Höyrytetty lohi

Nappaa talteen!
| 600 g | lohta fileenä |
| 1 tl | suolaa |
| ripaus valkopippuria tai 0,5 tl mustapippuria | |
| 1 1/2 dl | hienonnettuja yrttejä (tilliä, persiljaa, kirveliä, ruohosipulia) |
| Kattilaan : | |
|---|---|
| 2 dl | valkoviiniä, 2 dl kalalientä |
| tai 4 dl kalalientä | |
- 1.
Leikkaa filee tarvittaessa paloiksi. Mausta kalafilee suolalla, pippurilla ja hienonnetuilla yrteillä. Voit käyttää yhtä tai useampaa yrttiä.
Kaada valkoviini ja kalaliemi kattilan tai vokkipannun pohjalle. Voit halutessasi käyttää pelkkää kalalientä. Höyrytä kalaa kannen alla fileen paksuudesta riippuen noin 5-10 minuuttia. Kalan kypsyyden voi varmistaa väristä. Kun punainen väri muuttuu vaaleaksi, kala on kypsää.
Höyrytetty lohi
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 600 g | lohta fileenä |
| 1 tl | suolaa |
| ripaus valkopippuria tai 0,5 tl mustapippuria | |
| 1 1/2 dl | hienonnettuja yrttejä (tilliä, persiljaa, kirveliä, ruohosipulia) |
Kattilaan : | |
| 2 dl | valkoviiniä, 2 dl kalalientä |
| tai 4 dl kalalientä | |
Valmistus
- 1
Leikkaa filee tarvittaessa paloiksi. Mausta kalafilee suolalla, pippurilla ja hienonnetuilla yrteillä. Voit käyttää yhtä tai useampaa yrttiä.
Kaada valkoviini ja kalaliemi kattilan tai vokkipannun pohjalle. Voit halutessasi käyttää pelkkää kalalientä. Höyrytä kalaa kannen alla fileen paksuudesta riippuen noin 5-10 minuuttia. Kalan kypsyyden voi varmistaa väristä. Kun punainen väri muuttuu vaaleaksi, kala on kypsää.
Ravintosisältö
Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.
Katso myös nämä
- 1.Tätä kasvovettä suomalaiset rakastavat – Sokoksella kestohitti
- 2.Ethän tee kylässä kuten lähes kaikki suomalaiset? Se ei ole kiva tapa
- 3.Haaveiletko otsatukasta? Tällaisille ihmisille se sopii parhaiten
- 4.Kumpi ensin, imurointi vai pölyjen pyyhintä? Nyt et arvaa vastausta!
- 5.Kokeile ammattisiivoojien taika-ainetta! Nyt lähtee lika uunista
- 6.Kaisa viihtyi Prismassa niin pitkään, että sai sakot – ”En ole maksanut itselleni vuoteen palkkaa”












