Höyrytetty lohi - Yhteishyvä

Höyrytetty lohi

???
Annokset
4
Jaa Somessa

Ainekset

600 g
Lohta fileenä
1 tl
Suolaa
Ripaus valkopippuria tai 0,5 tl mustapippuria
1 1/2 dl
Hienonnettuja yrttejä (tilliä, persiljaa, kirveliä, ruohosipulia)

KATTILAAN :

2 dl
Valkoviiniä, 2 dl kalalientä
Tai 4 dl kalalientä

Näin teet

1

Leikkaa filee tarvittaessa paloiksi. Mausta kalafilee suolalla, pippurilla ja hienonnetuilla yrteillä. Voit käyttää yhtä tai useampaa yrttiä.

Kaada valkoviini ja kalaliemi kattilan tai vokkipannun pohjalle. Voit halutessasi käyttää pelkkää kalalientä. Höyrytä kalaa kannen alla fileen paksuudesta riippuen noin 5-10 minuuttia. Kalan kypsyyden voi varmistaa väristä. Kun punainen väri muuttuu vaaleaksi, kala on kypsää.

Resepti
Minna Saarni
Kuvat
Timo Viljakainen
Julkaistu: 16.12.2004
Muokattu: 15.11.2018
Jaa Somessa