Höyrytetty lohi

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
600 glohta fileenä
1 tlsuolaa
ripaus valkopippuria tai 0,5 tl mustapippuria
1 1/2 dlhienonnettuja yrttejä (tilliä, persiljaa, kirveliä, ruohosipulia)

Kattilaan :

2 dlvalkoviiniä, 2 dl kalalientä
tai 4 dl kalalientä

Valmistus

  1. 1

    Leikkaa filee tarvittaessa paloiksi. Mausta kalafilee suolalla, pippurilla ja hienonnetuilla yrteillä. Voit käyttää yhtä tai useampaa yrttiä.

    Kaada valkoviini ja kalaliemi kattilan tai vokkipannun pohjalle. Voit halutessasi käyttää pelkkää kalalientä. Höyrytä kalaa kannen alla fileen paksuudesta riippuen noin 5-10 minuuttia. Kalan kypsyyden voi varmistaa väristä. Kun punainen väri muuttuu vaaleaksi, kala on kypsää.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Katso myös nämä

Resepti:
Sanna Autio
Kuvat:
Timo Viljakainen
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025