Hernekeitto - Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Hernekeitto

Hernekeitto
Annokset
8
Valmistusaika
Useita tunteja
Ruokavalio
Tarjoa keiton kanssa pekonia, smetanaa ja sinappia.
Jaa Somessa

Ainekset

500 g
Kuivattuja herneitä
2 1/2 l
Vettä
2 kpl
Porkkanaa
150 g
Juuriselleriä
2 kpl
Sipulia
2 tl
Suolaa
1 tl
Mustapippuria
3 tl
Meiramia

LISÄKSI

125 g
Pekonia
1 - 2 dl
Smetanaa
Sinappia

Näin teet

1

Liota herneitä yön yli vedessä. Kaada vesi pois ja pane herneet kattilaan. Lisää vesi ja silputut sipulit. Anna kiehua hetki ja kuori pois pinnalle nouseva vaahto. Lisää suola ja pippuri. Keitä hiljalleen 2 tuntia.

500 g
Kuivattuja herneitä
2 1/2 l
Vettä
2 kpl
Sipulia
2 tl
Suolaa
1 tl
Mustapippuria
2

Lisää kuutioidut juurekset ja keitä vielä noin 1/2 tuntia. Lisää tarvittaessa vettä. Mausta meiramilla ja lisää muita mausteita tarvittaessa. Tarjoa keiton kanssa paistettua ja murennettua pekonia, smetanaa ja sinappia.

2 kpl
Porkkanaa
150 g
Juuriselleriä
3 tl
Meiramia
125 g
Pekonia
1 - 2 dl
Smetanaa
Sinappia
Resepti
Taina Salovaara
Kuvat
Laura Riihelä
Julkaistu: 25.1.2017
Muokattu: 17.9.2019

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja19 g154 g
Proteiinia15 g122 g
Rasvaa17 g133 g
Kuituja14 g108 g
Energiaa kj1321 10568
Energiaa kcal316 2526

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 2,5 l Vettä

  • 2 tl Suolaa

  • 1 tl Mustapippuria

  • 3 tl Meiramia

  • Sinappia

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja19 g154 g
Proteiinia15 g122 g
Rasvaa17 g133 g
Kuituja14 g108 g
Energiaa kj1321 10568
Energiaa kcal316 2526

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 2,5 l Vettä

  • 2 tl Suolaa

  • 1 tl Mustapippuria

  • 3 tl Meiramia

  • Sinappia

Resepti
Taina Salovaara
Kuvat
Laura Riihelä

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.