Ilmaveivimarengit

Nappaa talteen!
Mikael Granlundin ilmaveivi on suomalaisen jääkiekon legendaarisimpia maaleja. Sen innoittamana syntyivät makeat jääkiekkopelaajat ilmavaksi veivatusta marengista.
| 4 kpl | kananmunanvalkuaista |
| 2 dl | sokeria |
| 1 tl | väkiviinaetikkaa |
| suolaa | |
| Koristeeksi | |
|---|---|
| sinistä elintarvikeväriä | |
| tummia viinirypäleitä | |
| Lisäksi tarvitset | |
| pieni sivellin | |
- 1.
Erottele valkuaiset kuivaan ja puhtaaseen kulhoon. Vatkaa valkuaiset sähkövatkaimella kiinteäksi vaahdoksi. Lisää etikka ja suola. Lisää sokeri vähitellen samalla vatkaten. Jatka vatkaamista, kunnes seos on paksua ja kiiltävää.
- 2.
Pane marenkimassa pursotinpussiin. Pursota massasta noin 5 cm:n pelaajahahmot leivinpaperilla päällystetylle pellille. Kuivata 100-asteisessa uunissa 2 tuntia. Sammuta uuni ja anna marenkien kuivua jälkilämmössä pari tuntia. Kasta sivellin siniseen elintarvikeväriin ja maalaa marengeille silmät ja suut. Maalaa myös pienet suomenliput rintaan.
- 3.
Puolita viinirypäleet ja koverra sisus varovasti lusikalla. Nosta kypäröiksi marenkipelaajille. Tarjoa ilmaveivimarenkeja kahvin tai kuohuvan kera.
- 4.
Vinkki: Säilytä marengit huoneenlämmössä ilmatiiviissä astiassa. Aseta viinirypälekypärät juuri ennen tarjoilua, sillä kosteus pehmentää rapeita marenkeja.
Ilmaveivimarengit
Mikael Granlundin ilmaveivi on suomalaisen jääkiekon legendaarisimpia maaleja. Sen innoittamana syntyivät makeat jääkiekkopelaajat ilmavaksi veivatusta marengista.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 4 kpl | kananmunanvalkuaista |
| 2 dl | sokeria |
| 1 tl | väkiviinaetikkaa |
| suolaa | |
Koristeeksi | |
| sinistä elintarvikeväriä | |
| tummia viinirypäleitä | |
Lisäksi tarvitset | |
| pieni sivellin | |
Valmistus
- 1
Erottele valkuaiset kuivaan ja puhtaaseen kulhoon. Vatkaa valkuaiset sähkövatkaimella kiinteäksi vaahdoksi. Lisää etikka ja suola. Lisää sokeri vähitellen samalla vatkaten. Jatka vatkaamista, kunnes seos on paksua ja kiiltävää.
Määrä Ainesosa 4 kpl kananmunanvalkuaista 1 tl väkiviinaetikkaa suolaa 2 dl sokeria - 2
Pane marenkimassa pursotinpussiin. Pursota massasta noin 5 cm:n pelaajahahmot leivinpaperilla päällystetylle pellille. Kuivata 100-asteisessa uunissa 2 tuntia. Sammuta uuni ja anna marenkien kuivua jälkilämmössä pari tuntia. Kasta sivellin siniseen elintarvikeväriin ja maalaa marengeille silmät ja suut. Maalaa myös pienet suomenliput rintaan.
Määrä Ainesosa sinistä elintarvikeväriä pieni sivellin - 3
Puolita viinirypäleet ja koverra sisus varovasti lusikalla. Nosta kypäröiksi marenkipelaajille. Tarjoa ilmaveivimarenkeja kahvin tai kuohuvan kera.
Määrä Ainesosa tummia viinirypäleitä - 4
Vinkki: Säilytä marengit huoneenlämmössä ilmatiiviissä astiassa. Aseta viinirypälekypärät juuri ennen tarjoilua, sillä kosteus pehmentää rapeita marenkeja.
Ravintosisältö
25
Energiaa kcal
105
Energiaa kj
—
Rasvaa
—
Tyydyttynyttä rasvaa
5,7 g
Hiilihydraatteja
5,7 g
Sokereita
—
Kuituja
0,5 g
Proteiinia
0,0 g
Suolaa
25
Energiaa kcal
105
Energiaa kj
—
Rasvaa
—
Tyydyttynyttä rasvaa
5,7 g
Hiilihydraatteja
5,7 g
Sokereita
—
Kuituja
0,5 g
Proteiinia
0,0 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Suolaa, Sinistä elintarvikeväriä, Tummia viinirypäleitä, Pieni sivellin.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























