Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Italialainen saksanpähkinäkakku

Fork and knife
10 Annosta
Fork and knife
10 Annosta

Ainekset

200 g
Margariinia
3 dl
Sokeria
3 kpl
Kananmunaa
4 1/2 dl
Vehnäjauhoja
2 tl
Leivinjauhetta
1/2 tl
Suolaa
1 rkl
Vaniljasokeria
2 kpl
(140 g) saksanpähkinöitä
2 dl
Lämmintä vahvaa kahvia (espressoa)

Päällys:

2 dl
Tomusokeria
4 tl
Kiehuvaa vettä

Koristeluun:

Saksanpähkinöitä

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Kuumenna uuni 160 asteeseen. Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää munat yksi kerrallaan vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään. Rouhi pähkinät. Sekoita kuivia aineita, saksanpähkinöitä ja espressoa vuorotellen rasva-sokeriseokseen. Kaada massa voideltuun pitkulaiseen tai pyöreään irtopohjaiseen vuokaan. Kypsennä uunin alatasolla noin 50 minuuttia. Anna jäähtyä noin 5 minuuttia ennen kumoamista. Vatkaa päällyksen ainekset keskenään tasaiseksi tahnaksi. Levitä kakun päälle. Koristele saksanpähkinöillä.

Miltä maistui?
Resepti:
Anu Brask
Kuvat:
Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
Julkaistu: 15.11.2008
|
Muokattu: 1.4.2022

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.