Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota pannulla öljyssä pehmeäksi.
Kuori ja suikaloi perunat.
Huuhdo perunat kylmällä vedellä ja valuta. Painele kuiviksi talouspaperilla.
Lado voideltuun uunivuokaan puolet perunoista. Lisää sipulit.
Levitä tasaisesti anjovisfileet, ripaus suolaa ja pippuria. Kaada päälle loput perunasuikaleet.
Sekoita kerma ja anjovisliemi ja valuta vuokaan. Paista ensin 225-asteisessa uunissa 30 minuuttia. Laske lämpötila 150-asteeseen ja jatka paistamista vielä noin 45 minuuttia tai, kunnes perunat ovat kypsiä ja kerma on sakeaa.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
1579
377
28,0 g
18,2 g
24,5 g
3,3 g
1,7 g
4,7 g
0,2 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
2 rkl Anjovislientä,
Rouhittua mustapippuria,
Suolaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli