Janssoninkiusaus

arvosana4/5

(8)arviota
6 Annosta

Noin 2 tuntia (josta 30 min aktiivista)

Valmista janssoninkiusaus helposti muutamasta aineksesta: kerrosta perunat, sipulit ja anjovikset vuokaan ja valuta päälle anjovisten liemellä maustettu kerma.

Ainekset (6 annosta)

MääräAinesosa
1 kgkiinteitä perunoita
2 kplsipulia
1 rklrypsiöljyä
160 g(2 prk à 125/80 g) anjovisfileitä
4 dlkermaa
2 rklanjovislientä
1/2 tlsuolaa
1/4 tlmustapippuria rouhittuna

Lisäksi

margariinia tai voita vuoan voiteluun

Valmistus (Uuni 225°C)

  1. 1

    Kuori perunat ja leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi. Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota sipulit pannulla öljyssä pehmeäksi. Voitele uunivuoka ja lado siihen kerroksittain puolet perunoista ja anjoviksista. Lisää sitten sipulit sekä loput perunat ja anjovikset.

    MääräAinesosa
    1 kgkiinteitä perunoita
    2 kplsipulia
    1 rklrypsiöljyä
    160 g(2 prk à 125/80 g) anjovisfileitä
  2. 2

    Sekoita kerma, anjovisliemi, suola ja pippuri keskenään. Valuta seos vuokaan. Paista kiusausta ensin 225-asteisessa uunissa 30 minuuttia. Laske lämpötila sitten 150-asteeseen ja jatka paistamista vielä noin 45 minuuttia tai kunnes perunat ovat kypsiä ja kerma sakeaa.

    MääräAinesosa
    4 dlkermaa
    2 rklanjovislientä
    1/2 tlsuolaa
    1/4 tlmustapippuria rouhittuna

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 rkl anjovislientä, margariinia tai voita vuoan voiteluun.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Yhteishyvän ruokatoimitus
Kuvat:
Panu Pälviä
17.7.2018
|
Päivitetty: 6.10.2025

Samankaltaisia reseptejä