kpl
Pekonia (140 g)
1/2 kpl
Purjoa
1 dl
Emmentalraastetta
1 dl
Parmesaaniraastetta
2 kpl
Kananmunaa
2 dl
Kermaa
1 rkl
Sinappia
Rouhittua mustapippuria

Näin teet

1

Nypi pehmeä rasva ja jauhot murumaiseksi seokseksi. Lisää suola, muna ja vesi. Sekoita nopeasti tasaiseksi. Painele taikina voidellun piirakkavuoan (halk. n. 24 cm) pohjalle ja reunoille. Pistele taikinaan haarukalla reikiä ja nosta jääkaappiin täytteen valmistuksen ajaksi. Puhdista ja pilko sienet. Hienonna pekoni ja purjo. Paahda kuivalla pannulla pekoni ruskeaksi. Lisää pannulle sienet ja purjo. Paista kunnes purjo pehmenee. Siirrä jäähtymään.

Ripottele taikinapohjalle emmentaljuustoraaste. Kaada päälle pekoni-sieniseos. Sekoita kulhossa parmesaaniraaste, munat, kerma, sinappi ja ripaus rouhittua mustapippuria. Kaada seos täytteen päälle. Paista piiras 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia tai kunnes täyte on hyytynyt.

Resepti
Katri Schröder
Kuvat
Laura Riihelä
Julkaistu: 22.2.2013
Muokattu: 15.11.2018
Jaa Somessa

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja19 g153 g
Proteiinia7 g53 g
Rasvaa19 g155 g
Kuituja1 g8 g
Energiaa kj1170 9361
Energiaa kcal280 2238

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 1 tl Suolaa

  • 2 rkl Vettä

  • 1 dl Emmentalraastetta

  • 1 dl Parmesaaniraastetta

  • Rouhittua mustapippuria

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja19 g153 g
Proteiinia7 g53 g
Rasvaa19 g155 g
Kuituja1 g8 g
Energiaa kj1170 9361
Energiaa kcal280 2238

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 1 tl Suolaa

  • 2 rkl Vettä

  • 1 dl Emmentalraastetta

  • 1 dl Parmesaaniraastetta

  • Rouhittua mustapippuria

Resepti
Katri Schröder

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.