Hernepyree

arvosana5/5

(2)arviota
4 Annosta

15 min

Hernepyree on hienostunut mutta helppo lämmin lisuke, joka sopii etenkin vaalealle kalalle. Arkena pyreen voi notkistaa maidolla, juhlahetkenä joukkoon lorautetaan kermaa.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
400 gpakasteherneitä
1 kplsipuli
1 kplvalkosipulinkynsi
1 rklrypsiöljyä
1 dlmaitoa
1/2 kplsitruunaa
1/4 tlsuolaa
1/4 tlvalkopippuria

Valmistus

  1. 1

    Kuumenna herneet kattilassa pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta siivilässä.

    MääräAinesosa
    400 gpakasteherneitä
  2. 2

    Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota sipulit pannulla öljyssä. Lisää herneet ja maito, kiehauta. Soseuta tasaiseksi sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa.

    MääräAinesosa
    1 kplsipuli
    1 kplvalkosipulinkynsi
    1 rklrypsiöljyä
    1 dlmaitoa
  3. 3

    Purista sitruunasta mehu (1 rkl). Mausta pyree sitruunanmehulla, suolalla ja pippurilla.

    MääräAinesosa
    1/2 kplsitruunaa
    1/4 tlsuolaa
    1/4 tlvalkopippuria

Tee hernepyreestä juhlavampi versio korvaamalla maito ruokakermalla.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Yhteishyvän ruokatoimitus
Kuvat:
Reetta Pasanen
19.7.2018
|
Päivitetty: 10.11.2025

Samankaltaisia reseptejä