Hernehummus | Kastikkeet | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Hernehummus

Fork and knife
6 Annosta
Fork and knife
6 Annosta

Ruokavaliot

Ainekset

2 kpl
Pakasteherneitä
2 rkl
Seesamitahnaa (tahini)
1 kpl
Silputtu sipuli
1 rkl
Öljyä
1/2 kpl
Sitruunan mehu
1 kpl
Valkosipulinkynsi
1/2 dl
Maustamatonta jogurttia
1/2 tl
Mustapippuria
1 tl
Suolaa

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Kaada sulaneet herneet monitoimikoneeseen tai korkeaan kulhoon, jos teet hummuksen sauvasekoittimella. Jauha herneet hienoksi, lisää muut aineet ja sekoita tahnaksi. Tarkista maku ja lisää mausteita halutessasi. Tarjoa leivän päällysteenä.

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 21.8.2014
Muokattu: 8.1.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

135

32

2,3 g

0,3 g

1,3 g

1,0 g

0,5 g

0,8 g

0,0 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

2 rkl Seesamitahnaa (tahini),

Valkosipulinkynsi,

0,5 tl Mustapippuria,

1 tl Suolaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli