Jauhelihapiiras

Nappaa talteen!
Anna jauhelihapiiraan jäähtyä ennen leikkaamista, jotta täyte ehtii hyytyä. Jos haluat syödä piiraan kuumana, lisää täytteeseen kaksi kananmunaa.
| Taikina | |
|---|---|
| 50 g | margariinia |
| 3 1/2 dl | vehnäjauhoja |
| 1/2 dl | kaurahiutaleita |
| 1 1/2 dl | maitoa |
| 2 tl | leivinjauhetta |
| Täyte | |
| 1 kpl | sipuli |
| 400 g | jauhelihaa |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 2 rkl | tomaattisosetta |
| 1 tl | suolaa |
| 1/4 tl | mustapippuria |
| 1 tl | kuivattua basilikaa |
| Päälle | |
| 150 g | kesäkurpitsaa tai sieniä |
| 4 dl | kevytranskankermaa |
| 150 g | juustoraastetta |
- 1.
Sekoita pehmeään rasvaan jauhot, kaurahiutaleet, maito ja leivinjauhe. Nosta taikina kylmään.
Kuori ja hienonna sipuli. Paista jauheliha ja sipuli pannulla. Mausta hienonnetuilla valkosipulinkynsillä, tomaattisoseella, suolalla, pippurilla ja basilikalla.
Kauli taikina ja vuoraa sillä piirasvuoka. Nosta jauhelihatäyte pohjan päälle. Leikkaa kesäkurpitsa pitkiksi suikaleiksi ja nosta jauhelihatäytteen päälle sektoreittain. Jos käytät sieniä, levitä ne piirakan pinnalle. Sekoita juustoraaste ranskankerman joukkoon. Levitä täytteen päälle.
Kypsennä piirasta 200 asteessa noin 40 minuuttia.
Jauhelihapiiras
Anna jauhelihapiiraan jäähtyä ennen leikkaamista, jotta täyte ehtii hyytyä. Jos haluat syödä piiraan kuumana, lisää täytteeseen kaksi kananmunaa.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
Taikina | |
| 50 g | margariinia |
| 3 1/2 dl | vehnäjauhoja |
| 1/2 dl | kaurahiutaleita |
| 1 1/2 dl | maitoa |
| 2 tl | leivinjauhetta |
Täyte | |
| 1 kpl | sipuli |
| 400 g | jauhelihaa |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 2 rkl | tomaattisosetta |
| 1 tl | suolaa |
| 1/4 tl | mustapippuria |
| 1 tl | kuivattua basilikaa |
Päälle | |
| 150 g | kesäkurpitsaa tai sieniä |
| 4 dl | kevytranskankermaa |
| 150 g | juustoraastetta |
Valmistus
- 1
Sekoita pehmeään rasvaan jauhot, kaurahiutaleet, maito ja leivinjauhe. Nosta taikina kylmään.
Kuori ja hienonna sipuli. Paista jauheliha ja sipuli pannulla. Mausta hienonnetuilla valkosipulinkynsillä, tomaattisoseella, suolalla, pippurilla ja basilikalla.
Kauli taikina ja vuoraa sillä piirasvuoka. Nosta jauhelihatäyte pohjan päälle. Leikkaa kesäkurpitsa pitkiksi suikaleiksi ja nosta jauhelihatäytteen päälle sektoreittain. Jos käytät sieniä, levitä ne piirakan pinnalle. Sekoita juustoraaste ranskankerman joukkoon. Levitä täytteen päälle.
Kypsennä piirasta 200 asteessa noin 40 minuuttia.
Ravintosisältö
Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.





























