Vaahdota kananmunat ja sokeri kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita vehnä- ja perunajauhot sekä leivinjauhe keskenään toisessa kulhossa. Siivilöi jauhoseos ja sekoita se varovasti nostellen munavaahtoon. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille ja paista 225-asteisessa uunissa noin 7 minuuttia.
Kumoa kypsä kääretorttulevy toiselle leivinpaperille, johon on ripoteltu 2 rkl sokeria. Poista pohjapaperi, kun torttu on hieman jäähtynyt. Anna torttulevyn jäähtyä kokonaan.
Ota vähän marjoja sivuun koristelua varten. Soseuta loput marjat ja mausta sose sokerilla. Pehmennä jäätelö puuharukalla tai sähkövatkaimella. Levitä jäätelö jäähtyneelle kääretorttupohjalle ja marjasose jäätelön päälle.
Rullaa levy leivinpaperin avulla kääretortuksi, jätä saumakohta alle. Kääri leivinpaperiin kääritty torttu vielä folioon ja pakasta vähintään kaksi tuntia.
Jos torttu on pakastimessa pidempään kuin kaksi tuntia, ota se sulamaan jääkaappiin 15–30 minuuttia ennen tarjoilua.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
170
711
4,0 g
1,4 g
27,6 g
20,4 g
1,4 g
4,5 g
0,2 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli