Janssoninkiusaus - Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Janssoninkiusaus

Janssoninkiusaus
Annokset
6
Valmistusaika
Tunti
Ruokavalio
Perinteisen janssoninkiusauksen kanssa maistuvat suolakurkku ja tuore tilli.
Jaa Somessa

Ainekset

1 kg
Kiinteitä perunoita
2 kpl
Sipulia
1 rkl
Öljyä
2 kpl
(100/ 65 g) anjovisfileitä
4 dl
Kermaa
2 rkl
Anjovislientä
Rouhittua mustapippuria
Suolaa

Näin teet

1

Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota pannulla öljyssä pehmeäksi.

2 kpl
Sipulia
1 rkl
Öljyä
2

Kuori ja suikaloi perunat.

1 kg
Kiinteitä perunoita
3

Huuhdo perunat kylmällä vedellä ja valuta. Painele kuiviksi talouspaperilla.

4

Lado voideltuun uunivuokaan puolet perunoista. Lisää sipulit.

5

Levitä tasaisesti anjovisfileet, ripaus suolaa ja pippuria. Kaada päälle loput perunasuikaleet.

2 rkl
Anjovislientä
Suolaa
Rouhittua mustapippuria
6

Sekoita kerma ja anjovisliemi ja valuta vuokaan. Paista ensin 225-asteisessa uunissa 30 minuuttia. Laske lämpötila 150-asteeseen ja jatka paistamista vielä noin 45 minuuttia tai, kunnes perunat ovat kypsiä ja kerma on sakeaa.

2 rkl
Anjovislientä
4 dl
Kermaa
Resepti
Katri Schröder
Kuvat
Laura Riihelä
Julkaistu: 27.12.2013
Muokattu: 28.6.2019

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja25 g147 g
Proteiinia5 g28 g
Rasvaa28 g168 g
Kuituja2 g10 g
Energiaa kj1579 9471
Energiaa kcal377 2262

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 2 rkl Anjovislientä

  • Rouhittua mustapippuria

  • Suolaa

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja25 g147 g
Proteiinia5 g28 g
Rasvaa28 g168 g
Kuituja2 g10 g
Energiaa kj1579 9471
Energiaa kcal377 2262

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 2 rkl Anjovislientä

  • Rouhittua mustapippuria

  • Suolaa

Resepti
Katri Schröder
Kuvat
Laura Riihelä

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.