Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Jättisuklaamarengit

Jättisuklaamarengit

Fork and knife
8 Kappaletta
Fork and knife
8 Kappaletta
Makea, rapea ja sisältä pehmeä marenki on monen suosikkiherkku. Marenkeja voi tehdä helposti itsekin. Katso tummaa suklaata sisältävien jättimarenkien ohje. Säilytä valmiit marengit tiiviissä säilytysrasiassa ja kuivassa paikassa.

Ainekset

3 kpl
Valkuaista
1/2 tl
Suolaa
1/2 tl
Valkoviinietikkaa
2 dl
Sokeria

lisäksi

100 g
Tummaa suklaata

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Vatkaa valkuaiset ja suola kevyeksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon etikka ja lisää sokeria vähitellen koko ajan vatkaten. Vatkaa kovaksi vaahdoksi. Sulata 1/3 suklaapaloista mikrossa. Kääntele suklaa vaahdon joukkoon kevyesti, jotta vaahtoon jää raitoja.

Pursota tai lusikoi leivinpaperoidulle uunipellille isoja kekoja. Paista 100-asteisessa uunissa 1,5 tuntia. Sammuta uuni ja jätä luukku hieman raolleen. Anna marenkien kuivua kunnolla jälkilämmössä. Sulata loppu suklaa ja valuta raidoiksi marenkien päälle.

Miltä maistui?
Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 13.4.2015
Muokattu: 8.2.2021

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

157

658

3,9 g

2,0 g

27,9 g

27,5 g

0,6 g

2,0 g

0,1 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

0,5 tl Suolaa,

0,5 tl Valkoviinietikkaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli