Yhteistyössä: Kulman Keittiö

Noin 2 tuntia

Nappaa talteen!
Vaihda perinteisen joulupöydän kinkku tai kalkkuna broileriin. Joulubroileri täytetään omenalohkoilla ja herkkusienillä ja päälle levitetään herkullinen maustevoi.
| kokonainen broileri | |
| 2 - 3 tl | suolaa |
| mustapippuria | |
| vihreä omena lohkoina | |
| 350 g | (n.1/2 pkt) herkkusieniä puolitettuina |
| 2 kpl | oksaa rosmariinia |
| Maustevoi | |
|---|---|
| 150 g | pehmeää voita |
| 2 rkl | persiljaa hienonnettuna |
| 1 rkl | tuoretta timjamia nypittynä |
| puolikkaan appelsiinin kuori raastettuna | |
| sitruunan kuori raastettuna | |
| 1/3 tl maustepippuria | |
| 1/3 tl mustapippuria | |
| 1/3 tl neilikkaa jauhettuna | |
Lämmitä uuni 230°C. Kuivaa broilerin pinta huolellisesti. Mausta broileri sekä sisältä että ulkoa suolalla ja mustapippurilla.
Sekoita maustevoin ainekset yhteen. Nosta rintalastan päällä olevaa nahkaa ylös ja levitä rintafileiden päälle maustevoita. Asettele nahka takaisin ja levitä loput voit broilerin kaikille pinnoille ja sisälle.
Täytä broileri omenalohkoilla, herkkusienillä ja rosmariininoksilla. Sido broilerin koivet paistinnarulla yhteen. Aseta joulubroileri voidellun uuniritilän päälle ja aseta ritilän alle uunipelti, jotta broilerista tihkuvat nesteet eivät tipu uunin pohjalle.
Paahda broileria noin 20 minuuttia ja avaa uuninluukku. Penslaa broilerin pintaa uunipellille tihkuneella nesteellä. Laske lämpö 150°C ja jatka kypsentämistä noin tunti. Penslaa välillä broilerin pintaa paistoliemellä. Tarkista broilerin kypsyys työntämällä reiden paksuimpaan kohtaan pieni veitsi tai tikku. Mikäli sisältä tuleva neste on täysin kirkasta on broileri kypsää. Mikäli neste on punertavaa tai sakeaa, jatka kypsentämistä.
Anna joulubroilerin levätä huoneenlämmössä noin 15 minuuttia ennen leikkaamista.


Yhteistyössä: Kulman Keittiö

Vaihda perinteisen joulupöydän kinkku tai kalkkuna broileriin. Joulubroileri täytetään omenalohkoilla ja herkkusienillä ja päälle levitetään herkullinen maustevoi.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| kokonainen broileri | |
| 2 - 3 tl | suolaa |
| mustapippuria | |
| vihreä omena lohkoina | |
| 350 g | (n.1/2 pkt) herkkusieniä puolitettuina |
| 2 kpl | oksaa rosmariinia |
Maustevoi | |
| 150 g | pehmeää voita |
| 2 rkl | persiljaa hienonnettuna |
| 1 rkl | tuoretta timjamia nypittynä |
| puolikkaan appelsiinin kuori raastettuna | |
| sitruunan kuori raastettuna | |
| 1/3 tl maustepippuria | |
| 1/3 tl mustapippuria | |
| 1/3 tl neilikkaa jauhettuna | |
Lämmitä uuni 230°C. Kuivaa broilerin pinta huolellisesti. Mausta broileri sekä sisältä että ulkoa suolalla ja mustapippurilla.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| kokonainen broileri | |
| 2 - 3 tl | suolaa |
| mustapippuria |
Sekoita maustevoin ainekset yhteen. Nosta rintalastan päällä olevaa nahkaa ylös ja levitä rintafileiden päälle maustevoita. Asettele nahka takaisin ja levitä loput voit broilerin kaikille pinnoille ja sisälle.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 rkl | tuoretta timjamia nypittynä |
| sitruunan kuori raastettuna | |
| puolikkaan appelsiinin kuori raastettuna | |
| 2 rkl | persiljaa hienonnettuna |
| 1/3 tl mustapippuria | |
| 1/3 tl maustepippuria | |
| 1/3 tl neilikkaa jauhettuna | |
| 150 g | pehmeää voita |
Täytä broileri omenalohkoilla, herkkusienillä ja rosmariininoksilla. Sido broilerin koivet paistinnarulla yhteen. Aseta joulubroileri voidellun uuniritilän päälle ja aseta ritilän alle uunipelti, jotta broilerista tihkuvat nesteet eivät tipu uunin pohjalle.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| vihreä omena lohkoina | |
| 350 g | (n.1/2 pkt) herkkusieniä puolitettuina |
| 2 kpl | oksaa rosmariinia |
Paahda broileria noin 20 minuuttia ja avaa uuninluukku. Penslaa broilerin pintaa uunipellille tihkuneella nesteellä. Laske lämpö 150°C ja jatka kypsentämistä noin tunti. Penslaa välillä broilerin pintaa paistoliemellä. Tarkista broilerin kypsyys työntämällä reiden paksuimpaan kohtaan pieni veitsi tai tikku. Mikäli sisältä tuleva neste on täysin kirkasta on broileri kypsää. Mikäli neste on punertavaa tai sakeaa, jatka kypsentämistä.
Anna joulubroilerin levätä huoneenlämmössä noin 15 minuuttia ennen leikkaamista.
Maistuvimmat reseptit Turusta löytyvät kulman keittiöstä. Katso kaikki!
289
Energiaa kcal
1208
Energiaa kj
30,8 g
Rasvaa
19,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
1,0 g
Hiilihydraatteja
0,5 g
Sokereita
1,5 g
Kuituja
2,3 g
Proteiinia
3,2 g
Suolaa
289
Energiaa kcal
1208
Energiaa kj
30,8 g
Rasvaa
19,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
1,0 g
Hiilihydraatteja
0,5 g
Sokereita
1,5 g
Kuituja
2,3 g
Proteiinia
3,2 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: kokonainen broileri, mustapippuria, Vihreä omena lohkoina, 2 kpl oksaa rosmariinia, 1 rkl tuoretta timjamia nypittynä, Puolikkaan appelsiinin kuori raastettuna, Sitruunan kuori raastettuna, 1/3 tl maustepippuria, 1/3 tl mustapippuria, 1/3 tl neilikkaa jauhettuna.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli