Joulubroiler
Joulubroiler
Yhteistyössä

Joulubroiler

Arvostele resepti
4 Annosta

Noin 2 tuntia

Yhteistyössä: Kulman Keittiö

Vaihda perinteisen joulupöydän kinkku tai kalkkuna broileriin. Joulubroileri täytetään omenalohkoilla ja herkkusienillä ja päälle levitetään herkullinen maustevoi.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
kokonainen broileri
2 - 3 tlsuolaa
mustapippuria
vihreä omena lohkoina
350 g(n.1/2 pkt) herkkusieniä puolitettuina
2 kploksaa rosmariinia

Maustevoi

150 gpehmeää voita
2 rklpersiljaa hienonnettuna
1 rkltuoretta timjamia nypittynä
puolikkaan appelsiinin kuori raastettuna
sitruunan kuori raastettuna
1/3 tl maustepippuria
1/3 tl mustapippuria
1/3 tl neilikkaa jauhettuna

Valmistus

  1. 1

    Lämmitä uuni 230°C. Kuivaa broilerin pinta huolellisesti. Mausta broileri sekä sisältä että ulkoa suolalla ja mustapippurilla.

    MääräAinesosa
    kokonainen broileri
    2 - 3 tlsuolaa
    mustapippuria
  2. 2

    Sekoita maustevoin ainekset yhteen. Nosta rintalastan päällä olevaa nahkaa ylös ja levitä rintafileiden päälle maustevoita. Asettele nahka takaisin ja levitä loput voit broilerin kaikille pinnoille ja sisälle.

    MääräAinesosa
    1 rkltuoretta timjamia nypittynä
    sitruunan kuori raastettuna
    puolikkaan appelsiinin kuori raastettuna
    2 rklpersiljaa hienonnettuna
    1/3 tl mustapippuria
    1/3 tl maustepippuria
    1/3 tl neilikkaa jauhettuna
    150 gpehmeää voita
  3. 3

    Täytä broileri omenalohkoilla, herkkusienillä ja rosmariininoksilla. Sido broilerin koivet paistinnarulla yhteen. Aseta joulubroileri voidellun uuniritilän päälle ja aseta ritilän alle uunipelti, jotta broilerista tihkuvat nesteet eivät tipu uunin pohjalle.

    MääräAinesosa
    vihreä omena lohkoina
    350 g(n.1/2 pkt) herkkusieniä puolitettuina
    2 kploksaa rosmariinia
  4. 4

    Paahda broileria noin 20 minuuttia ja avaa uuninluukku. Penslaa broilerin pintaa uunipellille tihkuneella nesteellä. Laske lämpö 150°C ja jatka kypsentämistä noin tunti. Penslaa välillä broilerin pintaa paistoliemellä. Tarkista broilerin kypsyys työntämällä reiden paksuimpaan kohtaan pieni veitsi tai tikku. Mikäli sisältä tuleva neste on täysin kirkasta on broileri kypsää. Mikäli neste on punertavaa tai sakeaa, jatka kypsentämistä.

  5. 5

    Anna joulubroilerin levätä huoneenlämmössä noin 15 minuuttia ennen leikkaamista.

Maistuvimmat reseptit Turusta löytyvät kulman keittiöstä. Katso kaikki!

Ravintosisältö

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: kokonainen broileri, mustapippuria, Vihreä omena lohkoina, 2 kpl oksaa rosmariinia, 1 rkl tuoretta timjamia nypittynä, Puolikkaan appelsiinin kuori raastettuna, Sitruunan kuori raastettuna, 1/3 tl maustepippuria, 1/3 tl mustapippuria, 1/3 tl neilikkaa jauhettuna.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Kuvat:
TOK
14.11.2018
|
Päivitetty: 9.12.2025

Samankaltaisia reseptejä