Erottele valkuaiset kuivaan ja puhtaaseen kulhoon. Vatkaa valkuaiset sähkövatkaimella kiinteäksi vaahdoksi. Lisää etikka ja suola. Lisää sokeri vähitellen samalla vatkaten. Jatka vatkaamista, kunnes seos on paksua ja kiiltävää.
Pane marenkimassa pursotinpussiin. Pursota massasta noin 5 cm:n pelaajahahmot leivinpaperilla päällystetylle pellille. Kuivata 100-asteisessa uunissa 2 tuntia. Sammuta uuni ja anna marenkien kuivua jälkilämmössä pari tuntia. Kasta sivellin siniseen elintarvikeväriin ja maalaa marengeille silmät ja suut. Maalaa myös pienet suomenliput rintaan.
Puolita viinirypäleet ja koverra sisus varovasti lusikalla. Nosta kypäröiksi marenkipelaajille. Tarjoa ilmaveivimarenkeja kahvin tai kuohuvan kera.
Vinkki: Säilytä marengit huoneenlämmössä ilmatiiviissä astiassa. Aseta viinirypälekypärät juuri ennen tarjoilua, sillä kosteus pehmentää rapeita marenkeja.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
25
105
—
—
5,7 g
5,7 g
—
0,5 g
0,0 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
Suolaa,
Sinistä elintarvikeväriä,
Tummia viinirypäleitä,
Pieni sivellin.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli