Janssoninkiusaus
Noin 2 tuntia (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Valmista janssoninkiusaus helposti muutamasta aineksesta: kerrosta perunat, sipulit ja anjovikset vuokaan ja valuta päälle anjovisten liemellä maustettu kerma.
| 1 kg | kiinteitä perunoita |
| 2 kpl | sipulia |
| 1 rkl | rypsiöljyä |
| 160 g | (2 prk à 125/80 g) anjovisfileitä |
| 4 dl | kermaa |
| 2 rkl | anjovislientä |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/4 tl | mustapippuria rouhittuna |
| Lisäksi | |
|---|---|
| margariinia tai voita vuoan voiteluun | |
- 1.
Kuori perunat ja leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi. Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota sipulit pannulla öljyssä pehmeäksi. Voitele uunivuoka ja lado siihen kerroksittain puolet perunoista ja anjoviksista. Lisää sitten sipulit sekä loput perunat ja anjovikset.
- 2.
Sekoita kerma, anjovisliemi, suola ja pippuri keskenään. Valuta seos vuokaan. Paista kiusausta ensin 225-asteisessa uunissa 30 minuuttia. Laske lämpötila sitten 150-asteeseen ja jatka paistamista vielä noin 45 minuuttia tai kunnes perunat ovat kypsiä ja kerma sakeaa.
Valmista janssoninkiusaus helposti muutamasta aineksesta: kerrosta perunat, sipulit ja anjovikset vuokaan ja valuta päälle anjovisten liemellä maustettu kerma.
Ainekset (6 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 kg | kiinteitä perunoita |
| 2 kpl | sipulia |
| 1 rkl | rypsiöljyä |
| 160 g | (2 prk à 125/80 g) anjovisfileitä |
| 4 dl | kermaa |
| 2 rkl | anjovislientä |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/4 tl | mustapippuria rouhittuna |
Lisäksi | |
| margariinia tai voita vuoan voiteluun | |
Valmistus (Uuni 225°C)
- 1
Kuori perunat ja leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi. Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota sipulit pannulla öljyssä pehmeäksi. Voitele uunivuoka ja lado siihen kerroksittain puolet perunoista ja anjoviksista. Lisää sitten sipulit sekä loput perunat ja anjovikset.
Määrä Ainesosa 1 kg kiinteitä perunoita 2 kpl sipulia 1 rkl rypsiöljyä 160 g (2 prk à 125/80 g) anjovisfileitä - 2
Sekoita kerma, anjovisliemi, suola ja pippuri keskenään. Valuta seos vuokaan. Paista kiusausta ensin 225-asteisessa uunissa 30 minuuttia. Laske lämpötila sitten 150-asteeseen ja jatka paistamista vielä noin 45 minuuttia tai kunnes perunat ovat kypsiä ja kerma sakeaa.
Määrä Ainesosa 4 dl kermaa 2 rkl anjovislientä 1/2 tl suolaa 1/4 tl mustapippuria rouhittuna
Ravintosisältö
445
Energiaa kcal
1862
Energiaa kj
30,8 g
Rasvaa
19,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
27,5 g
Hiilihydraatteja
5,8 g
Sokereita
1,8 g
Kuituja
12,0 g
Proteiinia
3,4 g
Suolaa
445
Energiaa kcal
1862
Energiaa kj
30,8 g
Rasvaa
19,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
27,5 g
Hiilihydraatteja
5,8 g
Sokereita
1,8 g
Kuituja
12,0 g
Proteiinia
3,4 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 rkl anjovislientä, margariinia tai voita vuoan voiteluun.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























