Herkkusieniä ja hapankaalia

Nappaa talteen!
| 200 g | tuoreita herkkusieniä |
| 1 kpl | pieni sipuli |
| 2 rkl | oliiviöljyä |
| 1 kpl | pieni maustekurkku |
| 1/4 tl | suolaa |
| 1/4 tl | rouhittua maustekurkkua |
| 1 rkl | margariinia |
| 2 tl | vettä |
| 400 g | hapankaalia |
| 1 rkl | tomaattipyreetä |
| 1/2 tl | sokeria |
| 1/4 tl | suolaa |
| 1/4 tl | rouhittua mustapippuria |
| 1 kpl | paahtoleipäviipale |
- 1.
Kuumenna uuni 200 asteeseen. Puhdista sienet ja viipaloi ne. Kuori ja hienonna sipuli. Kuumenna öljy paistinpannulla ja kuullota sieniä ja sipulia siinä noin 10 minuuttia. Siirrä pannu pois levyltä. Hienonna maustekurkku ja lisää sieni-sipuliseoksen joukkoon. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Sulata margariini toisessa kattilassa. Valuta hapankaali, lisää se ja vesi kattilaan. Hauduta 45 minuuttia kannen alla. Mausta tomaattipyreellä, sokerilla, suolalla ja mustapippurilla. Levitä kerros hapankaaliseosta uunivuoan pohjalle ja päälle sieniseos. Peitä uudella kerroksella hapankaalia. Murustele päälle leipää. Kypsennä 15 minuuttia. Tarjoa lisänä keitettyjä perunoita.
Herkkusieniä ja hapankaalia
Ainekset (2 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 200 g | tuoreita herkkusieniä |
| 1 kpl | pieni sipuli |
| 2 rkl | oliiviöljyä |
| 1 kpl | pieni maustekurkku |
| 1/4 tl | suolaa |
| 1/4 tl | rouhittua maustekurkkua |
| 1 rkl | margariinia |
| 2 tl | vettä |
| 400 g | hapankaalia |
| 1 rkl | tomaattipyreetä |
| 1/2 tl | sokeria |
| 1/4 tl | suolaa |
| 1/4 tl | rouhittua mustapippuria |
| 1 kpl | paahtoleipäviipale |
Valmistus
- 1
Kuumenna uuni 200 asteeseen. Puhdista sienet ja viipaloi ne. Kuori ja hienonna sipuli. Kuumenna öljy paistinpannulla ja kuullota sieniä ja sipulia siinä noin 10 minuuttia. Siirrä pannu pois levyltä. Hienonna maustekurkku ja lisää sieni-sipuliseoksen joukkoon. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Sulata margariini toisessa kattilassa. Valuta hapankaali, lisää se ja vesi kattilaan. Hauduta 45 minuuttia kannen alla. Mausta tomaattipyreellä, sokerilla, suolalla ja mustapippurilla. Levitä kerros hapankaaliseosta uunivuoan pohjalle ja päälle sieniseos. Peitä uudella kerroksella hapankaalia. Murustele päälle leipää. Kypsennä 15 minuuttia. Tarjoa lisänä keitettyjä perunoita.
Ravintosisältö
Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.
Katso myös nämä
- 1.Ethän tee kylässä kuten lähes kaikki suomalaiset? Se ei ole kiva tapa
- 2.Kokeile ammattisiivoojien taika-ainetta! Nyt lähtee lika uunista
- 3.Joulun upeimmat juustokakut – katso herkulliset ideat!
- 4.Kumpi ensin, imurointi vai pölyjen pyyhintä? Nyt et arvaa vastausta!
- 5.Kaisa viihtyi Prismassa niin pitkään, että sai sakot – ”En ole maksanut itselleni vuoteen palkkaa”
- 6.Jäätkö kaipaamaan? Nämä kolme ruokaa ovat väistymässä joulupöydästä












