Herkkusieniä ja hapankaalia | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Herkkusieniä ja hapankaalia

Fork and knife
2 Annosta
Fork and knife
2 Annosta

Ainekset

200 g
Tuoreita herkkusieniä
1 kpl
Pieni sipuli
2 rkl
Oliiviöljyä
1 kpl
Pieni maustekurkku
1/4 tl
Suolaa
1/4 tl
Rouhittua maustekurkkua
1 rkl
Margariinia
2 tl
Vettä
400 g
Hapankaalia
1 rkl
Tomaattipyreetä
1/2 tl
Sokeria
1/4 tl
Suolaa
1/4 tl
Rouhittua mustapippuria
1 kpl
Paahtoleipäviipale

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Puhdista sienet ja viipaloi ne. Kuori ja hienonna sipuli. Kuumenna öljy paistinpannulla ja kuullota sieniä ja sipulia siinä noin 10 minuuttia. Siirrä pannu pois levyltä. Hienonna maustekurkku ja lisää sieni-sipuliseoksen joukkoon. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Sulata margariini toisessa kattilassa. Valuta hapankaali, lisää se ja vesi kattilaan. Hauduta 45 minuuttia kannen alla. Mausta tomaattipyreellä, sokerilla, suolalla ja mustapippurilla. Levitä kerros hapankaaliseosta uunivuoan pohjalle ja päälle sieniseos. Peitä uudella kerroksella hapankaalia. Murustele päälle leipää. Kypsennä 15 minuuttia. Tarjoa lisänä keitettyjä perunoita.

Resepti:
Krista Niiniharju
Kuvat:
Timo Viljakainen, Margareta Nygård
Julkaistu: 25.2.2008
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.