Hernekeitto

Arvostele resepti
8 Annosta

Useita tunteja

Tarjoa hernekeiton kanssa pekonia, smetanaa ja sinappia.

Ainekset (8 annosta)

MääräAinesosa
500 gkuivattuja herneitä
2 1/2 lvettä
2 kplporkkanaa
150 gjuuriselleriä
2 kplsipulia
2 tlsuolaa
1 tlmustapippuria
3 tlmeiramia

Lisäksi

125 gpekonia
1 - 2 dlsmetanaa
sinappia

Valmistus

  1. 1

    Liota herneitä yön yli vedessä. Kaada vesi pois ja pane herneet kattilaan. Lisää vesi ja silputut sipulit. Anna kiehua hetki ja kuori pois pinnalle nouseva vaahto. Lisää suola ja pippuri. Keitä hiljalleen 2 tuntia.

    MääräAinesosa
    500 gkuivattuja herneitä
    2 1/2 lvettä
    2 kplsipulia
    2 tlsuolaa
    1 tlmustapippuria
  2. 2

    Lisää kuutioidut juurekset ja keitä vielä noin 1/2 tuntia. Lisää tarvittaessa vettä. Mausta meiramilla ja lisää muita mausteita tarvittaessa. Tarjoa keiton kanssa paistettua ja murennettua pekonia, smetanaa ja sinappia.

    MääräAinesosa
    2 kplporkkanaa
    150 gjuuriselleriä
    3 tlmeiramia
    125 gpekonia
    1 - 2 dlsmetanaa
    sinappia

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2,5 l Vettä, 2 tl Suolaa, 1 tl Mustapippuria, 3 tl Meiramia, Sinappia.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
19.7.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä