Itse tehdyt vaniljaiset dallaspullat | Leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Itse tehdyt vaniljaiset dallaspullat

Itse tehdyt vaniljaiset dallaspullat

timer-iconUseita tunteja
Fork and knife
14 Palaa
Fork and knife
14 Palaa
Dallaspullat ovat paistopisteen kestosuosikki, mutta niitä on helppo valmistaa myös kotona. Herkullinen vaniljarahkatäyte tekee pullasta mehevän. Pullataikina valmistuu nopeasti taikinajuuren avulla. Pakasta pullat tuoreena ja saat oivallisen vierasvaran.

Ainekset

taikinajuuri

2 1/2 dl
maitoa
11 g
(1ps) kuivahiivaa
1 tl
sokeria
2 dl
vehnäjauhoja (puolikarkeita)

taikinan loput ainekeset

1 kpl
kananmuna
3/4 tl
suolaa
3/4 dl
sokeria
1/2 rkl
kardemummaa
5 dl
vehnäjauhoja (puolikarkeita)
100 g
voita tai margariinia

vaniljarahkatäyte

250 g
(1 prk) maitorahkaa
150 g
voita tai margariinia
1 kpl
kananmuna
1 dl
sokeria
1 dl
vaniljakastikejauhetta tai vaniljakreemijauhetta
75 g
(n. 2 dl) mantelilastuja

pinnalle

1 kpl
kananmuna
25 g
(n. ½ dl) mantelilastuja

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Lämmitä maito hieman kädenlämpöä lämpimämmäksi (n. 42 astetta) ja siirrä kulhoon. Sekoita kuivahiiva ja sokeri (1 tl) jauhojen (2 dl) joukkoon. Sekoita jauhoseos maidon joukkoon. Peitä kulho lautasella ja siirrä kohoamaan lämpimään (esim. kuumaan veteen altaaseen) noin 10 minuutiksi.

2 dl
vehnäjauhoja (puolikarkeita)
1 tl
sokeria
11 g
(1ps) kuivahiivaa
2 1/2 dl
maitoa
2

Kun juuri kuplii, lisää joukkoon kananmuna, suola, sokeri ja kardemumma. Sekoita joukkoon osa jauhoista. Alusta taikinaan loput jauhot käsin vaivaten. Lisää pehmeä rasva alustamisen loppuvaiheessa. Taikina on valmista, kun se irtoaa kulhon reunoista ja käsistä. Voit aloittaa leipomisen heti.

100 g
voita tai margariinia
5 dl
vehnäjauhoja (puolikarkeita)
1/2 rkl
kardemummaa
3/4 dl
sokeria
3/4 tl
suolaa
1 kpl
kananmuna
3

Pehmennä täytteen rasva huoneenlämpöiseksi. Sekoita kulhossa maitorahkaan kananmuna ja rasva. Lisää sokeri ja vaniljakastikejauhe tai vaniljakreemijauhe.

250 g
(1 prk) maitorahkaa
150 g
voita tai margariinia
1 kpl
kananmuna
1 dl
sokeria
1 dl
vaniljakastikejauhetta tai vaniljakreemijauhetta
4

Kumoa taikina jauhotetulle alustalle. Kauli noin 40 x 50 cm kokoinen levy. Levitä täyte tasaisesti taikinalle esimerkiksi nuolijaa apuna käyttäen. Ripottele päälle mantelilastuja. Kääri levy napakalle rullalle pitkän reunan suuntaisesti. Leikkaa rullasta 14 palaa.

75 g
(n. 2 dl) mantelilastuja
5

Nosta pullat leivinpaperilla vuoratun pellin päälle niin että kierre näkyy ylöspäin. Peitä leivinliinalla ja kohota lämpimässä paikassa 30–40 minuuttia.

6

Voitele pullat kananmunalla ja koristele mantelilastuilla. Paista 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.

25 g
(n. ½ dl) mantelilastuja
1 kpl
kananmuna

Vinkki: Kokeile mantelilastujen sijaan täytteen päällä pakastettuja vadelmia tai mustikoita.

Resepti:
Sandra, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Ninna Lindström
Julkaistu: 28.11.2019
Muokattu: 23.12.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1413

338

16,3 g

4,0 g

37,1 g

13,6 g

2,1 g

9,6 g

0,7 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

0,5 rkl kardemummaa,

1 dl vaniljakastikejauhetta tai vaniljakreemijauhetta.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli