Ilmaveivimarengit - Yhteishyvä

Ilmaveivimarengit

Kappaleita
30
Mikael Granlundin ilmaveivi on suomalaisen jääkiekon legendaarisimpia maaleja. Sen innoittamana syntyivät makeat jääkiekkopelaajat ilmavaksi veivatusta marengista.
Jaa Somessa

Ainekset

4 kpl
Kananmunanvalkuaista
2 dl
Sokeria
1 tl
Väkiviinaetikkaa
Suolaa

KORISTEEKSI

Sinistä elintarvikeväriä
Tummia viinirypäleitä

LISÄKSI TARVITSET

Pieni sivellin

Näin teet

1

Erottele valkuaiset kuivaan ja puhtaaseen kulhoon. Vatkaa valkuaiset sähkövatkaimella kiinteäksi vaahdoksi. Lisää etikka ja suola. Lisää sokeri vähitellen samalla vatkaten. Jatka vatkaamista, kunnes seos on paksua ja kiiltävää.

4 kpl
Kananmunanvalkuaista
1 tl
Väkiviinaetikkaa
Suolaa
2 dl
Sokeria
2

Pane marenkimassa pursotinpussiin. Pursota massasta noin 5 cm:n pelaajahahmot leivinpaperilla päällystetylle pellille. Kuivata 100-asteisessa uunissa 2 tuntia. Sammuta uuni ja anna marenkien kuivua jälkilämmössä pari tuntia. Kasta sivellin siniseen elintarvikeväriin ja maalaa marengeille silmät ja suut. Maalaa myös pienet suomenliput rintaan.

Sinistä elintarvikeväriä
Pieni sivellin
3

Puolita viinirypäleet ja koverra sisus varovasti lusikalla. Nosta kypäröiksi marenkipelaajille. Tarjoa ilmaveivimarenkeja kahvin tai kuohuvan kera.

Tummia viinirypäleitä
4

Vinkki: Säilytä marengit huoneenlämmössä ilmatiiviissä astiassa. Aseta viinirypälekypärät juuri ennen tarjoilua, sillä kosteus pehmentää rapeita marenkeja.

Resepti
Taina Salovaara
Kuvat
Tuukka Mielonen & Anssi Vuohelainen
Julkaistu: 20.11.2017
Muokattu: 15.11.2018
Jaa Somessa

Älä jää paitsi herkuista

Tilaa uutiskirje tästä.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja6 g171 g
Proteiinia1 g15 g
Rasvaa0 g0 g
Kuituja0 g0 g
Energiaa kj105 3162
Energiaa kcal25 756

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • Suolaa

  • Sinistä elintarvikeväriä

  • Tummia viinirypäleitä

  • Pieni sivellin

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja6 g171 g
Proteiinia1 g15 g
Rasvaa0 g0 g
Kuituja0 g0 g
Energiaa kj105 3162
Energiaa kcal25 756

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • Suolaa

  • Sinistä elintarvikeväriä

  • Tummia viinirypäleitä

  • Pieni sivellin

Resepti
Taina Salovaara

Älä jää paitsi herkuista

Tilaa uutiskirje tästä.