Jättipihvi pannulla

Nappaa talteen!
Paista pannulla yksi iso jauhelihapihvi. Porkkanaraaste tekee pihvistä mehevän ilman korppujauhoja. Kokoa salaatti jaettavan jättipihvin päälle. Pannupihvi sopii hyvin fodmap-ruokavalioon.
| 400 g | jauhelihaa |
| 1 kpl | kananmuna |
| 1 dl | kauravalmistetta ("kermaa") |
| 1 tl | suolaa |
| 1 dl | porkkanaraastetta |
| 1/2 dl | persiljaa hienonnettuna |
| 1 rkl | pieniä kapriksia |
| Lisäksi | |
|---|---|
| 2 rkl | rypsiöljyä paistamiseen |
| 1 kpl | (250 g) kirsikkatomaatteja |
| 1 dl | rucolaa |
| 1 kpl | (200 g) laktoositonta raejuustoa |
- 1.
Sekoita jauheliha, kananmuna, kauravalmiste ja suola kulhossa ja vaivaa käsin tiiviiksi palloksi. Kuori ja raasta porkkana. Hienonna persilja. Sekoita porkkanaraaste, persilja ja kaprikset jauhelihataikinaan. Muotoile taikinasta leivinpaperille noin 3 cm:n paksuinen iso pihvi.
- 2.
Kuumenna öljy paistinpannulla. Kumoa pihvi leivinpaperin avulla pannulle. Paista keskilämmöllä kannen tai alumiinifolion alla noin 4 minuuttia. Käännä pihvi kahden paistinlastan avulla. Paista toiselta puolelta 3–4 minuuttia. Siirrä pannu pois liedeltä.
- 3.
Huuhtele ja halkaise kirsikkatomaatit. Huuhtele rucola. Lisää tomaatit, rucola ja raejuusto pihvin päälle.
Jättipihvi pannulla
Paista pannulla yksi iso jauhelihapihvi. Porkkanaraaste tekee pihvistä mehevän ilman korppujauhoja. Kokoa salaatti jaettavan jättipihvin päälle. Pannupihvi sopii hyvin fodmap-ruokavalioon.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 400 g | jauhelihaa |
| 1 kpl | kananmuna |
| 1 dl | kauravalmistetta ("kermaa") |
| 1 tl | suolaa |
| 1 dl | porkkanaraastetta |
| 1/2 dl | persiljaa hienonnettuna |
| 1 rkl | pieniä kapriksia |
Lisäksi | |
| 2 rkl | rypsiöljyä paistamiseen |
| 1 kpl | (250 g) kirsikkatomaatteja |
| 1 dl | rucolaa |
| 1 kpl | (200 g) laktoositonta raejuustoa |
Valmistus
- 1
Sekoita jauheliha, kananmuna, kauravalmiste ja suola kulhossa ja vaivaa käsin tiiviiksi palloksi. Kuori ja raasta porkkana. Hienonna persilja. Sekoita porkkanaraaste, persilja ja kaprikset jauhelihataikinaan. Muotoile taikinasta leivinpaperille noin 3 cm:n paksuinen iso pihvi.
Määrä Ainesosa 400 g jauhelihaa 1 kpl kananmuna 1 dl kauravalmistetta ("kermaa") 1 tl suolaa 1 dl porkkanaraastetta 1/2 dl persiljaa hienonnettuna 1 rkl pieniä kapriksia - 2
Kuumenna öljy paistinpannulla. Kumoa pihvi leivinpaperin avulla pannulle. Paista keskilämmöllä kannen tai alumiinifolion alla noin 4 minuuttia. Käännä pihvi kahden paistinlastan avulla. Paista toiselta puolelta 3–4 minuuttia. Siirrä pannu pois liedeltä.
Määrä Ainesosa 2 rkl rypsiöljyä paistamiseen - 3
Huuhtele ja halkaise kirsikkatomaatit. Huuhtele rucola. Lisää tomaatit, rucola ja raejuusto pihvin päälle.
Määrä Ainesosa 1 kpl (250 g) kirsikkatomaatteja 1 dl rucolaa 1 kpl (200 g) laktoositonta raejuustoa
Ravintosisältö
386
Energiaa kcal
1614
Energiaa kj
33,8 g
Rasvaa
11,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
1,0 g
Hiilihydraatteja
1,0 g
Sokereita
0,3 g
Kuituja
20,0 g
Proteiinia
0,2 g
Suolaa
386
Energiaa kcal
1614
Energiaa kj
33,8 g
Rasvaa
11,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
1,0 g
Hiilihydraatteja
1,0 g
Sokereita
0,3 g
Kuituja
20,0 g
Proteiinia
0,2 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 tl Suolaa, 1 dl Porkkanaraastetta, 0,5 dl Persiljaa hienonnettuna, 1 rkl Pieniä kapriksia, 1 dl Rucolaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























