Hovin torttu | Leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Hovin torttu

timer-icon15 min
Fork and knife
6 Annosta
Fork and knife
6 Annosta

Ainekset

2 kpl
Munaa
3/4 kpl
Lasillista sokeria
3/4 kpl
Lasillista vehnäjauhoja
50 g
Voita tai leivontamargariinia sulatettuna
1 kpl
Valmis torttupohja tai omatekoinen torttu

päälle

1 - 2 dl
Sokeroitua ja vedellä laimennettua sitruunamehua
Isoja marenkeja
2 dl
Kuohukermaa

lisäksi

Valmista suklaakastiketta

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Voitele ja jauhota torttuvuoka (piirasvuoka) leivontamargariinilla ja korppujauheella. Jos korppujauhetta ei ole, sopivat mannasuurimot tai mantelirouhe. Kuumenna uuni 175 asteeseen.Vatkaa sokeri ja munat jäykäksi vaahdoksi.Sekoita jauhoihin leivinjauhe ja sekoita ne varovasti munavaahtoon. Lisää joukkoon lopuksi sulatettu ja hiukan jäähtynyt rasva. Kaada taikina piirasvuokaan ja kypsennä uunin alaosassa 10-15 minuuttia vuoan paksuudesta riippuen.Kumoa valmis torttu vadille ja kostuta sopivan makealla ja happoisella sitruunamehulla. Vaahdota kerma ja mausta se halusi mukaan vanilliinisokerilla. Lado tortun päälle vuorotellen marenkeja ja kermavaahtoa korkeaksi keoksi. Jos haluat, voit pilkkoa väliin myös banaania, mutta silloin torttu on tarjottava heti, ettei banaani tummu.Valuta päälle suklaakastiketta.

Resepti:
Pirjo Muurinen
Kuvat:
Pekka Haraste, Studio Fotoni Oy
Julkaistu: 28.12.2004
Muokattu: 15.5.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.