Herkkusieniä ja hapankaalia

Ainekset (2 annosta)

MääräAinesosa
200 gtuoreita herkkusieniä
1 kplpieni sipuli
2 rkloliiviöljyä
1 kplpieni maustekurkku
1/4 tlsuolaa
1/4 tlrouhittua maustekurkkua
1 rklmargariinia
2 tlvettä
400 ghapankaalia
1 rkltomaattipyreetä
1/2 tlsokeria
1/4 tlsuolaa
1/4 tlrouhittua mustapippuria
1 kplpaahtoleipäviipale

Valmistus

  1. 1

    Kuumenna uuni 200 asteeseen. Puhdista sienet ja viipaloi ne. Kuori ja hienonna sipuli. Kuumenna öljy paistinpannulla ja kuullota sieniä ja sipulia siinä noin 10 minuuttia. Siirrä pannu pois levyltä. Hienonna maustekurkku ja lisää sieni-sipuliseoksen joukkoon. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Sulata margariini toisessa kattilassa. Valuta hapankaali, lisää se ja vesi kattilaan. Hauduta 45 minuuttia kannen alla. Mausta tomaattipyreellä, sokerilla, suolalla ja mustapippurilla. Levitä kerros hapankaaliseosta uunivuoan pohjalle ja päälle sieniseos. Peitä uudella kerroksella hapankaalia. Murustele päälle leipää. Kypsennä 15 minuuttia. Tarjoa lisänä keitettyjä perunoita.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Resepti:
Anu Brask
Kuvat:
Timo Viljakainen, Margareta Nygård
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä