Jättisuklaamarengit - Yhteishyvä

Jättisuklaamarengit

???
Kappaleita
8
Makea, rapea ja sisältä pehmeä marenki on monen suosikkiherkku. Marenkeja voi tehdä helposti itsekin. Katso tummaa suklaata sisältävien jättimarenkien ohje. Säilytä valmiit marengit tiiviissä säilytysrasiassa ja kuivassa paikassa.
Jaa Somessa

Ainekset

3 kpl
Valkuaista
1/2 tl
Suolaa
1/2 tl
Valkoviinietikkaa
2 dl
Sokeria

LISÄKSI

100 g
Tummaa suklaata

Näin teet

1

Vatkaa valkuaiset ja suola kevyeksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon etikka ja lisää sokeria vähitellen koko ajan vatkaten. Vatkaa kovaksi vaahdoksi. Sulata 1/3 suklaapaloista mikrossa. Kääntele suklaa vaahdon joukkoon kevyesti, jotta vaahtoon jää raitoja.

Pursota tai lusikoi leivinpaperoidulle uunipellille isoja kekoja. Paista 100-asteisessa uunissa 1,5 tuntia. Sammuta uuni ja jätä luukku hieman raolleen. Anna marenkien kuivua kunnolla jälkilämmössä. Sulata loppu suklaa ja valuta raidoiksi marenkien päälle.

Resepti
Katri Schröder
Kuvat
Laura Riihelä
Julkaistu: 13.4.2015
Muokattu: 27.2.2019
Jaa Somessa

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja28 g223 g
Proteiinia2 g16 g
Rasvaa4 g31 g
Kuituja1 g5 g
Energiaa kj658 5266
Energiaa kcal157 1258

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 0,5 tl Suolaa

  • 0,5 tl Valkoviinietikkaa

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja28 g223 g
Proteiinia2 g16 g
Rasvaa4 g31 g
Kuituja1 g5 g
Energiaa kj658 5266
Energiaa kcal157 1258

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 0,5 tl Suolaa

  • 0,5 tl Valkoviinietikkaa

Resepti
Katri Schröder
Kuvat
Laura Riihelä

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.