Jauheliha-nokkosnyytit - Yhteishyvä

Jauheliha-nokkosnyytit

Annokset
4
Jaa Somessa

Ainekset

TAIKINA

2 - 3 kpl
Munaa
1 1/2 dl
Vehnäjauhoja
1 1/2 dl
Hiennonnettua, keitettyä nokkosta tai pinaattia
3 1/2 dl
Maitoa
1/2 tl
Suolaa
1 rkl
Öljyä tai voisulaa

TÄYTE

1/2 kg
Tavallista jauhelihaa
2 kpl
Sipulia
1 - 2 kpl
Paprikaa
Pala kesäkurpitsaa
Pieni munakoiso
1 rkl
Öljyä
1 kpl
Tomaattimursketta
2 - 4 kpl
Valkosipulinkynttä
Suolaa, chiliä, mustapippuria
1 - 2 tl
Provencen yrttimaustetta. jos tahdot

SITOMISEET

1/2 kpl
Purjoa
(juustoraastetta)

Näin teet

1

Valmista ensin taikina: kiehauta ja jauha huuhdotut nokkoset tai pinaatti. Sekoita jauhot ja munat. Lisää vähitellen muut aineet. Turvota taikinaa puolisen tuntia ennen paistamista suuriksi, ohuiksi ohukaisiksi.Kuori ja kuutioi sipuli. Poista paprikoista siemenet ja kannat ja kuutioi mallot. Kuutioi kesäkurpitsa ja munakoiso.Ruskista jauheliha murumaiseksi. Lisää öljy, jos seos on kuivaa ja kasviskuutiot. Sekoita miedolla lämmöllä kunnes kasvikset saavat hiukan väriä. Lisää tomaattimurske. Mausta täyte hyvin. Suikaloi purjo leveiksi nauhoiksi ja pehmitä nauhat kiehauttamalla ne vedessä tai mikroaaltouunissa. Jäähdytä.Jaa täyte ohukaisten keskelle ja solmi purjosuikaleilla nyyteiksi. Tarjoa heti tai juustoraasteella peitettyinä ja kuumennettuina. Lisäksi sopii salaatti.

Resepti
Anu Brask
Julkaistu: 28.12.2004
Muokattu: 15.11.2018
Jaa Somessa