Jouluinen possunfilee | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Jouluinen possunfilee

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Vaihtoehto joulukinkulle: aprikoosilla ja piparkakulla täytetty porsaanfilee. Tarjoa lisäkkeenä jouluisia laatikkoja ja salaatteja.

Ainekset

700 g
Porsaan sisäfileetä
1 tl
Suolaa
Rouhittua mustapippuria

täyte

1 kpl
Sipuli
1 rkl
Öljyä
1 kpl
Valkosipulinkynsi
1/2 tl
Rosmariinia
8 kpl
Pehmeää kuivattua aprikoosia
2 kpl
Piparkakkua

paistamiseen

Öljyä

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Näin teet

1

Leikkaa fileeseen viilto lihan keskiosaan puoliväliin asti. Viillä filee auki yhtenäiseksi levyksi ja nuiji liha litteäksi. Mausta suolalla ja pippurilla. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi. Kuullota sipulit öljyssä rosmariinin kanssa. Saksi joukkoon aprikoosit. Siirrä pannu syrjään ja anna hetki jäähtyä. Murusta joukkoon piparkakut ja levitä täyte lihalle. Kääri filee rullalle ja sulje paistolangalla tai tikuilla kääröksi. Kuumenna öljy pannulla ja ruskista lihan pinta. Siirrä uunivuokaan ja työnnä paistomittari lihan keskiosaan. Kypsennä 125 asteessa kunnes sisälämpötila on 70 astetta. Kääri filee folioon vetäytymään hetkeksi ja poista lanka tai tikut. Viipaloi liha.

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 20.11.2014
Muokattu: 15.5.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1683

402

26,8 g

8,5 g

6,0 g

6,0 g

1,0 g

33,8 g

0,3 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 tl Suolaa,

Rouhittua mustapippuria,

Sipuli,

Valkosipulinkynsi,

0,5 tl Rosmariinia,

Piparkakkua,

Öljyä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli