Ihana brunssisalaatti

arvosana5/5

(6)arviota
4 Annosta

30 min (josta 30 min aktiivista)

Kermaa ja mozzarellaa sekoittamalla saat täyteläistä kotiburrataa, joka yhdistetään salaatiksi makean hapokkaiden veriappelsiinien ja suolaisten pistaasien kanssa.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
125 g(1 ps) mozzarellaa
3/4 dlkuohukermaa
ripaus suolaa
2 kplveriappelsiinia
50 g(1 rs) rucolaa
1/2 ruukku basilikaa
150 g(1 ps) paahdettuja ja suolattuja pistaasipähkinöitä

Vinegretti

2 rklveriappelsiininmehua
1 rkloliiviöljyä
1 tlvalkoviinietikkaa
1 tlhunajaa

Valmistus

  1. 1

    Revi valutettu mozzarella pieniksi paloiksi kulhoon. Sekoita kerma ja suola joukkoon. Anna tekeytyä salaatin valmistamisen ajan.

    MääräAinesosa
    125 g(1 ps) mozzarellaa
    3/4 dlkuohukermaa
    ripaus suolaa
  2. 2

    Pese appelsiinit ja leikkaa kuoret hedelmälihaa pitkin. Leikkaa lohkot irti yksi kerrallaan kalvoja pitkin. Purista jäljelle jääneistä hedelmärangoista mehu talteen ja käytä se vinegrettiin.

    MääräAinesosa
    2 kplveriappelsiinia
  3. 3

    Pese ja kuivaa rucola. Hienonna basilika. Kuori ja rouhi pähkinät. Asettele rucola, basilika, appelsiinit, pähkinät ja juusto tarjoilulautaselle.

    MääräAinesosa
    50 g(1 rs) rucolaa
    1/2 ruukku basilikaa
    150 g(1 ps) paahdettuja ja suolattuja pistaasipähkinöitä
  4. 4

    Sekoita vinegretin ainekset keskenään. Valuta salaatin päälle juuri ennen tarjoamista.

    MääräAinesosa
    2 rklveriappelsiininmehua
    1 rkloliiviöljyä
    1 tlvalkoviinietikkaa
    1 tlhunajaa

Vinkki: Saat salaattiin lisää ruokaisuutta lisäämällä siihen ilmakuivattua kinkkua.

Vinkki: Salaatti sopii esimerkiksi 4 hengen brunssille tai 2 hengen lounaaksi.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: ripaus suolaa, ruukku basilikaa, 2 rkl veriappelsiininmehua, 1 tl valkoviinietikkaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Reetta Pasanen
25.1.2025
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä