Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Herkkusieni-pekonipiiras

timer-icon60 min
Fork and knife
8 Annosta
Fork and knife
8 Annosta

Ainekset

Taikina

100 g
Margariinia
3 dl
Vehnäjauhoja
1 tl
Suolaa
1 kpl
Kananmuna
2 rkl
Vettä

Täyte

1 kpl
Herkkusieniä (200 g)
1 kpl
Pekonia (140 g)
1/2 kpl
Purjoa
1 dl
Emmentalraastetta
1 dl
Parmesaaniraastetta
2 kpl
Kananmunaa
2 dl
Kermaa
1 rkl
Sinappia
Rouhittua mustapippuria

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Nypi pehmeä rasva ja jauhot murumaiseksi seokseksi. Lisää suola, muna ja vesi. Sekoita nopeasti tasaiseksi. Painele taikina voidellun piirakkavuoan (halk. n. 24 cm) pohjalle ja reunoille. Pistele taikinaan haarukalla reikiä ja nosta jääkaappiin täytteen valmistuksen ajaksi. Pilko sienet, pekoni ja huuhdeltu purjo. Levitä ne piirastaikinalle.

100 g
Margariinia
3 dl
Vehnäjauhoja
1 tl
Suolaa
1 kpl
Kananmuna
2 rkl
Vettä
1/2 kpl
Purjoa
1 kpl
Herkkusieniä (200 g)
1 kpl
Pekonia (140 g)
1 dl
Emmentalraastetta
1 dl
Parmesaaniraastetta
2

Ripottele päälle juustoraasteet.

1 dl
Parmesaaniraastetta
1 dl
Emmentalraastetta
3

Vatkaa kananmuna kermaan. Sekoita joukkoon sinappi ja pippuri. Kaada seos täytteen päälle.

2 dl
Kermaa
Rouhittua mustapippuria
1 rkl
Sinappia
2 kpl
Kananmunaa
4

Paista piirasta 200-asteisen uunin keskitasolla 30-40 minuuttia kunnes täyte on hyytynyt.

Miltä maistui?
Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 22.10.2018
|
Muokattu: 15.1.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

280

1170

19,4 g

8,6 g

19,1 g

1,4 g

1,0 g

6,6 g

0,3 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 tl Suolaa,

2 rkl Vettä,

1 dl Emmentalraastetta,

1 dl Parmesaaniraastetta,

Rouhittua mustapippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli