Inkiväärillä piristetyt katkarapubruschettat

Nappaa talteen!
Skumpan kaveriksi sopiva näppipala syntyy inkivääri-limemarinoiduista katkaravuista, tomaatista ja avokadosta.
| 1 kpl | (180 g) katkarapuja |
| 2 kpl | tomaattia |
| 2 kpl | limeä |
| 1/2 dl | basilikaa hienonnettuna |
| 1 - 2 rkl | inkivääriä raastettuna |
| 1 rkl | hunajaa |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/4 tl | (¼ tl) cayennenpippuria |
| 1 kpl | avokado |
| 10 kpl | vaaleaa leipää |
| 1 rkl | öljyä |
- 1.
Sulata katkaravut mikrossa tai siivilässä kylmän juoksevan veden alla. Valuta.
- 2.
Kuori tomaatit terävällä veitsellä tai kuorimaveitsellä. Halkaise, poista siemenet ja leikkaa tomaatit pieniksi kuutioiksi. Purista mehut limeistä.
- 3.
Kuori inkivääri ja leikkaa se hyvin ohuiksi suikaleiksi tai raasta pienellä terällä. Hienonna basilika.
- 4.
Yhdistä katkaravut, tomaatit, lime, inkivääri, basilika ja mausteet kulhossa. Anna maustua jääkaapissa 30 minuuttia.
- 5.
Viipaloi leipä. Laita viipaleet uunipellille ja sivele öljyllä. Paahda 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.
- 6.
Halkaise avokado. Poista kivi, kaapaise hedelmäliha kuoresta lusikalla ja leikkaa kuutioiksi. Sekoita kuutiot katkarapujen joukkoon. Levitä täyte leipien päälle.
Inkiväärillä piristetyt katkarapubruschettat
Skumpan kaveriksi sopiva näppipala syntyy inkivääri-limemarinoiduista katkaravuista, tomaatista ja avokadosta.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 kpl | (180 g) katkarapuja |
| 2 kpl | tomaattia |
| 2 kpl | limeä |
| 1/2 dl | basilikaa hienonnettuna |
| 1 - 2 rkl | inkivääriä raastettuna |
| 1 rkl | hunajaa |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/4 tl | (¼ tl) cayennenpippuria |
| 1 kpl | avokado |
| 10 kpl | vaaleaa leipää |
| 1 rkl | öljyä |
Valmistus
- 1
Sulata katkaravut mikrossa tai siivilässä kylmän juoksevan veden alla. Valuta.
Määrä Ainesosa 1 kpl (180 g) katkarapuja - 2
Kuori tomaatit terävällä veitsellä tai kuorimaveitsellä. Halkaise, poista siemenet ja leikkaa tomaatit pieniksi kuutioiksi. Purista mehut limeistä.
Määrä Ainesosa 2 kpl tomaattia 2 kpl limeä - 3
Kuori inkivääri ja leikkaa se hyvin ohuiksi suikaleiksi tai raasta pienellä terällä. Hienonna basilika.
Määrä Ainesosa 1 - 2 rkl inkivääriä raastettuna 1/2 dl basilikaa hienonnettuna - 4
Yhdistä katkaravut, tomaatit, lime, inkivääri, basilika ja mausteet kulhossa. Anna maustua jääkaapissa 30 minuuttia.
Määrä Ainesosa 1 kpl (180 g) katkarapuja 2 kpl tomaattia 2 kpl limeä 1 - 2 rkl inkivääriä raastettuna 1/2 dl basilikaa hienonnettuna 1/2 tl suolaa 1/4 tl (¼ tl) cayennenpippuria 1 rkl hunajaa - 5
Viipaloi leipä. Laita viipaleet uunipellille ja sivele öljyllä. Paahda 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.
Määrä Ainesosa 10 kpl vaaleaa leipää 1 rkl öljyä - 6
Halkaise avokado. Poista kivi, kaapaise hedelmäliha kuoresta lusikalla ja leikkaa kuutioiksi. Sekoita kuutiot katkarapujen joukkoon. Levitä täyte leipien päälle.
Määrä Ainesosa 1 kpl avokado
Ravintosisältö
84
Energiaa kcal
352
Energiaa kj
3,4 g
Rasvaa
0,4 g
Tyydyttynyttä rasvaa
10,6 g
Hiilihydraatteja
2,3 g
Sokereita
1,3 g
Kuituja
1,7 g
Proteiinia
0,2 g
Suolaa
84
Energiaa kcal
352
Energiaa kj
3,4 g
Rasvaa
0,4 g
Tyydyttynyttä rasvaa
10,6 g
Hiilihydraatteja
2,3 g
Sokereita
1,3 g
Kuituja
1,7 g
Proteiinia
0,2 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Limeä, 1 - 2 rkl Inkivääriä raastettuna, 0,5 tl Suolaa, 0,25 tl (¼ tl) cayennenpippuria.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























