Inkivääripäärynät | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Inkivääripäärynät

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Keitetyt päärynät voi syödä kermavaahdon, jäätelön tai suklaakastikkeen kanssa. Ne voi myös pilkkoa salaatteihin tai tarjota juustojen kanssa.

Ainekset

4 kpl
Päärynää
1 l
Omenamehua
1 kpl
Sitruunan mehu
2 - 3 kpl
Sitruunankuorisuikaletta
2 dl
Sokeria
Sahramia
25 g
Inkivääriä

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Kuori ja halkaise päärynät. Kuori inkivääri ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Leikkaa sitruunan kuoresta kuorimaveitsellä pari ohutta suikaletta liemen mausteeksi.
Mittaa kattilaan mehu ja sokeri. Lisää sitruunamehu, kuorisuikaleet ja inkivääriviipaleet. Anna liemen kiehua hiljalleen 5–10 minuuttia. Lisää ripaus sahramia ja päärynät. Hauduta päärynät pehmeiksi. Haudutusaika riippuu sekä päärynöiden koosta että kypsyysasteesta.
Kokeile kypsyyttä ensimmäisen kerran 10 minuutin hauduttamisen jälkeen. Anna päärynöiden jäähtyä liemessään. Tarjoa jälkiruokana kermavaahdon tai juustojen kanssa.

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 25.2.2016
Muokattu: 8.1.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1412

337

0,3 g

78,5 g

78,5 g

4,5 g

0,8 g

0,0 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Sitruunankuorisuikaletta,

Sahramia,

25 g Inkivääriä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli