Jättisuklaamarengit

Arvostele resepti
8 Kappaletta

Useita tunteja

Makea, rapea ja sisältä pehmeä marenki on monen suosikkiherkku. Marenkeja voi tehdä helposti itsekin. Katso tummaa suklaata sisältävien jättimarenkien ohje. Säilytä valmiit marengit tiiviissä säilytysrasiassa ja kuivassa paikassa.

Ainekset

MääräAinesosa
3 kplvalkuaista
1/2 tlsuolaa
1/2 tlvalkoviinietikkaa
2 dlsokeria

Lisäksi

100 gtummaa suklaata

Valmistus (Uuni 100°C)

  1. 1

    Vatkaa valkuaiset ja suola kevyeksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon etikka ja lisää sokeria vähitellen koko ajan vatkaten. Vatkaa kovaksi vaahdoksi.

    MääräAinesosa
    3 kplvalkuaista
    1/2 tlsuolaa
    1/2 tlvalkoviinietikkaa
    2 dlsokeria
  2. 2

    Sulata 1/3 suklaapaloista mikrossa. Kääntele suklaa vaahdon joukkoon kevyesti, jotta vaahtoon jää raitoja.

    MääräAinesosa
    100 gtummaa suklaata
  3. 3

    Pursota tai lusikoi leivinpaperoidulle uunipellille isoja kekoja. Paista 100-asteisessa uunissa 1,5 tuntia.

  4. 4

    Sammuta uuni ja jätä luukku hieman raolleen. Anna marenkien kuivua kunnolla jälkilämmössä.

  5. 5

    Sulata loppu suklaa ja valuta raidoiksi marenkien päälle.

    MääräAinesosa
    100 gtummaa suklaata

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
22.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä