Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Jenni Kokanderin kannellinen lohipiirakka

Fork and knife
8 Annosta
Fork and knife
8 Annosta
Kun näyttelijä Jenni Kokander ensimmäisen kerran tapasi tulevan puolisonsa, tämä leipoi hänelle kannellisen lohipiirakan. Homma oli sillä selvä.

Ainekset

1 kpl
(600 g) lehtitaikinalevy (pakaste)
2 dl
Riisiä
5 dl
Vettä
1 kpl
Kasvis- tai kanaliemikuutio
2 kpl
Kananmunaa
1 kpl
Valkosipulinkynsi
1 kpl
(250 g) tuoretta pinaattia
2 rkl
Öljyä
1 1/2 tl
Suolaa
1/4 tl
(1/4 tl) mustapippuria
1 kpl
(200 g) fetajuustoa
300 g
Lohifileetä
1/2 kpl
Ruukkua tilliä

Lisäksi

1 kpl
Kananmuna

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Sulata taikina pakkauksen ohjeen mukaan.

Kuumenna vesi kattilassa kiehuvaksi. Lisää liemikuutio ja riisi. Keitä riisi kypsäksi.

Keitä kananmunat koviksi (8 minuuttia). Jäähdytä kylmässä vedessä ja kuori. Hienonna munat haarukalla ja sekoita kypsän riisin joukkoon.

Huuhtele ja valuta pinaatti. Hienonna valkosipulinkynsi ja pinaatti. Kuumenna öljy pannulla. Paista valkosipulia ja pinaattia muutama minuutti, kunnes pinaatti on pehmentynyt. Mausta suolalla (noin 1 tl) ja pippurilla.

Poista lohifileestä nahka. Leikkaa kala noin 2 senttimetrin viipaleiksi. Ripottele pinnalle ½ tl suolaa. Hienonna tilli.

Öljyä noin 20 x 30 senttimetrin kokoinen uunivuoka. Kauli taikina reilusti vuoan kokoiseksi ja leikkaa kahteen osaan: isomman levyn tulee peittää vuoka reilusti pohjaa ja reunoja myöten, ja pienemmän riittää kanneksi.

Aseta pohjalevy vuokaan. Levitä piirakan pohjalle muna-riisiseos. Lisää päälle yksittäisiksi kerroksiksi pinaatti, murennettu feta, lohiviipaleet ja tilli.

Laita piirakan päälle pienempi taikinalevy kanneksi ja taittele taikinareunat reunat tiiviisti yhteen. Voit käyttää vesitilkkaa liimana. Voitele kananmunalla ja pistele kanteen haarukalla reikiä.

Paista 200-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia.

Miltä maistui?
Resepti:
Anu Brask
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 23.5.2017
|
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

220

922

11,6 g

2,3 g

16,9 g

0,1 g

0,4 g

12,0 g

0,8 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 kpl (600 g) lehtitaikinalevy (pakaste),

5 dl Vettä,

Valkosipulinkynsi,

1 pussi (250 g) tuoretta pinaattia,

1,5 tl Suolaa,

0,25 tl (1/4 tl) mustapippuria,

Ruukkua tilliä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli