Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Janssoninkiusaus

Janssoninkiusaus

timer-iconNoin tunti
Fork and knife
6 Annosta
Fork and knife
6 Annosta
Perinteisen janssoninkiusauksen kanssa maistuvat suolakurkku ja tuore tilli.

Ainekset

1 kg
Kiinteitä perunoita
2 kpl
Sipulia
1 rkl
Öljyä
2 kpl
(100/ 65 g) anjovisfileitä
4 dl
Kermaa
2 rkl
Anjovislientä
Rouhittua mustapippuria
Suolaa

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota pannulla öljyssä pehmeäksi.

2 kpl
Sipulia
1 rkl
Öljyä
2

Kuori ja suikaloi perunat.

1 kg
Kiinteitä perunoita
3

Huuhdo perunat kylmällä vedellä ja valuta. Painele kuiviksi talouspaperilla.

4

Lado voideltuun uunivuokaan puolet perunoista. Lisää sipulit.

5

Levitä tasaisesti anjovisfileet, ripaus suolaa ja pippuria. Kaada päälle loput perunasuikaleet.

2 rkl
Anjovislientä
Suolaa
Rouhittua mustapippuria
6

Sekoita kerma ja anjovisliemi ja valuta vuokaan. Paista ensin 225-asteisessa uunissa 30 minuuttia. Laske lämpötila 150-asteeseen ja jatka paistamista vielä noin 45 minuuttia tai, kunnes perunat ovat kypsiä ja kerma on sakeaa.

2 rkl
Anjovislientä
4 dl
Kermaa
Miltä maistui?
Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 27.12.2013
Muokattu: 8.2.2021

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

377

1579

28,0 g

18,2 g

24,5 g

3,3 g

1,7 g

4,7 g

0,2 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

2 rkl Anjovislientä,

Rouhittua mustapippuria,

Suolaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli