Itse tehdyt vaniljaiset dallaspullat

arvosana4/5

(4)arviota
14 Palaa

Noin 2 tuntia (josta 60 min aktiivista)

Dallaspullat ovat paistopisteen kestosuosikki, mutta niitä on helppo valmistaa myös kotona. Herkullinen vaniljarahkatäyte tekee pullasta mehevän. Pullataikina valmistuu nopeasti taikinajuuren avulla. Pakasta pullat tuoreena ja saat oivallisen vierasvaran.

Ainekset

MääräAinesosa

TAIKINAJUURI

2 1/2 dlmaitoa
11 g(1ps) kuivahiivaa
1 tlsokeria
2 dlvehnäjauhoja (puolikarkeita)

TAIKINAN LOPUT AINEKESET

1 kplkananmuna
3/4 tlsuolaa
3/4 dlsokeria
1/2 rklkardemummaa
5 dlvehnäjauhoja (puolikarkeita)
100 gvoita tai margariinia

VANILJARAHKATÄYTE

250 g(1 prk) maitorahkaa
150 gvoita tai margariinia
1 kplkananmuna
1 dlsokeria
1 dlvaniljakastikejauhetta tai vaniljakreemijauhetta
60 g(n. 2 dl) mantelilastuja

PINNALLE

1 kplkananmuna
15 g(n. ½ dl) mantelilastuja

Valmistus (Uuni 200°C)

  1. 1

    Lämmitä maito hieman kädenlämpöä lämpimämmäksi (n. 42 astetta) ja siirrä kulhoon. Sekoita kuivahiiva ja sokeri (1 tl) jauhojen (2 dl) joukkoon. Sekoita jauhoseos maidon joukkoon. Peitä kulho lautasella ja siirrä kohoamaan lämpimään (esim. kuumaan veteen altaaseen) noin 10 minuutiksi.

    MääräAinesosa
    2 dlvehnäjauhoja (puolikarkeita)
    1 tlsokeria
    11 g(1ps) kuivahiivaa
    2 1/2 dlmaitoa
  2. 2

    Kun juuri kuplii, lisää joukkoon kananmuna, suola, sokeri ja kardemumma. Sekoita joukkoon osa jauhoista. Alusta taikinaan loput jauhot käsin vaivaten. Lisää pehmeä rasva alustamisen loppuvaiheessa. Taikina on valmista, kun se irtoaa kulhon reunoista ja käsistä. Voit aloittaa leipomisen heti.

    MääräAinesosa
    100 gvoita tai margariinia
    5 dlvehnäjauhoja (puolikarkeita)
    1/2 rklkardemummaa
    3/4 dlsokeria
    3/4 tlsuolaa
    1 kplkananmuna
  3. 3

    Pehmennä täytteen rasva huoneenlämpöiseksi. Sekoita kulhossa maitorahkaan kananmuna ja rasva. Lisää sokeri ja vaniljakastikejauhe tai vaniljakreemijauhe.

    MääräAinesosa
    250 g(1 prk) maitorahkaa
    150 gvoita tai margariinia
    1 kplkananmuna
    1 dlsokeria
    1 dlvaniljakastikejauhetta tai vaniljakreemijauhetta
  4. 4

    Kumoa taikina jauhotetulle alustalle. Kauli noin 40 x 50 cm kokoinen levy. Levitä täyte tasaisesti taikinalle esimerkiksi nuolijaa apuna käyttäen. Ripottele päälle mantelilastuja. Kääri levy napakalle rullalle pitkän reunan suuntaisesti. Leikkaa rullasta 14 palaa.

    MääräAinesosa
    60 g(n. 2 dl) mantelilastuja
  5. 5

    Nosta pullat leivinpaperilla vuoratun pellin päälle niin että kierre näkyy ylöspäin. Peitä leivinliinalla ja kohota lämpimässä paikassa 30–40 minuuttia.

  6. 6

    Voitele pullat kananmunalla ja koristele mantelilastuilla. Paista 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.

    MääräAinesosa
    15 g(n. ½ dl) mantelilastuja
    1 kplkananmuna

Vinkki: Kokeile mantelilastujen sijaan täytteen päällä pakastettuja vadelmia tai mustikoita.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 0.5 rkl kardemummaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Sandra, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Ninna Lindström
28.11.2019
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä