Thai-kasviskeitto

arvosana4/5

(4)arviota
4 Annosta

15 min

Kanaton thai-kasviskeitto maistuu tuliselta mutta lempeältä liemen kookosmaidon ansiosta. Aasialainen keitto valmistuu hetkessä valmiista tuorekasvisseoksesta ja vegaanisista kanan kaltaisista suikaleista.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
1 rklrypsiöljyä
3 rklpunaista currytahnaa
250 g(1 pkt) kasviproteiinisuikaleita (kanaton, muu)
5 dlvettä
2 1/2 dl(1 prk) kookosmaitoa
200 g(1 rs) thai wok -tuorekasviksia (coop)
55 g(1 pkt) nuudeleita
1 kpllime
1/2 kplpunaista chiliä
1 rklsoijakastiketta
2 tlruokosokeria
1 kplruukku korianteria

Valmistus

  1. 1

    Pese lime hyvin. Raasta puolikkaan kuori ja purista kokonaisen mehu. Hienonna chili ja korianteri.

    MääräAinesosa
    1 kpllime
    1 kplruukku korianteria
    1/2 kplpunaista chiliä
  2. 2

    Kuumenna öljy pinnoitetussa kattilassa. Lisää currytahna ja keitä hetki sekoitellen. Kaada joukkoon proteiinisuikaleet ja kiehauta seos. Lisää vesi ja kookosmaito. Kuumenna kiehuvaksi. Sekoita keittoon kasvikset. Murskaa kattilaan nuudelit, jos mukana on maustepussi, säästä se. Keitä muutama minuutti.

    MääräAinesosa
    1 rklrypsiöljyä
    3 rklpunaista currytahnaa
    250 g(1 pkt) kasviproteiinisuikaleita (kanaton, muu)
    5 dlvettä
    2 1/2 dl(1 prk) kookosmaitoa
    200 g(1 rs) thai wok -tuorekasviksia (coop)
    55 g(1 pkt) nuudeleita
  3. 3

    Mausta keitto limen kuoriraasteella, limenmehulla, chilillä, soijakastikkeella, sokerilla ja korianterilla.

    MääräAinesosa
    1 rklsoijakastiketta
    2 tlruokosokeria

Vinkki: Lasten keittoon voi mitata vähemmän currytahnaa ja poistaa chilin. Ota annokset erilleen ja lisää tulisuutta aikuisten ruokaan.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Resepti:
Yhteishyvän toimitus
Kuvat:
Reetta Pasanen
21.7.2025
|
Päivitetty: 12.11.2025

Samankaltaisia reseptejä