Jäätelökääretorttu | Leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Jäätelökääretorttu

Fork and knife
1 Kappaletta
Fork and knife
1 Kappaletta

Ainekset

kääretorttu:

4 kpl
Kananmunaa
1 1/2 dl
Sokeria
1 dl
Vehnäjauhoja
3/4 dl
Perunajauhoja
1 tl
Leivinjauhetta

täyte:

7 dl
Jäätelöä
4 dl
(200 g) marjoja
2 rkl
Sokeria tai marjalikööriä

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Vaahdota kananmunat ja sokeri kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita jauhot ja leivinjauhe toisessa kulhossa. Lisää jauhot taikinaan siivilän läpi. Sekoita jauhot vaahtoon varovasti nostellen esimerkiksi puuhaarukan avulla. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille ja paista 225 asteessa noin 7 minuuttia. Kumoa kypsä kääretorttulevy toiselle leivinpaperille, johon on ripoteltu sokeria. Poista pohjapaperi, kun torttu on hieman jäähtynyt.Pehmennä jäätelö puuharukalla tai sähkövatkaimella ja levitä jäähtyneelle kääretorttupohjalle. Soseuta marjat ja lisää halutessasi joukkoon marjalikööriä. Levitä marjasose jäätelön päälle. Rullaa levy leivinpaperin avulla kääretortun muotoon. Jätä saumakohta alle. Nosta kääretorttu pussiin tai kääri folioon. Pakasta vähintään kaksi tuntia. Ota kääretorttu huoneenlämpöön ennen tarjoilua. Jos torttu on jäätynyt kauan, ota se sulamaan jääkaappiin 15-30 minuuttia ennen.0705

Resepti:
Minna Saarni
Kuvat:
Timo Viljakainen, Margareta Nygård
Julkaistu: 23.6.2005
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.