Jouluinen pannacotta
Useita tunteja (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Valmista samettisen pehmeä pannacotta kermasta ja turkkilaisesta jogurtista. Viritä helppo pannacotta joulun jälkiruokapöytään raikkailla granaattiomenan siemenillä ja makoisalla appelsiinilla.
| 3 kpl | liivatelehteä |
| 2 dl | kermaa |
| 1/2 dl | sokeria |
| 2 tl | vaniljasokeria |
| 3 dl | turkkilaista jogurttia |
| Lisäksi | |
|---|---|
| 1 kpl | granaattiomena |
| 1 kpl | appelsiini |
- 1.
Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 5 minuuttia. Kiehauta kerma kattilassa ja siirrä kattila pois liedeltä. Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois. Lisää liivatteet ja sokerit kermaan. Sekoita, kunnes liivatteet ovat liuenneet.
- 2.
Lisää jogurtti kermaseokseen ja sekoita tasaiseksi. Jaa seos tarjoilulaseihin ja peitä kelmulla. Laita viileään hyytymään muutamaksi tunniksi tai yön yli.
- 3.
Leikkaa granaattiomenan yläosasta "hattu" eli pala hedelmän kuorta pois. Tee hedelmän kylkeen veitsellä viillot siemenlohkojen välisten kalvojen kohdalle. Avaa hedelmä lohkoiksi. Irrottele siemenet lohkoista kulhoon.
- 4.
Kuori appelsiini terävällä veitsellä niin, että myös appelsiinilohkoja suojaava kalvo irtoaa kuoren mukana. Leikkaa sitten lohkot kalvojen välistä niin, että saat täysin kalvottomia appelsiinilohkoja.
- 5.
Viimeistele pannacottat appelsiinilohkoilla ja granaattiomenansiemenillä juuri ennen tarjoamista.
Valmista samettisen pehmeä pannacotta kermasta ja turkkilaisesta jogurtista. Viritä helppo pannacotta joulun jälkiruokapöytään raikkailla granaattiomenan siemenillä ja makoisalla appelsiinilla.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 3 kpl | liivatelehteä |
| 2 dl | kermaa |
| 1/2 dl | sokeria |
| 2 tl | vaniljasokeria |
| 3 dl | turkkilaista jogurttia |
Lisäksi | |
| 1 kpl | granaattiomena |
| 1 kpl | appelsiini |
Valmistus
- 1
Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 5 minuuttia. Kiehauta kerma kattilassa ja siirrä kattila pois liedeltä. Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois. Lisää liivatteet ja sokerit kermaan. Sekoita, kunnes liivatteet ovat liuenneet.
Määrä Ainesosa 3 kpl liivatelehteä 2 dl kermaa 1/2 dl sokeria 2 tl vaniljasokeria - 2
Lisää jogurtti kermaseokseen ja sekoita tasaiseksi. Jaa seos tarjoilulaseihin ja peitä kelmulla. Laita viileään hyytymään muutamaksi tunniksi tai yön yli.
Määrä Ainesosa 3 dl turkkilaista jogurttia - 3
Leikkaa granaattiomenan yläosasta "hattu" eli pala hedelmän kuorta pois. Tee hedelmän kylkeen veitsellä viillot siemenlohkojen välisten kalvojen kohdalle. Avaa hedelmä lohkoiksi. Irrottele siemenet lohkoista kulhoon.
Määrä Ainesosa 1 kpl granaattiomena - 4
Kuori appelsiini terävällä veitsellä niin, että myös appelsiinilohkoja suojaava kalvo irtoaa kuoren mukana. Leikkaa sitten lohkot kalvojen välistä niin, että saat täysin kalvottomia appelsiinilohkoja.
Määrä Ainesosa 1 kpl appelsiini - 5
Viimeistele pannacottat appelsiinilohkoilla ja granaattiomenansiemenillä juuri ennen tarjoamista.
Ravintosisältö
350
Energiaa kcal
1465
Energiaa kj
23,8 g
Rasvaa
16,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
25,5 g
Hiilihydraatteja
25,0 g
Sokereita
2,0 g
Kuituja
7,3 g
Proteiinia
0,1 g
Suolaa
350
Energiaa kcal
1465
Energiaa kj
23,8 g
Rasvaa
16,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
25,5 g
Hiilihydraatteja
25,0 g
Sokereita
2,0 g
Kuituja
7,3 g
Proteiinia
0,1 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























