Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Inkivääripäärynät

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Keitetyt päärynät voi syödä kermavaahdon, jäätelön tai suklaakastikkeen kanssa. Ne voi myös pilkkoa salaatteihin tai tarjota juustojen kanssa.

Ainekset

4 kpl
Päärynää
1 l
Omenamehua
1 kpl
Sitruunan mehu
2 - 3 kpl
Sitruunankuorisuikaletta
2 dl
Sokeria
Sahramia
25 g
Inkivääriä

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Kuori ja halkaise päärynät. Kuori inkivääri ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Leikkaa sitruunan kuoresta kuorimaveitsellä pari ohutta suikaletta liemen mausteeksi.
Mittaa kattilaan mehu ja sokeri. Lisää sitruunamehu, kuorisuikaleet ja inkivääriviipaleet. Anna liemen kiehua hiljalleen 5–10 minuuttia. Lisää ripaus sahramia ja päärynät. Hauduta päärynät pehmeiksi. Haudutusaika riippuu sekä päärynöiden koosta että kypsyysasteesta.
Kokeile kypsyyttä ensimmäisen kerran 10 minuutin hauduttamisen jälkeen. Anna päärynöiden jäähtyä liemessään. Tarjoa jälkiruokana kermavaahdon tai juustojen kanssa.

Miltä maistui?
Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 25.2.2016
|
Muokattu: 6.10.2023

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

337

1412

0,3 g

78,5 g

78,5 g

4,5 g

0,8 g

0,0 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Sitruunankuorisuikaletta,

Sahramia,

25 g Inkivääriä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli