Hyydytetty juustokakku

arvosana4/5

(1)arvio
10 Annosta

Suolaisen juustokakun täyte kätkee sisälleen fetaa, paprikaa ja ruohosipulia. Koristele kakku salaatilla, kurkkukuutioilla ja oliiveilla.

Ainekset (10 annosta)

MääräAinesosa
250 gmoniviljaleipää
1 dlsulatettua voita
1/2 dlmaitoa

Täyte

4 kplliivatelehteä
200 gyrttituorejuustoa
150 gfetajuustoa
2 dlkermaviiliä
1 dlsilputtua ruohosipulia
2 rklsitruunamehua
1 dlsilputtua paprikaa
1 tlmustapippuria
2 dlvispikermaa

Päälle

1/2 kplkurkkua
oliiveja
salaattia

Valmistus

  1. 1

    Peitä irtopohjakakkuvuoan (halk. n. 25 cm) pohja leivinpaperilla. Hienonna leipä kuorineen monitoimikoneessa. Sekoita joukkoon voi ja maito. Pane liivatteet pehmenemään kylmään veteen.

    Silppua paprika ja ruohosipuli. Sekoita tuorejuusto ja kermaviili. Lisää murennettu feta, ruohosipuli- ja paprikasilppu. Mausta sitruunamehulla ja pippurilla. Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi. Ota liivatteet vedestä ja sulata mikrossa.

    Lisää liivateliuokseen pari lusikallista juustotäytettä, sekoita ja lisää se juustoseokseen. Kääntele sekaan kermavaahto. Mausta tarvittaessa suolalla. Painele noin 2/3 leipäseoksesta vuoan pohjalle, levitä päälle puolet täytteestä. Ripottele täytteen päälle loppu leipäseos ja kaada pinnalle loppu täyte.

    Peitä vuoka foliolla ja anna hyytyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia. Irrota kakku vuoasta ja siirrä tarjoiluvadille. Halkaise kurkku, poista siemenet ja kuutioi kurkku. Koristele salaatilla, kurkkukuutioilla ja oliiveilla.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Liivatelehteä, 1 dl Silputtua paprikaa, 1 tl Mustapippuria, Oliiveja, Salaattia.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä