Jauheliha-nokkosnyytit

Nappaa talteen!
| Taikina | |
|---|---|
| 2 - 3 kpl | munaa |
| 1 1/2 dl | vehnäjauhoja |
| 1 1/2 dl | hiennonnettua, keitettyä nokkosta tai pinaattia |
| 3 1/2 dl | maitoa |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1 rkl | öljyä tai voisulaa |
| Täyte | |
| 1/2 kg | tavallista jauhelihaa |
| 2 kpl | sipulia |
| 1 - 2 kpl | paprikaa |
| pala kesäkurpitsaa | |
| pieni munakoiso | |
| 1 rkl | öljyä |
| 1 kpl | tomaattimursketta |
| 2 - 4 kpl | valkosipulinkynttä |
| suolaa, chiliä, mustapippuria | |
| 1 - 2 tl | provencen yrttimaustetta. jos tahdot |
| Sitomiseet | |
| 1/2 kpl | purjoa |
| (juustoraastetta) | |
- 1.
Valmista ensin taikina: kiehauta ja jauha huuhdotut nokkoset tai pinaatti. Sekoita jauhot ja munat. Lisää vähitellen muut aineet. Turvota taikinaa puolisen tuntia ennen paistamista suuriksi, ohuiksi ohukaisiksi.Kuori ja kuutioi sipuli. Poista paprikoista siemenet ja kannat ja kuutioi mallot. Kuutioi kesäkurpitsa ja munakoiso.Ruskista jauheliha murumaiseksi. Lisää öljy, jos seos on kuivaa ja kasviskuutiot. Sekoita miedolla lämmöllä kunnes kasvikset saavat hiukan väriä. Lisää tomaattimurske. Mausta täyte hyvin. Suikaloi purjo leveiksi nauhoiksi ja pehmitä nauhat kiehauttamalla ne vedessä tai mikroaaltouunissa. Jäähdytä.Jaa täyte ohukaisten keskelle ja solmi purjosuikaleilla nyyteiksi. Tarjoa heti tai juustoraasteella peitettyinä ja kuumennettuina. Lisäksi sopii salaatti.
Jauheliha-nokkosnyytit
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
Taikina | |
| 2 - 3 kpl | munaa |
| 1 1/2 dl | vehnäjauhoja |
| 1 1/2 dl | hiennonnettua, keitettyä nokkosta tai pinaattia |
| 3 1/2 dl | maitoa |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1 rkl | öljyä tai voisulaa |
Täyte | |
| 1/2 kg | tavallista jauhelihaa |
| 2 kpl | sipulia |
| 1 - 2 kpl | paprikaa |
| pala kesäkurpitsaa | |
| pieni munakoiso | |
| 1 rkl | öljyä |
| 1 kpl | tomaattimursketta |
| 2 - 4 kpl | valkosipulinkynttä |
| suolaa, chiliä, mustapippuria | |
| 1 - 2 tl | provencen yrttimaustetta. jos tahdot |
Sitomiseet | |
| 1/2 kpl | purjoa |
| (juustoraastetta) | |
Valmistus
- 1
Valmista ensin taikina: kiehauta ja jauha huuhdotut nokkoset tai pinaatti. Sekoita jauhot ja munat. Lisää vähitellen muut aineet. Turvota taikinaa puolisen tuntia ennen paistamista suuriksi, ohuiksi ohukaisiksi.Kuori ja kuutioi sipuli. Poista paprikoista siemenet ja kannat ja kuutioi mallot. Kuutioi kesäkurpitsa ja munakoiso.Ruskista jauheliha murumaiseksi. Lisää öljy, jos seos on kuivaa ja kasviskuutiot. Sekoita miedolla lämmöllä kunnes kasvikset saavat hiukan väriä. Lisää tomaattimurske. Mausta täyte hyvin. Suikaloi purjo leveiksi nauhoiksi ja pehmitä nauhat kiehauttamalla ne vedessä tai mikroaaltouunissa. Jäähdytä.Jaa täyte ohukaisten keskelle ja solmi purjosuikaleilla nyyteiksi. Tarjoa heti tai juustoraasteella peitettyinä ja kuumennettuina. Lisäksi sopii salaatti.
Ravintosisältö
Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.
Katso myös nämä
- 1.Tätä kasvovettä suomalaiset rakastavat – Sokoksella kestohitti
- 2.Ethän tee kylässä kuten lähes kaikki suomalaiset? Se ei ole kiva tapa
- 3.Haaveiletko otsatukasta? Tällaisille ihmisille se sopii parhaiten
- 4.Kumpi ensin, imurointi vai pölyjen pyyhintä? Nyt et arvaa vastausta!
- 5.Kokeile ammattisiivoojien taika-ainetta! Nyt lähtee lika uunista
- 6.Kaisa viihtyi Prismassa niin pitkään, että sai sakot – ”En ole maksanut itselleni vuoteen palkkaa”












