Jauhelihapiiras | Leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Jauhelihapiiras

Fork and knife
8 Kappaletta
Fork and knife
8 Kappaletta
Anna jauhelihapiiraan jäähtyä ennen leikkaamista, jotta täyte ehtii hyytyä. Jos haluat syödä piiraan kuumana, lisää täytteeseen kaksi kananmunaa.

Ainekset

taikina

50 g
Margariinia
3 1/2 dl
Vehnäjauhoja
1/2 dl
Kaurahiutaleita
1 1/2 dl
Maitoa
2 tl
Leivinjauhetta

täyte

1 kpl
Sipuli
400 g
Jauhelihaa
2 kpl
Valkosipulinkynttä
2 rkl
Tomaattisosetta
1 tl
Suolaa
1/4 tl
Mustapippuria
1 tl
Kuivattua basilikaa

päälle

150 g
Kesäkurpitsaa tai sieniä
4 dl
Kevytranskankermaa
150 g
Juustoraastetta

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Sekoita pehmeään rasvaan jauhot, kaurahiutaleet, maito ja leivinjauhe. Nosta taikina kylmään.

Kuori ja hienonna sipuli. Paista jauheliha ja sipuli pannulla. Mausta hienonnetuilla valkosipulinkynsillä, tomaattisoseella, suolalla, pippurilla ja basilikalla.

Kauli taikina ja vuoraa sillä piirasvuoka. Nosta jauhelihatäyte pohjan päälle. Leikkaa kesäkurpitsa pitkiksi suikaleiksi ja nosta jauhelihatäytteen päälle sektoreittain. Jos käytät sieniä, levitä ne piirakan pinnalle. Sekoita juustoraaste ranskankerman joukkoon. Levitä täytteen päälle.

Kypsennä piirasta 200 asteessa noin 40 minuuttia.

Resepti:
Minna Saarni
Kuvat:
Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
Julkaistu: 20.2.2005
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.