Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 5 minuuttia. Kiehauta kerma kattilassa ja siirrä kattila pois liedeltä. Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois. Lisää liivatteet ja sokerit kermaan. Sekoita, kunnes liivatteet ovat liuenneet.
Lisää jogurtti kermaseokseen ja sekoita tasaiseksi. Jaa seos tarjoilulaseihin ja peitä kelmulla. Laita viileään hyytymään muutamaksi tunniksi tai yön yli.
Leikkaa granaattiomenan yläosasta "hattu" eli pala hedelmän kuorta pois. Tee hedelmän kylkeen veitsellä viillot siemenlohkojen välisten kalvojen kohdalle. Avaa hedelmä lohkoiksi. Irrottele siemenet lohkoista kulhoon.
Kuori appelsiini terävällä veitsellä niin, että myös appelsiinilohkoja suojaava kalvo irtoaa kuoren mukana. Leikkaa sitten lohkot kalvojen välistä niin, että saat täysin kalvottomia appelsiinilohkoja.
Viimeistele pannacottat appelsiinilohkoilla ja granaattiomenansiemenillä juuri ennen tarjoamista.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
342
1431
23,8 g
16,0 g
23,5 g
23,0 g
2,0 g
7,3 g
0,1 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
2 tl Vaniljasokeria.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli