Joulukinkku hunaja-sinappikuorrutuksella
Useita tunteja (josta 15 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Viimeistele joulukinkku herkullisella hunaja-sinappikuorrutuksella ja rapealla hapankorppumurulla.
| 1 kpl | (5 kg) luuton juhlakinkku (pakaste) |
| Kuorrutus | |
|---|---|
| 55 g | (1 dl) hapankorppumurua (noin 6 hapankorppua) |
| 4 rkl | sinappia (esim. dijoninsinappia) |
| 1 1/2 rkl | hunajaa |
| Lisäksi | |
| 1 kpl | paistopussi |
- 1.
Anna pakastetun kinkun sulaa pakkauksessaan jääkaapissa noin 3 vuorokautta.
- 2.
Ota kinkku huoneenlämpöön muutama tunti ennen paistamista, työnnä sen keskelle paistolämpömittari ja anna sisälämpötilan nousta noin 10 asteeseen.
- 3.
Poista lämpömittari ja muovikääre ja laita kinkku verkkoineen kamarapuoli ylöspäin paistopussiin syvälle uunipellille. Sulje pussi ja leikkaa pieni ilmareikä pussin yläkulmaan. Työnnä lämpömittari pussin läpi kinkun paksuimpaan kohtaan.
- 4.
Paista 100–125 asteisessa uunissa 75–80 asteen sisälämpöön. Aikaa kuluu noin 60–70 min/kg. 75-asteisena kinkku on mehukkaan kypsä ja 80-asteisena mureampaa.
- 5.
Anna kinkun jäähtyä 15–20 minuuttia. Poista pussi ja ota liemi halutessasi talteen kastiketta varten. Poista verkko, nahka ja osa silavasta.
- 6.
Valmista kuorrutus. Jauha hapankorput muruksi esimerkiksi tehosekoittimessa. Sekoita sinappi ja hunaja. Levitä hunaja-sinappi ja ripottele korppumuru kinkun pinnalle. Ruskista 250 asteessa 5–10 minuuttia, kunnes pinta saa kauniin värin.
Joulukinkku hunaja-sinappikuorrutuksella
arvosana5/5
Useita tunteja (josta 15 min aktiivista)
Viimeistele joulukinkku herkullisella hunaja-sinappikuorrutuksella ja rapealla hapankorppumurulla.
Ainekset (20 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 kpl | (5 kg) luuton juhlakinkku (pakaste) |
Kuorrutus | |
| 55 g | (1 dl) hapankorppumurua (noin 6 hapankorppua) |
| 4 rkl | sinappia (esim. dijoninsinappia) |
| 1 1/2 rkl | hunajaa |
Lisäksi | |
| 1 kpl | paistopussi |
Valmistus (Uuni 100°C)
- 1
Anna pakastetun kinkun sulaa pakkauksessaan jääkaapissa noin 3 vuorokautta.
Määrä Ainesosa 1 kpl (5 kg) luuton juhlakinkku (pakaste) - 2
Ota kinkku huoneenlämpöön muutama tunti ennen paistamista, työnnä sen keskelle paistolämpömittari ja anna sisälämpötilan nousta noin 10 asteeseen.
- 3
Poista lämpömittari ja muovikääre ja laita kinkku verkkoineen kamarapuoli ylöspäin paistopussiin syvälle uunipellille. Sulje pussi ja leikkaa pieni ilmareikä pussin yläkulmaan. Työnnä lämpömittari pussin läpi kinkun paksuimpaan kohtaan.
Määrä Ainesosa 1 kpl paistopussi - 4
Paista 100–125 asteisessa uunissa 75–80 asteen sisälämpöön. Aikaa kuluu noin 60–70 min/kg. 75-asteisena kinkku on mehukkaan kypsä ja 80-asteisena mureampaa.
- 5
Anna kinkun jäähtyä 15–20 minuuttia. Poista pussi ja ota liemi halutessasi talteen kastiketta varten. Poista verkko, nahka ja osa silavasta.
- 6
Valmista kuorrutus. Jauha hapankorput muruksi esimerkiksi tehosekoittimessa. Sekoita sinappi ja hunaja. Levitä hunaja-sinappi ja ripottele korppumuru kinkun pinnalle. Ruskista 250 asteessa 5–10 minuuttia, kunnes pinta saa kauniin värin.
Määrä Ainesosa 55 g (1 dl) hapankorppumurua (noin 6 hapankorppua) 4 rkl sinappia (esim. dijoninsinappia) 1 1/2 rkl hunajaa
Ravintosisältö
30
Energiaa kcal
125
Energiaa kj
1,1 g
Rasvaa
0,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
3,5 g
Hiilihydraatteja
1,7 g
Sokereita
0,5 g
Kuituja
1,4 g
Proteiinia
0,1 g
Suolaa
30
Energiaa kcal
125
Energiaa kj
1,1 g
Rasvaa
0,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
3,5 g
Hiilihydraatteja
1,7 g
Sokereita
0,5 g
Kuituja
1,4 g
Proteiinia
0,1 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 kpl paistopussi.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























