Itämaiset kalapyörykät

Nappaa talteen!
Aasialaisittain maustetut kalapyörykät dipataan suolaisenmakeaan mango-chilikastikkeeseen.
| 300 g | lohifileetä |
| 300 g | lämminsavulohta |
| 2 tl | inkivääriä raastettuna |
| 1/2 kpl | ruukkua korianteria |
| 1/2 kpl | chiliä |
| 1/2 dl | makeaa chilikastiketta |
| 1 kpl | kananmuna |
| 2 rkl | korppujauhoja |
| 1 rkl | sitruunamehua |
| Lisäksi | |
|---|---|
| 2 rkl | margariinia tai voita |
| Mangodippi | |
| 2 dl | mangososetta |
| 1/2 dl | korianteria hienonnettuna |
| 2 rkl | sweet chili -kastiketta |
| 1 rkl | kookoskermaa tai soijavalmistetta ("jogurttia") |
| suolaa | |
- 1.
Käytä monitoimikoneessa leikkuuterää. Voit tehdä massan myös tehosekoittimella. Poista lohifileestä ja lämminsavulohesta ruodot ja nahka. Paloittele kalat laitteen kulhoon. Kuori ja raasta inkivääri joukkoon. Hienonna korianteri ja chili ja lisää ne kulhoon. Lisää loput pyöryköiden aineet. Anna koneen käydä, kunnes massa on tasaista. Siirrä massa nuolijalla toiseen kulhoon. Anna vetäytyä 10 minuuttia.
- 2.
Pyöräytä massa käsin sekaisin. Muotoile siitä pyöryköitä. Kuumenna rasva pannulla ja paista pyörykät muutamassa erässä kypsiksi ja kullanruskeiksi välillä käännellen.
- 3.
Hienonna dippiin tuleva korianteri. Sekoita kaikki dipin aineet keskenään.
Itämaiset kalapyörykät
Aasialaisittain maustetut kalapyörykät dipataan suolaisenmakeaan mango-chilikastikkeeseen.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 300 g | lohifileetä |
| 300 g | lämminsavulohta |
| 2 tl | inkivääriä raastettuna |
| 1/2 kpl | ruukkua korianteria |
| 1/2 kpl | chiliä |
| 1/2 dl | makeaa chilikastiketta |
| 1 kpl | kananmuna |
| 2 rkl | korppujauhoja |
| 1 rkl | sitruunamehua |
Lisäksi | |
| 2 rkl | margariinia tai voita |
Mangodippi | |
| 2 dl | mangososetta |
| 1/2 dl | korianteria hienonnettuna |
| 2 rkl | sweet chili -kastiketta |
| 1 rkl | kookoskermaa tai soijavalmistetta ("jogurttia") |
| suolaa | |
Valmistus
- 1
Käytä monitoimikoneessa leikkuuterää. Voit tehdä massan myös tehosekoittimella. Poista lohifileestä ja lämminsavulohesta ruodot ja nahka. Paloittele kalat laitteen kulhoon. Kuori ja raasta inkivääri joukkoon. Hienonna korianteri ja chili ja lisää ne kulhoon. Lisää loput pyöryköiden aineet. Anna koneen käydä, kunnes massa on tasaista. Siirrä massa nuolijalla toiseen kulhoon. Anna vetäytyä 10 minuuttia.
Määrä Ainesosa 300 g lohifileetä 300 g lämminsavulohta 2 tl inkivääriä raastettuna 1/2 kpl ruukkua korianteria 1/2 kpl chiliä 1/2 dl makeaa chilikastiketta 1 kpl kananmuna 2 rkl korppujauhoja 1 rkl sitruunamehua - 2
Pyöräytä massa käsin sekaisin. Muotoile siitä pyöryköitä. Kuumenna rasva pannulla ja paista pyörykät muutamassa erässä kypsiksi ja kullanruskeiksi välillä käännellen.
Määrä Ainesosa 2 rkl margariinia tai voita - 3
Hienonna dippiin tuleva korianteri. Sekoita kaikki dipin aineet keskenään.
Määrä Ainesosa 1/2 dl korianteria hienonnettuna 2 rkl sweet chili -kastiketta suolaa 2 dl mangososetta 1 rkl kookoskermaa tai soijavalmistetta ("jogurttia")
Ravintosisältö
40
Energiaa kcal
167
Energiaa kj
3,0 g
Rasvaa
0,7 g
Tyydyttynyttä rasvaa
0,3 g
Hiilihydraatteja
0,1 g
Sokereita
—
Kuituja
3,0 g
Proteiinia
0,2 g
Suolaa
40
Energiaa kcal
167
Energiaa kj
3,0 g
Rasvaa
0,7 g
Tyydyttynyttä rasvaa
0,3 g
Hiilihydraatteja
0,1 g
Sokereita
—
Kuituja
3,0 g
Proteiinia
0,2 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 tl Inkivääriä raastettuna, Ruukkua korianteria, Chiliä, 0,5 dl Makeaa chilikastiketta, 1 rkl Sitruunamehua, 2 dl Mangososetta, 0,5 dl Korianteria hienonnettuna, 2 rkl Sweet chili -kastiketta, Suolaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























