Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Jauheliha-nokkosnyytit

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta

Ainekset

Taikina

2 - 3 kpl
Munaa
1 1/2 dl
Vehnäjauhoja
1 1/2 dl
Hiennonnettua, keitettyä nokkosta tai pinaattia
3 1/2 dl
Maitoa
1/2 tl
Suolaa
1 rkl
Öljyä tai voisulaa

Täyte

1/2 kg
Tavallista jauhelihaa
2 kpl
Sipulia
1 - 2 kpl
Paprikaa
Pala kesäkurpitsaa
Pieni munakoiso
1 rkl
Öljyä
1 kpl
Tomaattimursketta
2 - 4 kpl
Valkosipulinkynttä
Suolaa, chiliä, mustapippuria
1 - 2 tl
Provencen yrttimaustetta. jos tahdot

Sitomiseet

1/2 kpl
Purjoa
(juustoraastetta)

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Valmista ensin taikina: kiehauta ja jauha huuhdotut nokkoset tai pinaatti. Sekoita jauhot ja munat. Lisää vähitellen muut aineet. Turvota taikinaa puolisen tuntia ennen paistamista suuriksi, ohuiksi ohukaisiksi.Kuori ja kuutioi sipuli. Poista paprikoista siemenet ja kannat ja kuutioi mallot. Kuutioi kesäkurpitsa ja munakoiso.Ruskista jauheliha murumaiseksi. Lisää öljy, jos seos on kuivaa ja kasviskuutiot. Sekoita miedolla lämmöllä kunnes kasvikset saavat hiukan väriä. Lisää tomaattimurske. Mausta täyte hyvin. Suikaloi purjo leveiksi nauhoiksi ja pehmitä nauhat kiehauttamalla ne vedessä tai mikroaaltouunissa. Jäähdytä.Jaa täyte ohukaisten keskelle ja solmi purjosuikaleilla nyyteiksi. Tarjoa heti tai juustoraasteella peitettyinä ja kuumennettuina. Lisäksi sopii salaatti.

Miltä maistui?
Resepti:
Kati Pohja
Kuvat:
Yhteishyvä
Julkaistu: 28.12.2004
|
Muokattu: 23.2.2021

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.