Lämmitä uuni 230°C. Kuivaa broilerin pinta huolellisesti. Mausta broileri sekä sisältä että ulkoa suolalla ja mustapippurilla.
Sekoita maustevoin ainekset yhteen. Nosta rintalastan päällä olevaa nahkaa ylös ja levitä rintafileiden päälle maustevoita. Asettele nahka takaisin ja levitä loput voit broilerin kaikille pinnoille ja sisälle.
Täytä broileri omenalohkoilla, herkkusienillä ja rosmariininoksilla. Sido broilerin koivet paistinnarulla yhteen. Aseta joulubroileri voidellun uuniritilän päälle ja aseta ritilän alle uunipelti, jotta broilerista tihkuvat nesteet eivät tipu uunin pohjalle.
Paahda broileria noin 20 minuuttia ja avaa uuninluukku. Penslaa broilerin pintaa uunipellille tihkuneella nesteellä. Laske lämpö 150°C ja jatka kypsentämistä noin tunti. Penslaa välillä broilerin pintaa paistoliemellä. Tarkista broilerin kypsyys työntämällä reiden paksuimpaan kohtaan pieni veitsi tai tikku. Mikäli sisältä tuleva neste on täysin kirkasta on broileri kypsää. Mikäli neste on punertavaa tai sakeaa, jatka kypsentämistä.
Anna joulubroilerin levätä huoneenlämmössä noin 15 minuuttia ennen leikkaamista.
Maistuvimmat reseptit Turusta löytyvät kulman keittiöstä. Katso kaikki!
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
289
1208
30,8 g
19,8 g
1,0 g
0,5 g
1,5 g
2,3 g
3,2 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
kokonainen broileri,
mustapippuria,
Vihreä omena lohkoina,
2 kpl oksaa rosmariinia,
1 rkl tuoretta timjamia nypittynä,
Puolikkaan appelsiinin kuori raastettuna,
Sitruunan kuori raastettuna,
1/3 tl maustepippuria,
1/3 tl mustapippuria,
1/3 tl neilikkaa jauhettuna.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli