Liota herneitä yön yli vedessä. Kaada vesi pois ja pane herneet kattilaan. Lisää vesi ja silputut sipulit. Anna kiehua hetki ja kuori pois pinnalle nouseva vaahto. Lisää suola ja pippuri. Keitä hiljalleen 2 tuntia.
Lisää kuutioidut juurekset ja keitä vielä noin 1/2 tuntia. Lisää tarvittaessa vettä. Mausta meiramilla ja lisää muita mausteita tarvittaessa. Tarjoa keiton kanssa paistettua ja murennettua pekonia, smetanaa ja sinappia.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
316
1321
16,6 g
9,0 g
19,3 g
3,8 g
13,5 g
15,3 g
0,4 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
2,5 l Vettä,
2 tl Suolaa,
1 tl Mustapippuria,
3 tl Meiramia,
Sinappia.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli