Hyydytetty juustokakku - Yhteishyvä

Hyydytetty juustokakku

???
Annokset
10
Ruokavalio
Suolaisen juustokakun täyte kätkee sisälleen fetaa, paprikaa ja ruohosipulia. Koristele kakku salaatilla, kurkkukuutioilla ja oliiveilla.
Jaa Somessa

Ainekset

250 g
Moniviljaleipää
1 dl
Sulatettua voita
1/2 dl
Maitoa

TÄYTE

4 kpl
Liivatelehteä
200 g
Yrttituorejuustoa
150 g
Fetajuustoa
2 dl
Kermaviiliä
1 dl
Silputtua ruohosipulia
2 rkl
Sitruunamehua
1 dl
Silputtua paprikaa
1 tl
Mustapippuria
2 dl
Vispikermaa

PÄÄLLE

1/2 kpl
Kurkkua
Oliiveja
Salaattia

Näin teet

1

Peitä irtopohjakakkuvuoan (halk. n. 25 cm) pohja leivinpaperilla. Hienonna leipä kuorineen monitoimikoneessa. Sekoita joukkoon voi ja maito. Pane liivatteet pehmenemään kylmään veteen.

Silppua paprika ja ruohosipuli. Sekoita tuorejuusto ja kermaviili. Lisää murennettu feta, ruohosipuli- ja paprikasilppu. Mausta sitruunamehulla ja pippurilla. Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi. Ota liivatteet vedestä ja sulata mikrossa.

Lisää liivateliuokseen pari lusikallista juustotäytettä, sekoita ja lisää se juustoseokseen. Kääntele sekaan kermavaahto. Mausta tarvittaessa suolalla. Painele noin 2/3 leipäseoksesta vuoan pohjalle, levitä päälle puolet täytteestä. Ripottele täytteen päälle loppu leipäseos ja kaada pinnalle loppu täyte.

Peitä vuoka foliolla ja anna hyytyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia. Irrota kakku vuoasta ja siirrä tarjoiluvadille. Halkaise kurkku, poista siemenet ja kuutioi kurkku. Koristele salaatilla, kurkkukuutioilla ja oliiveilla.

Resepti
Taina Salovaara
Kuvat
Laura Riihelä
Julkaistu: 21.4.2014
Muokattu: 15.11.2018
Jaa Somessa

Älä jää paitsi herkuista

Tilaa uutiskirje tästä.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja14 g143 g
Proteiinia6 g64 g
Rasvaa28 g278 g
Kuituja1 g13 g
Energiaa kj1411 14111
Energiaa kcal337 3371

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • Liivatelehteä

  • 1 dl Silputtua paprikaa

  • 1 tl Mustapippuria

  • Oliiveja

  • Salaattia

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja14 g143 g
Proteiinia6 g64 g
Rasvaa28 g278 g
Kuituja1 g13 g
Energiaa kj1411 14111
Energiaa kcal337 3371

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • Liivatelehteä

  • 1 dl Silputtua paprikaa

  • 1 tl Mustapippuria

  • Oliiveja

  • Salaattia

Resepti
Taina Salovaara

Älä jää paitsi herkuista

Tilaa uutiskirje tästä.