Vatkaa valkuaiset ja suola kevyeksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon etikka ja lisää sokeria vähitellen koko ajan vatkaten. Vatkaa kovaksi vaahdoksi. Sulata 1/3 suklaapaloista mikrossa. Kääntele suklaa vaahdon joukkoon kevyesti, jotta vaahtoon jää raitoja.
Pursota tai lusikoi leivinpaperoidulle uunipellille isoja kekoja. Paista 100-asteisessa uunissa 1,5 tuntia. Sammuta uuni ja jätä luukku hieman raolleen. Anna marenkien kuivua kunnolla jälkilämmössä. Sulata loppu suklaa ja valuta raidoiksi marenkien päälle.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
658
157
3,9 g
2,0 g
27,9 g
27,5 g
0,6 g
2,0 g
0,1 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
0,5 tl Suolaa,
0,5 tl Valkoviinietikkaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli