Hovin torttu

Arvostele resepti
6 Annosta

15 min

Ainekset (6 annosta)

MääräAinesosa
2 kplmunaa
3/4 kpllasillista sokeria
3/4 kpllasillista vehnäjauhoja
50 gvoita tai leivontamargariinia sulatettuna
1 kplvalmis torttupohja tai omatekoinen torttu

Päälle

1 - 2 dlsokeroitua ja vedellä laimennettua sitruunamehua
isoja marenkeja
2 dlkuohukermaa

Lisäksi

valmista suklaakastiketta

Valmistus

  1. 1

    Voitele ja jauhota torttuvuoka (piirasvuoka) leivontamargariinilla ja korppujauheella. Jos korppujauhetta ei ole, sopivat mannasuurimot tai mantelirouhe. Kuumenna uuni 175 asteeseen.Vatkaa sokeri ja munat jäykäksi vaahdoksi.Sekoita jauhoihin leivinjauhe ja sekoita ne varovasti munavaahtoon. Lisää joukkoon lopuksi sulatettu ja hiukan jäähtynyt rasva. Kaada taikina piirasvuokaan ja kypsennä uunin alaosassa 10-15 minuuttia vuoan paksuudesta riippuen.Kumoa valmis torttu vadille ja kostuta sopivan makealla ja happoisella sitruunamehulla. Vaahdota kerma ja mausta se halusi mukaan vanilliinisokerilla. Lado tortun päälle vuorotellen marenkeja ja kermavaahtoa korkeaksi keoksi. Jos haluat, voit pilkkoa väliin myös banaania, mutta silloin torttu on tarjottava heti, ettei banaani tummu.Valuta päälle suklaakastiketta.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Katso myös nämä

Resepti:
Kati Pohja
Kuvat:
Pekka Haraste, Studio Fotoni Oy
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025