Herkullinen misokinuski-omenapiirakka
45 min (josta 15 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Tämän omenapiirakan salaisuus on herkullinen misokinuski. Umaminen ja samaan aikaan makea misokinuski vie omenapiirakan seuraavalle tasolle!
| 500 g | (3 kpl) omenaa (kotimaisia) |
| 1 dl | pekaanipähkinöitä |
| Pohja | |
|---|---|
| 150 g | voita |
| 1 dl | sokeria |
| 1 tl | vaniljasokeria |
| 3 dl | vehnäjauhoja |
| 1 tl | leivinjauhetta |
| Misokinuski | |
| 2 dl | (1 prk) kuohukermaa |
| 2 dl | fariinisokeria |
| 2 rkl | misotahnaa |
| Lisäksi | |
| voita piirakkavuoan voiteluun | |
- 1.
Tee kinuski. Keitä kermaa ja sokeria kattilassa hiljaa poreillen noin 10 minuuttia, kunnes seos sakenee. Sekoita välillä. Ota kattila liedeltä ja sekoita miso joukkoon.
- 2.
Valmista pohja. Sulata voi. Sekoita sokerit voihin. Yhdistä jauhot ja sekoita ne nopeasti voi-sokeriseokseen. Painele taikina voidellun piirakkavuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle ja reunoille.
- 3.
Pese omenat ja kuori halutessasi. Poista siemenkodat ja viipaloi omenat. Rouhi pähkinät.
- 4.
Levitä puolet kinuskista piirakkapohjalle. Lado omenat kinuskin päälle. Sekoita puolet jäljelle jääneestä kinuskista pähkinärouheeseen ja levitä seos piirakan päälle. Paista 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia, kunnes piirakka on kypsä. Peitä tarvittaessa leivinpaperilla, jos pinta tummuu liikaa.
- 5.
Tarjoa piirakka lopun kinuskin kanssa.
Herkullinen misokinuski-omenapiirakka
arvosana5/5
45 min (josta 15 min aktiivista)
Tämän omenapiirakan salaisuus on herkullinen misokinuski. Umaminen ja samaan aikaan makea misokinuski vie omenapiirakan seuraavalle tasolle!
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 500 g | (3 kpl) omenaa (kotimaisia) |
| 1 dl | pekaanipähkinöitä |
Pohja | |
| 150 g | voita |
| 1 dl | sokeria |
| 1 tl | vaniljasokeria |
| 3 dl | vehnäjauhoja |
| 1 tl | leivinjauhetta |
Misokinuski | |
| 2 dl | (1 prk) kuohukermaa |
| 2 dl | fariinisokeria |
| 2 rkl | misotahnaa |
Lisäksi | |
| voita piirakkavuoan voiteluun | |
Valmistus
- 1
Tee kinuski. Keitä kermaa ja sokeria kattilassa hiljaa poreillen noin 10 minuuttia, kunnes seos sakenee. Sekoita välillä. Ota kattila liedeltä ja sekoita miso joukkoon.
Määrä Ainesosa 2 dl (1 prk) kuohukermaa 2 dl fariinisokeria 2 rkl misotahnaa - 2
Valmista pohja. Sulata voi. Sekoita sokerit voihin. Yhdistä jauhot ja sekoita ne nopeasti voi-sokeriseokseen. Painele taikina voidellun piirakkavuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle ja reunoille.
Määrä Ainesosa 150 g voita 1 dl sokeria 1 tl vaniljasokeria 3 dl vehnäjauhoja 1 tl leivinjauhetta - 3
Pese omenat ja kuori halutessasi. Poista siemenkodat ja viipaloi omenat. Rouhi pähkinät.
Määrä Ainesosa 500 g (3 kpl) omenaa (kotimaisia) 1 dl pekaanipähkinöitä - 4
Levitä puolet kinuskista piirakkapohjalle. Lado omenat kinuskin päälle. Sekoita puolet jäljelle jääneestä kinuskista pähkinärouheeseen ja levitä seos piirakan päälle. Paista 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia, kunnes piirakka on kypsä. Peitä tarvittaessa leivinpaperilla, jos pinta tummuu liikaa.
- 5
Tarjoa piirakka lopun kinuskin kanssa.
Ravintosisältö
463
Energiaa kcal
1939
Energiaa kj
24,4 g
Rasvaa
15,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
56,0 g
Hiilihydraatteja
38,0 g
Sokereita
2,1 g
Kuituja
3,8 g
Proteiinia
0,5 g
Suolaa
463
Energiaa kcal
1939
Energiaa kj
24,4 g
Rasvaa
15,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
56,0 g
Hiilihydraatteja
38,0 g
Sokereita
2,1 g
Kuituja
3,8 g
Proteiinia
0,5 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 dl pekaanipähkinöitä, 2 rkl misotahnaa, voita piirakkavuoan voiteluun.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























