Ota puolukat sulamaan hyvissä ajoin. Survo kattilassa puolukoiden rakennetta rikki. Mittaa vesi toiseen kattilaan. Lisää veteen kanelitangot, kardemumma ja pitkittäin kahtia leikattu vaniljatanko. Kiehauta vesi ja anna jäähtyä hetki. Liuota sitruunahappo pieneen tilkkaan vettä. Kaada vedet puolukoiden päälle. Peitä kattila kannella ja nosta viileään 2 vuorokaudeksi.
Siivilöi mehu ja anna mäskin valua mahdollisimman kuivaksi. Lisää mehuun sokeri ja sekoittele, kunnes se on liuennut. Pullota puhtaisiin pulloihin ja säilytä kylmässä. Mehu säilyy pari kuukautta.
Tarjoiluehdotus: Jouluinen puolukkamehu on raikas janonsammuttaja. Se sopii myös punaviinillä terästettynä glögin tapaan nautittavaksi tai kuohuviiniin sekoitettuna kuplivaksi alkumaljaksi. Kauniiseen pulloon pakattu jouluinen puolukkamehu on mainio ruokalahja.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
4838
1156
4,0 g
—
265,0 g
261,0 g
16,0 g
3,0 g
0,0 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 l Vettä,
Kanelitankoa,
0,5 rkl Kardemummansiemeniä,
Vaniljatankoa,
0,25 tl (1/4 tl) sitruunahappoa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli