Peitä irtopohjakakkuvuoan (halk. n. 25 cm) pohja leivinpaperilla. Hienonna leipä kuorineen monitoimikoneessa. Sekoita joukkoon voi ja maito. Pane liivatteet pehmenemään kylmään veteen.
Silppua paprika ja ruohosipuli. Sekoita tuorejuusto ja kermaviili. Lisää murennettu feta, ruohosipuli- ja paprikasilppu. Mausta sitruunamehulla ja pippurilla. Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi. Ota liivatteet vedestä ja sulata mikrossa.
Lisää liivateliuokseen pari lusikallista juustotäytettä, sekoita ja lisää se juustoseokseen. Kääntele sekaan kermavaahto. Mausta tarvittaessa suolalla. Painele noin 2/3 leipäseoksesta vuoan pohjalle, levitä päälle puolet täytteestä. Ripottele täytteen päälle loppu leipäseos ja kaada pinnalle loppu täyte.
Peitä vuoka foliolla ja anna hyytyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia. Irrota kakku vuoasta ja siirrä tarjoiluvadille. Halkaise kurkku, poista siemenet ja kuutioi kurkku. Koristele salaatilla, kurkkukuutioilla ja oliiveilla.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
337
1411
27,8 g
18,0 g
14,3 g
3,1 g
1,3 g
6,4 g
1,0 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
Liivatelehteä,
1 dl Silputtua paprikaa,
1 tl Mustapippuria,
Oliiveja,
Salaattia.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli