Italialainen jauhelihamureke | Mureke | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Italialainen jauhelihamureke

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Perinteinen jauhelihamureke saa uutta makua, kun se tehdään italialaiseen tyyliin. Tarjoile mureke spagetin tai perunoiden kera.

Ainekset

400 g
Jauhelihaa
1 dl
Maitoa
3 rkl
Korppujauhoja
1 kpl
Kananmuna
1 dl
Parmesaaniraastetta
2 rkl
Hienonnettua basilikaa tai persiljaa
1 kpl
Valkosipulinkynsi
1/2 tl
Suolaa

lisäksi

1 kpl
(200 g) paseerattuja tomaatteja
2 rkl
Tomaattisosetta
1/2 tl
Sokeria
Suolaa
Rouhittua mustapippuria
1 dl
Juustoraastetta

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Sekoita maito, korppujauhot, kananmuna ja parmesaaniraaste. Anna turvota 5 minuuttia. Sekoita joukkoon jauheliha, hienonnetut yrtit, raastettu valkosipulinkynsi ja suola. Sekoita tasaiseksi massaksi. Muotoile taikinasta kostutetuin käsin leivinpaperoidulle pellille soikea mureke.

1 dl
Maitoa
3 rkl
Korppujauhoja
1 kpl
Kananmuna
1 dl
Parmesaaniraastetta
400 g
Jauhelihaa
2 rkl
Hienonnettua basilikaa tai persiljaa
1 kpl
Valkosipulinkynsi
1/2 tl
Suolaa
2

Sekoita kulhossa paseerattu tomaatti, tomaattisose ja mausteet. Valuta murekkeen päälle. Ripottele pinnalle juustoraaste. Kypsennä 200-asteisen uunin alatasolla noin 25 minuuttia.

1 kpl
(200 g) paseerattuja tomaatteja
2 rkl
Tomaattisosetta
1/2 tl
Sokeria
Suolaa
Rouhittua mustapippuria
1 dl
Juustoraastetta
Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 21.10.2013
Muokattu: 30.9.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1331

318

23,8 g

9,8 g

5,5 g

1,8 g

0,5 g

20,5 g

0,2 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 dl Parmesaaniraastetta,

Valkosipulinkynsi,

0,5 tl Suolaa,

2 rkl Tomaattisosetta,

0,5 tl Sokeria,

Suolaa,

Rouhittua mustapippuria,

1 dl Juustoraastetta.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli