Joulukinkku hunaja-sinappikuorrutuksella

arvosana5/5

(6)arviota
20 Annosta

Useita tunteja (josta 15 min aktiivista)

Viimeistele joulukinkku herkullisella hunaja-sinappikuorrutuksella ja rapealla hapankorppumurulla.

Ainekset (20 annosta)

MääräAinesosa
1 kpl(5 kg) luuton juhlakinkku (pakaste)

Kuorrutus

55 g(1 dl) hapankorppumurua (noin 6 hapankorppua)
4 rklsinappia (esim. dijoninsinappia)
1 1/2 rklhunajaa

Lisäksi

1 kplpaistopussi

Valmistus (Uuni 100°C)

  1. 1

    Anna pakastetun kinkun sulaa pakkauksessaan jääkaapissa noin 3 vuorokautta.

    MääräAinesosa
    1 kpl(5 kg) luuton juhlakinkku (pakaste)
  2. 2

    Ota kinkku huoneenlämpöön muutama tunti ennen paistamista, työnnä sen keskelle paistolämpömittari ja anna sisälämpötilan nousta noin 10 asteeseen.

  3. 3

    Poista lämpömittari ja muovikääre ja laita kinkku verkkoineen kamarapuoli ylöspäin paistopussiin syvälle uunipellille. Sulje pussi ja leikkaa pieni ilmareikä pussin yläkulmaan. Työnnä lämpömittari pussin läpi kinkun paksuimpaan kohtaan.

    MääräAinesosa
    1 kplpaistopussi
  4. 4

    Paista 100–125 asteisessa uunissa 75–80 asteen sisälämpöön. Aikaa kuluu noin 60–70 min/kg. 75-asteisena kinkku on mehukkaan kypsä ja 80-asteisena mureampaa.

  5. 5

    Anna kinkun jäähtyä 15–20 minuuttia. Poista pussi ja ota liemi halutessasi talteen kastiketta varten. Poista verkko, nahka ja osa silavasta.

  6. 6

    Valmista kuorrutus. Jauha hapankorput muruksi esimerkiksi tehosekoittimessa. Sekoita sinappi ja hunaja. Levitä hunaja-sinappi ja ripottele korppumuru kinkun pinnalle. Ruskista 250 asteessa 5–10 minuuttia, kunnes pinta saa kauniin värin.

    MääräAinesosa
    55 g(1 dl) hapankorppumurua (noin 6 hapankorppua)
    4 rklsinappia (esim. dijoninsinappia)
    1 1/2 rklhunajaa

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 kpl paistopussi.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Anni, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
11.11.2021
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä