Ihana brunssisalaatti
Ainekset
Valmistus
Revi valutettu mozzarella pieniksi paloiksi kulhoon. Sekoita kerma ja suola joukkoon. Anna tekeytyä salaatin valmistamisen ajan.
Pese appelsiinit ja leikkaa kuoret hedelmälihaa pitkin. Leikkaa lohkot irti yksi kerrallaan kalvoja pitkin. Purista jäljelle jääneistä hedelmärangoista mehu talteen ja käytä se vinegrettiin.
Pese ja kuivaa rucola. Hienonna basilika. Kuori ja rouhi pähkinät. Asettele rucola, basilika, appelsiinit, pähkinät ja juusto tarjoilulautaselle.
Sekoita vinegretin ainekset keskenään. Valuta salaatin päälle juuri ennen tarjoamista.
Vinkki: Saat salaattiin lisää ruokaisuutta lisäämällä siihen ilmakuivattua kinkkua.
Vinkki: Salaatti sopii esimerkiksi 4 hengen brunssille tai 2 hengen lounaaksi.
Lisää aiheesta
Ravintosisältö
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
442
1851
34,5 g
11,3 g
15,0 g
11,8 g
5,8 g
14,8 g
0,9 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
ripaus suolaa,
ruukku basilikaa,
2 rkl veriappelsiininmehua,
1 tl valkoviinietikkaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli