Ihana brunssisalaatti
30 min (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Kermaa ja mozzarellaa sekoittamalla saat täyteläistä kotiburrataa, joka yhdistetään salaatiksi makean hapokkaiden veriappelsiinien ja suolaisten pistaasien kanssa.
| 125 g | (1 ps) mozzarellaa |
| 3/4 dl | kuohukermaa |
| ripaus suolaa | |
| 2 kpl | veriappelsiinia |
| 50 g | (1 rs) rucolaa |
| 1/2 | ruukku basilikaa |
| 150 g | (1 ps) paahdettuja ja suolattuja pistaasipähkinöitä |
| Vinegretti | |
|---|---|
| 2 rkl | veriappelsiininmehua |
| 1 rkl | oliiviöljyä |
| 1 tl | valkoviinietikkaa |
| 1 tl | hunajaa |
- 1.
Revi valutettu mozzarella pieniksi paloiksi kulhoon. Sekoita kerma ja suola joukkoon. Anna tekeytyä salaatin valmistamisen ajan.
- 2.
Pese appelsiinit ja leikkaa kuoret hedelmälihaa pitkin. Leikkaa lohkot irti yksi kerrallaan kalvoja pitkin. Purista jäljelle jääneistä hedelmärangoista mehu talteen ja käytä se vinegrettiin.
- 3.
Pese ja kuivaa rucola. Hienonna basilika. Kuori ja rouhi pähkinät. Asettele rucola, basilika, appelsiinit, pähkinät ja juusto tarjoilulautaselle.
- 4.
Sekoita vinegretin ainekset keskenään. Valuta salaatin päälle juuri ennen tarjoamista.
Ihana brunssisalaatti
arvosana5/5
30 min (josta 30 min aktiivista)
Kermaa ja mozzarellaa sekoittamalla saat täyteläistä kotiburrataa, joka yhdistetään salaatiksi makean hapokkaiden veriappelsiinien ja suolaisten pistaasien kanssa.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 125 g | (1 ps) mozzarellaa |
| 3/4 dl | kuohukermaa |
| ripaus suolaa | |
| 2 kpl | veriappelsiinia |
| 50 g | (1 rs) rucolaa |
| 1/2 | ruukku basilikaa |
| 150 g | (1 ps) paahdettuja ja suolattuja pistaasipähkinöitä |
Vinegretti | |
| 2 rkl | veriappelsiininmehua |
| 1 rkl | oliiviöljyä |
| 1 tl | valkoviinietikkaa |
| 1 tl | hunajaa |
Valmistus
- 1
Revi valutettu mozzarella pieniksi paloiksi kulhoon. Sekoita kerma ja suola joukkoon. Anna tekeytyä salaatin valmistamisen ajan.
Määrä Ainesosa 125 g (1 ps) mozzarellaa 3/4 dl kuohukermaa ripaus suolaa - 2
Pese appelsiinit ja leikkaa kuoret hedelmälihaa pitkin. Leikkaa lohkot irti yksi kerrallaan kalvoja pitkin. Purista jäljelle jääneistä hedelmärangoista mehu talteen ja käytä se vinegrettiin.
Määrä Ainesosa 2 kpl veriappelsiinia - 3
Pese ja kuivaa rucola. Hienonna basilika. Kuori ja rouhi pähkinät. Asettele rucola, basilika, appelsiinit, pähkinät ja juusto tarjoilulautaselle.
Määrä Ainesosa 50 g (1 rs) rucolaa 1/2 ruukku basilikaa 150 g (1 ps) paahdettuja ja suolattuja pistaasipähkinöitä - 4
Sekoita vinegretin ainekset keskenään. Valuta salaatin päälle juuri ennen tarjoamista.
Määrä Ainesosa 2 rkl veriappelsiininmehua 1 rkl oliiviöljyä 1 tl valkoviinietikkaa 1 tl hunajaa
Vinkki: Saat salaattiin lisää ruokaisuutta lisäämällä siihen ilmakuivattua kinkkua.
Vinkki: Salaatti sopii esimerkiksi 4 hengen brunssille tai 2 hengen lounaaksi.
Ravintosisältö
442
Energiaa kcal
1851
Energiaa kj
34,5 g
Rasvaa
11,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
15,0 g
Hiilihydraatteja
11,8 g
Sokereita
5,8 g
Kuituja
14,8 g
Proteiinia
0,9 g
Suolaa
442
Energiaa kcal
1851
Energiaa kj
34,5 g
Rasvaa
11,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
15,0 g
Hiilihydraatteja
11,8 g
Sokereita
5,8 g
Kuituja
14,8 g
Proteiinia
0,9 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: ripaus suolaa, ruukku basilikaa, 2 rkl veriappelsiininmehua, 1 tl valkoviinietikkaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























