Jauhelihapiiras

Arvostele resepti
8 Kappaletta

Anna jauhelihapiiraan jäähtyä ennen leikkaamista, jotta täyte ehtii hyytyä. Jos haluat syödä piiraan kuumana, lisää täytteeseen kaksi kananmunaa.

Ainekset

MääräAinesosa

Taikina

50 gmargariinia
3 1/2 dlvehnäjauhoja
1/2 dlkaurahiutaleita
1 1/2 dlmaitoa
2 tlleivinjauhetta

Täyte

1 kplsipuli
400 gjauhelihaa
2 kplvalkosipulinkynttä
2 rkltomaattisosetta
1 tlsuolaa
1/4 tlmustapippuria
1 tlkuivattua basilikaa

Päälle

150 gkesäkurpitsaa tai sieniä
4 dlkevytranskankermaa
150 gjuustoraastetta

Valmistus

  1. 1

    Sekoita pehmeään rasvaan jauhot, kaurahiutaleet, maito ja leivinjauhe. Nosta taikina kylmään.

    Kuori ja hienonna sipuli. Paista jauheliha ja sipuli pannulla. Mausta hienonnetuilla valkosipulinkynsillä, tomaattisoseella, suolalla, pippurilla ja basilikalla.

    Kauli taikina ja vuoraa sillä piirasvuoka. Nosta jauhelihatäyte pohjan päälle. Leikkaa kesäkurpitsa pitkiksi suikaleiksi ja nosta jauhelihatäytteen päälle sektoreittain. Jos käytät sieniä, levitä ne piirakan pinnalle. Sekoita juustoraaste ranskankerman joukkoon. Levitä täytteen päälle.

    Kypsennä piirasta 200 asteessa noin 40 minuuttia.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Resepti:
Sanna Autio
Kuvat:
Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä