Jenni Kokanderin kannellinen lohipiirakka

Kun näyttelijä Jenni Kokander ensimmäisen kerran tapasi tulevan puolisonsa, tämä leipoi hänelle kannellisen lohipiirakan. Homma oli sillä selvä.

Ainekset (8 annosta)

MääräAinesosa
1 kpl(600 g) lehtitaikinalevy (pakaste)
2 dlriisiä
5 dlvettä
1 kplkasvis- tai kanaliemikuutio
2 kplkananmunaa
1 kplvalkosipulinkynsi
1 kpl(250 g) tuoretta pinaattia
2 rklöljyä
1 1/2 tlsuolaa
1/4 tl(1/4 tl) mustapippuria
1 kpl(200 g) fetajuustoa
300 glohifileetä
1/2 kplruukkua tilliä

Lisäksi

1 kplkananmuna

Valmistus

  1. 1

    Sulata taikina pakkauksen ohjeen mukaan.

    Kuumenna vesi kattilassa kiehuvaksi. Lisää liemikuutio ja riisi. Keitä riisi kypsäksi.

    Keitä kananmunat koviksi (8 minuuttia). Jäähdytä kylmässä vedessä ja kuori. Hienonna munat haarukalla ja sekoita kypsän riisin joukkoon.

    Huuhtele ja valuta pinaatti. Hienonna valkosipulinkynsi ja pinaatti. Kuumenna öljy pannulla. Paista valkosipulia ja pinaattia muutama minuutti, kunnes pinaatti on pehmentynyt. Mausta suolalla (noin 1 tl) ja pippurilla.

    Poista lohifileestä nahka. Leikkaa kala noin 2 senttimetrin viipaleiksi. Ripottele pinnalle ½ tl suolaa. Hienonna tilli.

    Öljyä noin 20 x 30 senttimetrin kokoinen uunivuoka. Kauli taikina reilusti vuoan kokoiseksi ja leikkaa kahteen osaan: isomman levyn tulee peittää vuoka reilusti pohjaa ja reunoja myöten, ja pienemmän riittää kanneksi.

    Aseta pohjalevy vuokaan. Levitä piirakan pohjalle muna-riisiseos. Lisää päälle yksittäisiksi kerroksiksi pinaatti, murennettu feta, lohiviipaleet ja tilli.

    Laita piirakan päälle pienempi taikinalevy kanneksi ja taittele taikinareunat reunat tiiviisti yhteen. Voit käyttää vesitilkkaa liimana. Voitele kananmunalla ja pistele kanteen haarukalla reikiä.

    Paista 200-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 kpl (600 g) lehtitaikinalevy (pakaste), 5 dl Vettä, Valkosipulinkynsi, 1 pussi (250 g) tuoretta pinaattia, 1,5 tl Suolaa, 0,25 tl (1/4 tl) mustapippuria, Ruukkua tilliä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Anu Brask
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä