Itämainen tikkuliha

Nappaa talteen!
Itämaiseen tapaan maustettu liha maistuu riisin tai nuudelien kanssa. Katso myös video inkiväärin käsittelystä.
| 400 g | porsaanlihasuikaleita |
| 1 rkl | rypsiöljyä |
| 1 rkl | seesamiöljyä |
| pala tuoretta inkivääriä | |
| 1 kpl | valkosipulinkynsi |
| 3 rkl | makeaa soijakastiketta |
| 1 rkl | hunajaa |
| pala purjon vihreää osaa | |
| 1/4 - 1/2 kpl | punaista chiliä |
- 1.
Ruskista lihat öljyissä pannulla. Raasta joukkoon hieman inkivääriä ja valkosipulia. Sekoita pannulle soijakastike ja hunaja. Leikkaa purjon vihreästä osasta ja halkaistusta chilistä ohuen ohuita suikaleita. Nostele suikaleet lihan joukkoon.
Tarjoile riisin tai nuudeleiden kera.
Itämainen tikkuliha
Itämaiseen tapaan maustettu liha maistuu riisin tai nuudelien kanssa. Katso myös video inkiväärin käsittelystä.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 400 g | porsaanlihasuikaleita |
| 1 rkl | rypsiöljyä |
| 1 rkl | seesamiöljyä |
| pala tuoretta inkivääriä | |
| 1 kpl | valkosipulinkynsi |
| 3 rkl | makeaa soijakastiketta |
| 1 rkl | hunajaa |
| pala purjon vihreää osaa | |
| 1/4 - 1/2 kpl | punaista chiliä |
Valmistus
- 1
Ruskista lihat öljyissä pannulla. Raasta joukkoon hieman inkivääriä ja valkosipulia. Sekoita pannulle soijakastike ja hunaja. Leikkaa purjon vihreästä osasta ja halkaistusta chilistä ohuen ohuita suikaleita. Nostele suikaleet lihan joukkoon.
Tarjoile riisin tai nuudeleiden kera.
Ravintosisältö
250
Energiaa kcal
1045
Energiaa kj
17,0 g
Rasvaa
5,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
5,3 g
Hiilihydraatteja
4,5 g
Sokereita
—
Kuituja
19,5 g
Proteiinia
2,2 g
Suolaa
250
Energiaa kcal
1045
Energiaa kj
17,0 g
Rasvaa
5,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
5,3 g
Hiilihydraatteja
4,5 g
Sokereita
—
Kuituja
19,5 g
Proteiinia
2,2 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 rkl Seesamiöljyä, Pala tuoretta inkivääriä, Valkosipulinkynsi, Pala purjon vihreää osaa, Punaista chiliä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























