Joulubroiler | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Joulubroiler

Joulubroiler

timer-iconUseita tunteja
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
more-info
Vaihda perinteisen joulupöydän kinkku tai kalkkuna broileriin. Joulubroileri täytetään omenalohkoilla ja herkkusienillä ja päälle levitetään herkullinen maustevoi.

Ainekset

kokonainen broileri
2 - 3 tl
suolaa
mustapippuria
Vihreä omena lohkoina
350 g
(n.1/2 pkt) herkkusieniä puolitettuina
2 kpl
oksaa rosmariinia

maustevoi

150 g
pehmeää voita
2 rkl
persiljaa hienonnettuna
1 rkl
tuoretta timjamia nypittynä
Puolikkaan appelsiinin kuori raastettuna
Sitruunan kuori raastettuna
1/3 tl maustepippuria
1/3 tl mustapippuria
1/3 tl neilikkaa jauhettuna

Reseptin ainekset Kulman keittiöstä

Valmistus

1

Lämmitä uuni 230°C. Kuivaa broilerin pinta huolellisesti. Mausta broileri sekä sisältä että ulkoa suolalla ja mustapippurilla.

kokonainen broileri
2 - 3 tl
suolaa
mustapippuria
2

Sekoita maustevoin ainekset yhteen. Nosta rintalastan päällä olevaa nahkaa ylös ja levitä rintafileiden päälle maustevoita. Asettele nahka takaisin ja levitä loput voit broilerin kaikille pinnoille ja sisälle.

1 rkl
tuoretta timjamia nypittynä
Sitruunan kuori raastettuna
Puolikkaan appelsiinin kuori raastettuna
2 rkl
persiljaa hienonnettuna
1/3 tl mustapippuria
1/3 tl maustepippuria
1/3 tl neilikkaa jauhettuna
150 g
pehmeää voita
3

Täytä broileri omenalohkoilla, herkkusienillä ja rosmariininoksilla. Sido broilerin koivet paistinnarulla yhteen. Aseta joulubroileri voidellun uuniritilän päälle ja aseta ritilän alle uunipelti, jotta broilerista tihkuvat nesteet eivät tipu uunin pohjalle.

Vihreä omena lohkoina
350 g
(n.1/2 pkt) herkkusieniä puolitettuina
2 kpl
oksaa rosmariinia
4

Paahda broileria noin 20 minuuttia ja avaa uuninluukku. Penslaa broilerin pintaa uunipellille tihkuneella nesteellä. Laske lämpö 150°C ja jatka kypsentämistä noin tunti. Penslaa välillä broilerin pintaa paistoliemellä. Tarkista broilerin kypsyys työntämällä reiden paksuimpaan kohtaan pieni veitsi tai tikku. Mikäli sisältä tuleva neste on täysin kirkasta on broileri kypsää. Mikäli neste on punertavaa tai sakeaa, jatka kypsentämistä.

5

Anna joulubroilerin levätä huoneenlämmössä noin 15 minuuttia ennen leikkaamista.

Maistuvimmat reseptit Turusta löytyvät kulman keittiöstä. Katso kaikki!

Kuvat:
TOK
Julkaistu: 24.12.2017
Muokattu: 20.2.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1208

289

30,8 g

19,8 g

1,0 g

0,5 g

1,5 g

2,3 g

3,2 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

kokonainen broileri,

mustapippuria,

Vihreä omena lohkoina,

2 kpl oksaa rosmariinia,

1 rkl tuoretta timjamia nypittynä,

Puolikkaan appelsiinin kuori raastettuna,

Sitruunan kuori raastettuna,

1/3 tl maustepippuria,

1/3 tl mustapippuria,

1/3 tl neilikkaa jauhettuna.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli