Leikkaa fileeseen viilto lihan keskiosaan puoliväliin asti. Viillä filee auki yhtenäiseksi levyksi ja nuiji liha litteäksi. Mausta suolalla ja pippurilla. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi. Kuullota sipulit öljyssä rosmariinin kanssa. Saksi joukkoon aprikoosit. Siirrä pannu syrjään ja anna hetki jäähtyä. Murusta joukkoon piparkakut ja levitä täyte lihalle. Kääri filee rullalle ja sulje paistolangalla tai tikuilla kääröksi. Kuumenna öljy pannulla ja ruskista lihan pinta. Siirrä uunivuokaan ja työnnä paistomittari lihan keskiosaan. Kypsennä 125 asteessa kunnes sisälämpötila on 70 astetta. Kääri filee folioon vetäytymään hetkeksi ja poista lanka tai tikut. Viipaloi liha.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
1683
402
26,8 g
8,5 g
6,0 g
6,0 g
1,0 g
33,8 g
0,3 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 tl Suolaa,
Rouhittua mustapippuria,
Sipuli,
Valkosipulinkynsi,
0,5 tl Rosmariinia,
Piparkakkua,
Öljyä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli