Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Jättipihvi pannulla

Fork and knife
4 Annosta
Paista pannulla yksi iso jauhelihapihvi. Porkkanaraaste tekee pihvistä mehevän ilman korppujauhoja. Kokoa salaatti jaettavan jättipihvin päälle. Pannupihvi sopii hyvin fodmap-ruokavalioon.

Ainekset

400 g
Jauhelihaa
1 kpl
Kananmuna
1 dl
Kauravalmistetta ("kermaa")
1 tl
Suolaa
1 dl
Porkkanaraastetta
1/2 dl
Persiljaa hienonnettuna
1 rkl
Pieniä kapriksia

Lisäksi

2 rkl
Rypsiöljyä paistamiseen
1 kpl
(250 g) kirsikkatomaatteja
1 dl
Rucolaa
1 kpl
(200 g) laktoositonta raejuustoa

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Sekoita jauheliha, kananmuna, kauravalmiste ja suola kulhossa ja vaivaa käsin tiiviiksi palloksi. Kuori ja raasta porkkana. Hienonna persilja. Sekoita porkkanaraaste, persilja ja kaprikset jauhelihataikinaan. Muotoile taikinasta leivinpaperille noin 3 cm:n paksuinen iso pihvi.

400 g
Jauhelihaa
1 kpl
Kananmuna
1 dl
Kauravalmistetta ("kermaa")
1 tl
Suolaa
1 dl
Porkkanaraastetta
1/2 dl
Persiljaa hienonnettuna
1 rkl
Pieniä kapriksia
2

Kuumenna öljy paistinpannulla. Kumoa pihvi leivinpaperin avulla pannulle. Paista keskilämmöllä kannen tai alumiinifolion alla noin 4 minuuttia. Käännä pihvi kahden paistinlastan avulla. Paista toiselta puolelta 3–4 minuuttia. Siirrä pannu pois liedeltä.

2 rkl
Rypsiöljyä paistamiseen
3

Huuhtele ja halkaise kirsikkatomaatit. Huuhtele rucola. Lisää tomaatit, rucola ja raejuusto pihvin päälle.

1 kpl
(250 g) kirsikkatomaatteja
1 dl
Rucolaa
1 kpl
(200 g) laktoositonta raejuustoa
Miltä maistui?
Resepti:
Suvi Rüster
Kuvat:
Panu Pälviä
Julkaistu: 9.10.2018
|
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

386

1614

33,8 g

11,5 g

1,0 g

1,0 g

0,3 g

20,0 g

0,2 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 tl Suolaa,

1 dl Porkkanaraastetta,

0,5 dl Persiljaa hienonnettuna,

1 rkl Pieniä kapriksia,

1 dl Rucolaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli