Jauheliha-nuudelikeitto

Arvostele resepti
4 Annosta

30 min

Nuudeli tuo vaihtelua jauhelihakeittoon. Maukas keitto maustetaan muun muassa chilitahnalla, ja lopuksi lisätään kiinankaalia.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
400 gjauhelihaa
pala purjoa
2 kplporkkanaa
1 rklöljyä
1 tlpaprikajauhetta
1 tlsambal oelek -chilitahnaa
1 1/2 lvettä
2 kpllihaliemikuutioita
2 rkltomaattisosetta
80 gnuudeleita
1/4 kplkiinankaalia
suolaa
rouhittua mustapippuria

Valmistus

  1. 1

    Halkaise purjo ja huuhtele hyvin. Viipaloi purjo ja kuori ja paloittele porkkanat.

    Kuumenna öljy pinnoitetussa kattilassa ja paista jauheliha. Lisää joukkoon mausteet ja kasvikset. Kääntele hetki. Lisää vesi, liemikuutiot ja tomaattisose. Keitä, kunnes porkkanat ovat kypsiä.

    Murenna joukkoon nuudelit. Lisää hienonnettu kiinakaali. Mausta ja keitä muutama minuutti.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Pala purjoa, 1 tl Paprikajauhetta, 1 tl Sambal oelek -chilitahnaa, 1,5 l Vettä, 2 rkl Tomaattisosetta, Suolaa, Rouhittua mustapippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Katso myös nämä

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
23.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025