Jauheliha-nokkosnyytit

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa

Taikina

2 - 3 kplmunaa
1 1/2 dlvehnäjauhoja
1 1/2 dlhiennonnettua, keitettyä nokkosta tai pinaattia
3 1/2 dlmaitoa
1/2 tlsuolaa
1 rklöljyä tai voisulaa

Täyte

1/2 kgtavallista jauhelihaa
2 kplsipulia
1 - 2 kplpaprikaa
pala kesäkurpitsaa
pieni munakoiso
1 rklöljyä
1 kpltomaattimursketta
2 - 4 kplvalkosipulinkynttä
suolaa, chiliä, mustapippuria
1 - 2 tlprovencen yrttimaustetta. jos tahdot

Sitomiseet

1/2 kplpurjoa
(juustoraastetta)

Valmistus

  1. 1

    Valmista ensin taikina: kiehauta ja jauha huuhdotut nokkoset tai pinaatti. Sekoita jauhot ja munat. Lisää vähitellen muut aineet. Turvota taikinaa puolisen tuntia ennen paistamista suuriksi, ohuiksi ohukaisiksi.Kuori ja kuutioi sipuli. Poista paprikoista siemenet ja kannat ja kuutioi mallot. Kuutioi kesäkurpitsa ja munakoiso.Ruskista jauheliha murumaiseksi. Lisää öljy, jos seos on kuivaa ja kasviskuutiot. Sekoita miedolla lämmöllä kunnes kasvikset saavat hiukan väriä. Lisää tomaattimurske. Mausta täyte hyvin. Suikaloi purjo leveiksi nauhoiksi ja pehmitä nauhat kiehauttamalla ne vedessä tai mikroaaltouunissa. Jäähdytä.Jaa täyte ohukaisten keskelle ja solmi purjosuikaleilla nyyteiksi. Tarjoa heti tai juustoraasteella peitettyinä ja kuumennettuina. Lisäksi sopii salaatti.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Katso myös nämä

Resepti:
Kati Pohja
Kuvat:
Yhteishyvä
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025