Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Höyrytetty lohi

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta

Ainekset

600 g
Lohta fileenä
1 tl
Suolaa
Ripaus valkopippuria tai 0,5 tl mustapippuria
1 1/2 dl
Hienonnettuja yrttejä (tilliä, persiljaa, kirveliä, ruohosipulia)

Kattilaan :

2 dl
Valkoviiniä, 2 dl kalalientä
Tai 4 dl kalalientä

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Leikkaa filee tarvittaessa paloiksi. Mausta kalafilee suolalla, pippurilla ja hienonnetuilla yrteillä. Voit käyttää yhtä tai useampaa yrttiä.

Kaada valkoviini ja kalaliemi kattilan tai vokkipannun pohjalle. Voit halutessasi käyttää pelkkää kalalientä. Höyrytä kalaa kannen alla fileen paksuudesta riippuen noin 5-10 minuuttia. Kalan kypsyyden voi varmistaa väristä. Kun punainen väri muuttuu vaaleaksi, kala on kypsää.

Miltä maistui?
Resepti:
Minna Saarni
Kuvat:
Timo Viljakainen
Julkaistu: 16.12.2004
|
Muokattu: 4.2.2021

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.