Liota herneitä yön yli vedessä. Kaada vesi pois ja pane herneet kattilaan. Lisää vesi ja silputut sipulit. Anna kiehua hetki ja kuori pois pinnalle nouseva vaahto. Lisää suola ja pippuri. Keitä hiljalleen 2 tuntia.
Lisää kuutioidut juurekset ja keitä vielä noin 1/2 tuntia. Lisää tarvittaessa vettä. Mausta meiramilla ja lisää muita mausteita tarvittaessa. Tarjoa keiton kanssa paistettua ja murennettua pekonia, smetanaa ja sinappia.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
1321
316
16,6 g
9,0 g
19,3 g
3,8 g
13,5 g
15,3 g
0,4 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
2,5 l Vettä,
2 tl Suolaa,
1 tl Mustapippuria,
3 tl Meiramia,
Sinappia.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli