Herkkusieniä ja hapankaalia - Yhteishyvä

Herkkusieniä ja hapankaalia

???
Annokset
2
Jaa Somessa

Ainekset

200 g
Tuoreita herkkusieniä
1 kpl
Pieni sipuli
2 rkl
Oliiviöljyä
1 kpl
Pieni maustekurkku
1/4 tl
Suolaa
1/4 tl
Rouhittua maustekurkkua
1 rkl
Margariinia
2 tl
Vettä
400 g
Hapankaalia
1 rkl
Tomaattipyreetä
1/2 tl
Sokeria
1/4 tl
Suolaa
1/4 tl
Rouhittua mustapippuria
1 kpl
Paahtoleipäviipale

Näin teet

1

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Puhdista sienet ja viipaloi ne. Kuori ja hienonna sipuli. Kuumenna öljy paistinpannulla ja kuullota sieniä ja sipulia siinä noin 10 minuuttia. Siirrä pannu pois levyltä. Hienonna maustekurkku ja lisää sieni-sipuliseoksen joukkoon. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Sulata margariini toisessa kattilassa. Valuta hapankaali, lisää se ja vesi kattilaan. Hauduta 45 minuuttia kannen alla. Mausta tomaattipyreellä, sokerilla, suolalla ja mustapippurilla. Levitä kerros hapankaaliseosta uunivuoan pohjalle ja päälle sieniseos. Peitä uudella kerroksella hapankaalia. Murustele päälle leipää. Kypsennä 15 minuuttia. Tarjoa lisänä keitettyjä perunoita.

Resepti
Krista Niiniharju
Kuvat
Timo Viljakainen, Margareta Nygård
Julkaistu: 25.2.2008
Muokattu: 15.11.2018
Jaa Somessa