Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Jouluinen puolukkamehu

Fork and knife
1 Annosta
Fork and knife
1 Annosta
Uuttamalla tehtyyn mehuun ei tarvita mehumaijaa, vaan se valmistuu jääkaapissa kuin itsekseen. Monikäyttöinen mehu toimii myös glögissä ja kuplivissa cocktaileissa.

Ainekset

600 g
puolukoita (pakaste)
1 l
Vettä
3 kpl
Kanelitankoa
1/2 rkl
Kardemummansiemeniä
1 kpl
Vaniljatankoa
1/4 tl
(1/4 tl) sitruunahappoa
2 1/2 dl
Sokeria

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Ota puolukat sulamaan hyvissä ajoin. Survo kattilassa puolukoiden rakennetta rikki. Mittaa vesi toiseen kattilaan. Lisää veteen kanelitangot, kardemumma ja pitkittäin kahtia leikattu vaniljatanko. Kiehauta vesi ja anna jäähtyä hetki. Liuota sitruunahappo pieneen tilkkaan vettä. Kaada vedet puolukoiden päälle. Peitä kattila kannella ja nosta viileään 2 vuorokaudeksi.

600 g
puolukoita (pakaste)
1 l
Vettä
3 kpl
Kanelitankoa
1/2 rkl
Kardemummansiemeniä
1 kpl
Vaniljatankoa
1/4 tl
(1/4 tl) sitruunahappoa
2

Siivilöi mehu ja anna mäskin valua mahdollisimman kuivaksi. Lisää mehuun sokeri ja sekoittele, kunnes se on liuennut. Pullota puhtaisiin pulloihin ja säilytä kylmässä. Mehu säilyy pari kuukautta.

2 1/2 dl
Sokeria
3

Tarjoiluehdotus: Jouluinen puolukkamehu on raikas janonsammuttaja. Se sopii myös punaviinillä terästettynä glögin tapaan nautittavaksi tai kuohuviiniin sekoitettuna kuplivaksi alkumaljaksi. Kauniiseen pulloon pakattu jouluinen puolukkamehu on mainio ruokalahja.

Miltä maistui?
Resepti:
Kati Pohja
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 5.8.2018
|
Muokattu: 6.10.2023

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

1156

4838

4,0 g

265,0 g

261,0 g

16,0 g

3,0 g

0,0 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 l Vettä,

Kanelitankoa,

0,5 rkl Kardemummansiemeniä,

Vaniljatankoa,

0,25 tl (1/4 tl) sitruunahappoa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli