Käytä monitoimikoneessa leikkuuterää. Voit tehdä massan myös tehosekoittimella. Poista lohifileestä ja lämminsavulohesta ruodot ja nahka. Paloittele kalat laitteen kulhoon. Kuori ja raasta inkivääri joukkoon. Hienonna korianteri ja chili ja lisää ne kulhoon. Lisää loput pyöryköiden aineet. Anna koneen käydä, kunnes massa on tasaista. Siirrä massa nuolijalla toiseen kulhoon. Anna vetäytyä 10 minuuttia.
Pyöräytä massa käsin sekaisin. Muotoile siitä pyöryköitä. Kuumenna rasva pannulla ja paista pyörykät muutamassa erässä kypsiksi ja kullanruskeiksi välillä käännellen.
Hienonna dippiin tuleva korianteri. Sekoita kaikki dipin aineet keskenään.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
40
167
3,0 g
0,7 g
0,3 g
0,1 g
—
3,0 g
0,2 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
2 tl Inkivääriä raastettuna,
Ruukkua korianteria,
Chiliä,
0,5 dl Makeaa chilikastiketta,
1 rkl Sitruunamehua,
2 dl Mangososetta,
0,5 dl Korianteria hienonnettuna,
2 rkl Sweet chili -kastiketta,
Suolaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli