Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Hernekeitto

Hernekeitto

timer-iconUseita tunteja
Fork and knife
8 Annosta
Fork and knife
8 Annosta
Tarjoa hernekeiton kanssa pekonia, smetanaa ja sinappia.

Ruokavaliot

Ainekset

500 g
Kuivattuja herneitä
2 1/2 l
Vettä
2 kpl
Porkkanaa
150 g
Juuriselleriä
2 kpl
Sipulia
2 tl
Suolaa
1 tl
Mustapippuria
3 tl
Meiramia

lisäksi

125 g
Pekonia
1 - 2 dl
Smetanaa
Sinappia

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Liota herneitä yön yli vedessä. Kaada vesi pois ja pane herneet kattilaan. Lisää vesi ja silputut sipulit. Anna kiehua hetki ja kuori pois pinnalle nouseva vaahto. Lisää suola ja pippuri. Keitä hiljalleen 2 tuntia.

500 g
Kuivattuja herneitä
2 1/2 l
Vettä
2 kpl
Sipulia
2 tl
Suolaa
1 tl
Mustapippuria
2

Lisää kuutioidut juurekset ja keitä vielä noin 1/2 tuntia. Lisää tarvittaessa vettä. Mausta meiramilla ja lisää muita mausteita tarvittaessa. Tarjoa keiton kanssa paistettua ja murennettua pekonia, smetanaa ja sinappia.

2 kpl
Porkkanaa
150 g
Juuriselleriä
3 tl
Meiramia
125 g
Pekonia
1 - 2 dl
Smetanaa
Sinappia
Miltä maistui?
Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 25.1.2017
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

316

1321

16,6 g

9,0 g

19,3 g

3,8 g

13,5 g

15,3 g

0,4 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

2,5 l Vettä,

2 tl Suolaa,

1 tl Mustapippuria,

3 tl Meiramia,

Sinappia.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli