Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Ihana brunssisalaatti

timer-icon30 min  (josta 30 min aktiivista)
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Kermaa ja mozzarellaa sekoittamalla saat täyteläistä kotiburrataa, joka yhdistetään salaatiksi makean hapokkaiden veriappelsiinien ja suolaisten pistaasien kanssa.

Ainekset

125 g
(1 ps) mozzarellaa
3/4 dl
kuohukermaa
ripaus suolaa
2 kpl
veriappelsiinia
50 g
(1 rs) rucolaa
1/2
ruukku basilikaa
150 g
(1 ps) paahdettuja ja suolattuja pistaasipähkinöitä

Vinegretti

2 rkl
veriappelsiininmehua
1 rkl
oliiviöljyä
1 tl
valkoviinietikkaa
1 tl
hunajaa

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Revi valutettu mozzarella pieniksi paloiksi kulhoon. Sekoita kerma ja suola joukkoon. Anna tekeytyä salaatin valmistamisen ajan.

125 g
(1 ps) mozzarellaa
3/4 dl
kuohukermaa
ripaus suolaa
2

Pese appelsiinit ja leikkaa kuoret hedelmälihaa pitkin. Leikkaa lohkot irti yksi kerrallaan kalvoja pitkin. Purista jäljelle jääneistä hedelmärangoista mehu talteen ja käytä se vinegrettiin.

2 kpl
veriappelsiinia
3

Pese ja kuivaa rucola. Hienonna basilika. Kuori ja rouhi pähkinät. Asettele rucola, basilika, appelsiinit, pähkinät ja juusto tarjoilulautaselle.

50 g
(1 rs) rucolaa
1/2
ruukku basilikaa
150 g
(1 ps) paahdettuja ja suolattuja pistaasipähkinöitä
4

Sekoita vinegretin ainekset keskenään. Valuta salaatin päälle juuri ennen tarjoamista.

2 rkl
veriappelsiininmehua
1 rkl
oliiviöljyä
1 tl
valkoviinietikkaa
1 tl
hunajaa

Vinkki: Saat salaattiin lisää ruokaisuutta lisäämällä siihen ilmakuivattua kinkkua.

Vinkki: Salaatti sopii esimerkiksi 4 hengen brunssille tai 2 hengen lounaaksi.

Miltä maistui?(3 arviota)
Resepti:
S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 25.1.2025
|
Muokattu: 30.1.2025

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

442

1851

34,5 g

11,3 g

15,0 g

11,8 g

5,8 g

14,8 g

0,9 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

ripaus suolaa,

ruukku basilikaa,

2 rkl veriappelsiininmehua,

1 tl valkoviinietikkaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli