Nypi pehmeä rasva ja jauhot murumaiseksi seokseksi. Lisää suola, muna ja vesi. Sekoita nopeasti tasaiseksi. Painele taikina voidellun piirakkavuoan (halk. n. 24 cm) pohjalle ja reunoille. Pistele taikinaan haarukalla reikiä ja nosta jääkaappiin täytteen valmistuksen ajaksi. Pilko sienet, pekoni ja huuhdeltu purjo. Levitä ne piirastaikinalle.
Ripottele päälle juustoraasteet.
Vatkaa kananmuna kermaan. Sekoita joukkoon sinappi ja pippuri. Kaada seos täytteen päälle.
Paista piirasta 200-asteisen uunin keskitasolla 30-40 minuuttia kunnes täyte on hyytynyt.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
280
1170
19,4 g
8,6 g
19,1 g
1,4 g
1,0 g
6,6 g
0,3 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 tl Suolaa,
2 rkl Vettä,
1 dl Emmentalraastetta,
1 dl Parmesaaniraastetta,
Rouhittua mustapippuria.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli