Itämainen tikkuliha | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Itämainen tikkuliha

Itämainen tikkuliha

Fork and knife
4 Kappaletta
Fork and knife
4 Kappaletta
Itämaiseen tapaan maustettu liha maistuu riisin tai nuudelien kanssa. Katso myös video inkiväärin käsittelystä.

Ruokavaliot

Ainekset

400 g
Porsaanlihasuikaleita
1 rkl
Rypsiöljyä
1 rkl
Seesamiöljyä
Pala tuoretta inkivääriä
1 kpl
Valkosipulinkynsi
3 rkl
Makeaa soijakastiketta
1 rkl
Hunajaa
Pala purjon vihreää osaa
1/4 - 1/2 kpl
Punaista chiliä

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Ruskista lihat öljyissä pannulla. Raasta joukkoon hieman inkivääriä ja valkosipulia. Sekoita pannulle soijakastike ja hunaja. Leikkaa purjon vihreästä osasta ja halkaistusta chilistä ohuen ohuita suikaleita. Nostele suikaleet lihan joukkoon.

Tarjoile riisin tai nuudeleiden kera.

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 21.10.2014
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1045

250

17,0 g

5,0 g

5,3 g

4,5 g

19,5 g

2,2 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 rkl Seesamiöljyä,

Pala tuoretta inkivääriä,

Valkosipulinkynsi,

Pala purjon vihreää osaa,

Punaista chiliä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli