Itämainen tikkuliha

Arvostele resepti
4 Kappaletta

Itämaiseen tapaan maustettu liha maistuu riisin tai nuudelien kanssa. Katso myös video inkiväärin käsittelystä.

Ainekset

MääräAinesosa
400 gporsaanlihasuikaleita
1 rklrypsiöljyä
1 rklseesamiöljyä
pala tuoretta inkivääriä
1 kplvalkosipulinkynsi
3 rklmakeaa soijakastiketta
1 rklhunajaa
pala purjon vihreää osaa
1/4 - 1/2 kplpunaista chiliä

Valmistus

  1. 1

    Ruskista lihat öljyissä pannulla. Raasta joukkoon hieman inkivääriä ja valkosipulia. Sekoita pannulle soijakastike ja hunaja. Leikkaa purjon vihreästä osasta ja halkaistusta chilistä ohuen ohuita suikaleita. Nostele suikaleet lihan joukkoon.

    Tarjoile riisin tai nuudeleiden kera.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 rkl Seesamiöljyä, Pala tuoretta inkivääriä, Valkosipulinkynsi, Pala purjon vihreää osaa, Punaista chiliä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
23.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä