Herkullinen misokinuski-omenapiirakka

arvosana5/5

(5)arviota
8 Palaa

45 min (josta 15 min aktiivista)

Tämän omenapiirakan salaisuus on herkullinen misokinuski. Umaminen ja samaan aikaan makea misokinuski vie omenapiirakan seuraavalle tasolle!

Ainekset

MääräAinesosa
500 g(3 kpl) omenaa (kotimaisia)
1 dlpekaanipähkinöitä

Pohja

150 gvoita
1 dlsokeria
1 tlvaniljasokeria
3 dlvehnäjauhoja
1 tlleivinjauhetta

Misokinuski

2 dl(1 prk) kuohukermaa
2 dlfariinisokeria
2 rklmisotahnaa

Lisäksi

voita piirakkavuoan voiteluun

Valmistus

  1. 1

    Tee kinuski. Keitä kermaa ja sokeria kattilassa hiljaa poreillen noin 10 minuuttia, kunnes seos sakenee. Sekoita välillä. Ota kattila liedeltä ja sekoita miso joukkoon.

    MääräAinesosa
    2 dl(1 prk) kuohukermaa
    2 dlfariinisokeria
    2 rklmisotahnaa
  2. 2

    Valmista pohja. Sulata voi. Sekoita sokerit voihin. Yhdistä jauhot ja sekoita ne nopeasti voi-sokeriseokseen. Painele taikina voidellun piirakkavuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle ja reunoille.

    MääräAinesosa
    150 gvoita
    1 dlsokeria
    1 tlvaniljasokeria
    3 dlvehnäjauhoja
    1 tlleivinjauhetta
  3. 3

    Pese omenat ja kuori halutessasi. Poista siemenkodat ja viipaloi omenat. Rouhi pähkinät.

    MääräAinesosa
    500 g(3 kpl) omenaa (kotimaisia)
    1 dlpekaanipähkinöitä
  4. 4

    Levitä puolet kinuskista piirakkapohjalle. Lado omenat kinuskin päälle. Sekoita puolet jäljelle jääneestä kinuskista pähkinärouheeseen ja levitä seos piirakan päälle. Paista 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia, kunnes piirakka on kypsä. Peitä tarvittaessa leivinpaperilla, jos pinta tummuu liikaa.

  5. 5

    Tarjoa piirakka lopun kinuskin kanssa.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 dl pekaanipähkinöitä, 2 rkl misotahnaa, voita piirakkavuoan voiteluun.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Reetta Pasanen
29.7.2025
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä