Inkivääripäärynät - Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Inkivääripäärynät

???
Keitetyt päärynät voi syödä kermavaahdon, jäätelön tai suklaakastikkeen kanssa. Ne voi myös pilkkoa salaatteihin tai tarjota juustojen kanssa.
Jaa Somessa

Ainekset

4 kpl
Päärynää
1 l
Omenamehua
1 kpl
Sitruunan mehu
2 - 3 kpl
Sitruunankuorisuikaletta
2 dl
Sokeria
Sahramia
25 g
Inkivääriä

Näin teet

1

Kuori ja halkaise päärynät. Kuori inkivääri ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Leikkaa sitruunan kuoresta kuorimaveitsellä pari ohutta suikaletta liemen mausteeksi.
Mittaa kattilaan mehu ja sokeri. Lisää sitruunamehu, kuorisuikaleet ja inkivääriviipaleet. Anna liemen kiehua hiljalleen 5–10 minuuttia. Lisää ripaus sahramia ja päärynät. Hauduta päärynät pehmeiksi. Haudutusaika riippuu sekä päärynöiden koosta että kypsyysasteesta.
Kokeile kypsyyttä ensimmäisen kerran 10 minuutin hauduttamisen jälkeen. Anna päärynöiden jäähtyä liemessään. Tarjoa jälkiruokana kermavaahdon tai juustojen kanssa.

Resepti
Taina Salovaara
Kuvat
Laura Riihelä
Julkaistu: 25.2.2016
Muokattu: 9.7.2019

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja79 g314 g
Proteiinia1 g3 g
Rasvaa0 g1 g
Kuituja5 g18 g
Energiaa kj1412 5647
Energiaa kcal337 1349

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • Sitruunankuorisuikaletta

  • Sahramia

  • 25 g Inkivääriä

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja79 g314 g
Proteiinia1 g3 g
Rasvaa0 g1 g
Kuituja5 g18 g
Energiaa kj1412 5647
Energiaa kcal337 1349

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • Sitruunankuorisuikaletta

  • Sahramia

  • 25 g Inkivääriä

Resepti
Taina Salovaara
Kuvat
Laura Riihelä

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.