Italialainen saksanpähkinäkakku

Ainekset (10 annosta)

MääräAinesosa
200 gmargariinia
3 dlsokeria
3 kplkananmunaa
4 1/2 dlvehnäjauhoja
2 tlleivinjauhetta
1/2 tlsuolaa
1 rklvaniljasokeria
2 kpl(140 g) saksanpähkinöitä
2 dllämmintä vahvaa kahvia (espressoa)

Päällys:

2 dltomusokeria
4 tlkiehuvaa vettä

Koristeluun:

saksanpähkinöitä

Valmistus

  1. 1

    Kuumenna uuni 160 asteeseen. Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää munat yksi kerrallaan vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään. Rouhi pähkinät. Sekoita kuivia aineita, saksanpähkinöitä ja espressoa vuorotellen rasva-sokeriseokseen. Kaada massa voideltuun pitkulaiseen tai pyöreään irtopohjaiseen vuokaan. Kypsennä uunin alatasolla noin 50 minuuttia. Anna jäähtyä noin 5 minuuttia ennen kumoamista. Vatkaa päällyksen ainekset keskenään tasaiseksi tahnaksi. Levitä kakun päälle. Koristele saksanpähkinöillä.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Katso myös nämä

Resepti:
Anu Brask
Kuvat:
Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025