Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Jouluinen pannacotta

timer-iconUseita tunteja  (josta 30 min aktiivista)
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Valmista samettisen pehmeä pannacotta kermasta ja turkkilaisesta jogurtista. Viritä helppo jogurttipannacotta joulun jälkiruokapöytään raikkailla granaattiomenan siemenillä ja makoisalla appelsiinilla.

Ainekset

3 kpl
Liivatelehteä
2 dl
Kermaa
1/2 dl
Sokeria
2 tl
Vaniljasokeria
3 dl
Turkkilaista jogurttia

Lisäksi

1 kpl
Granaattiomena
1 kpl
Appelsiini

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 5 minuuttia. Kiehauta kerma kattilassa ja siirrä kattila pois liedeltä. Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois. Lisää liivatteet ja sokerit kermaan. Sekoita, kunnes liivatteet ovat liuenneet.

3 kpl
Liivatelehteä
2 dl
Kermaa
1/2 dl
Sokeria
2 tl
Vaniljasokeria
2

Lisää jogurtti kermaseokseen ja sekoita tasaiseksi. Jaa seos tarjoilulaseihin ja peitä kelmulla. Laita viileään hyytymään muutamaksi tunniksi tai yön yli.

3

Leikkaa granaattiomenan yläosasta "hattu" eli pala hedelmän kuorta pois. Tee hedelmän kylkeen veitsellä viillot siemenlohkojen välisten kalvojen kohdalle. Avaa hedelmä lohkoiksi. Irrottele siemenet lohkoista kulhoon.

1 kpl
Granaattiomena
4

Kuori appelsiini terävällä veitsellä niin, että myös appelsiinilohkoja suojaava kalvo irtoaa kuoren mukana. Leikkaa sitten lohkot kalvojen välistä niin, että saat täysin kalvottomia appelsiinilohkoja.

1 kpl
Appelsiini
5

Viimeistele pannacottat appelsiinilohkoilla ja granaattiomenansiemenillä juuri ennen tarjoamista.

Miltä maistui?(2 arviota)
Resepti:
Katri Schröder, Kati Pohja
Kuvausjärjestelyt:
Henna Siponen
Kuvat:
Piia Arnould
Julkaistu: 22.12.2014
|
Muokattu: 15.1.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

342

1431

23,8 g

16,0 g

23,5 g

23,0 g

2,0 g

7,3 g

0,1 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

2 tl Vaniljasokeria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli