Hyydytetty juustokakku

Nappaa talteen!
Suolaisen juustokakun täyte kätkee sisälleen fetaa, paprikaa ja ruohosipulia. Koristele kakku salaatilla, kurkkukuutioilla ja oliiveilla.
| 250 g | moniviljaleipää |
| 1 dl | sulatettua voita |
| 1/2 dl | maitoa |
| Täyte | |
|---|---|
| 4 kpl | liivatelehteä |
| 200 g | yrttituorejuustoa |
| 150 g | fetajuustoa |
| 2 dl | kermaviiliä |
| 1 dl | silputtua ruohosipulia |
| 2 rkl | sitruunamehua |
| 1 dl | silputtua paprikaa |
| 1 tl | mustapippuria |
| 2 dl | vispikermaa |
| Päälle | |
| 1/2 kpl | kurkkua |
| oliiveja | |
| salaattia | |
- 1.
Peitä irtopohjakakkuvuoan (halk. n. 25 cm) pohja leivinpaperilla. Hienonna leipä kuorineen monitoimikoneessa. Sekoita joukkoon voi ja maito. Pane liivatteet pehmenemään kylmään veteen.
Silppua paprika ja ruohosipuli. Sekoita tuorejuusto ja kermaviili. Lisää murennettu feta, ruohosipuli- ja paprikasilppu. Mausta sitruunamehulla ja pippurilla. Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi. Ota liivatteet vedestä ja sulata mikrossa.
Lisää liivateliuokseen pari lusikallista juustotäytettä, sekoita ja lisää se juustoseokseen. Kääntele sekaan kermavaahto. Mausta tarvittaessa suolalla. Painele noin 2/3 leipäseoksesta vuoan pohjalle, levitä päälle puolet täytteestä. Ripottele täytteen päälle loppu leipäseos ja kaada pinnalle loppu täyte.
Peitä vuoka foliolla ja anna hyytyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia. Irrota kakku vuoasta ja siirrä tarjoiluvadille. Halkaise kurkku, poista siemenet ja kuutioi kurkku. Koristele salaatilla, kurkkukuutioilla ja oliiveilla.
Hyydytetty juustokakku
arvosana4/5
Suolaisen juustokakun täyte kätkee sisälleen fetaa, paprikaa ja ruohosipulia. Koristele kakku salaatilla, kurkkukuutioilla ja oliiveilla.
Ainekset (10 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 250 g | moniviljaleipää |
| 1 dl | sulatettua voita |
| 1/2 dl | maitoa |
Täyte | |
| 4 kpl | liivatelehteä |
| 200 g | yrttituorejuustoa |
| 150 g | fetajuustoa |
| 2 dl | kermaviiliä |
| 1 dl | silputtua ruohosipulia |
| 2 rkl | sitruunamehua |
| 1 dl | silputtua paprikaa |
| 1 tl | mustapippuria |
| 2 dl | vispikermaa |
Päälle | |
| 1/2 kpl | kurkkua |
| oliiveja | |
| salaattia | |
Valmistus
- 1
Peitä irtopohjakakkuvuoan (halk. n. 25 cm) pohja leivinpaperilla. Hienonna leipä kuorineen monitoimikoneessa. Sekoita joukkoon voi ja maito. Pane liivatteet pehmenemään kylmään veteen.
Silppua paprika ja ruohosipuli. Sekoita tuorejuusto ja kermaviili. Lisää murennettu feta, ruohosipuli- ja paprikasilppu. Mausta sitruunamehulla ja pippurilla. Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi. Ota liivatteet vedestä ja sulata mikrossa.
Lisää liivateliuokseen pari lusikallista juustotäytettä, sekoita ja lisää se juustoseokseen. Kääntele sekaan kermavaahto. Mausta tarvittaessa suolalla. Painele noin 2/3 leipäseoksesta vuoan pohjalle, levitä päälle puolet täytteestä. Ripottele täytteen päälle loppu leipäseos ja kaada pinnalle loppu täyte.
Peitä vuoka foliolla ja anna hyytyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia. Irrota kakku vuoasta ja siirrä tarjoiluvadille. Halkaise kurkku, poista siemenet ja kuutioi kurkku. Koristele salaatilla, kurkkukuutioilla ja oliiveilla.
Ravintosisältö
337
Energiaa kcal
1411
Energiaa kj
27,8 g
Rasvaa
18,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
14,3 g
Hiilihydraatteja
3,1 g
Sokereita
1,3 g
Kuituja
6,4 g
Proteiinia
1,0 g
Suolaa
337
Energiaa kcal
1411
Energiaa kj
27,8 g
Rasvaa
18,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
14,3 g
Hiilihydraatteja
3,1 g
Sokereita
1,3 g
Kuituja
6,4 g
Proteiinia
1,0 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Liivatelehteä, 1 dl Silputtua paprikaa, 1 tl Mustapippuria, Oliiveja, Salaattia.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























