Anna pakastetun kinkun sulaa pakkauksessaan jääkaapissa noin 3 vuorokautta.
Ota kinkku huoneenlämpöön muutama tunti ennen paistamista, työnnä sen keskelle paistolämpömittari ja anna sisälämpötilan nousta noin 10 asteeseen.
Poista lämpömittari ja muovikääre ja laita kinkku verkkoineen kamarapuoli ylöspäin paistopussiin syvälle uunipellille. Sulje pussi ja leikkaa pieni ilmareikä pussin yläkulmaan. Työnnä lämpömittari pussin läpi kinkun paksuimpaan kohtaan.
Paista 100–125 asteisessa uunissa 75–80 asteen sisälämpöön. Aikaa kuluu noin 60–70 min/kg. 75-asteisena kinkku on mehukkaan kypsä ja 80-asteisena mureampaa.
Anna kinkun jäähtyä 15–20 minuuttia. Poista pussi ja ota liemi halutessasi talteen kastiketta varten. Poista verkko, nahka ja osa silavasta.
Valmista kuorrutus. Jauha hapankorput muruksi esimerkiksi tehosekoittimessa. Sekoita sinappi ja hunaja. Levitä hunaja-sinappi ja ripottele korppumuru kinkun pinnalle. Ruskista 250 asteessa 5–10 minuuttia, kunnes pinta saa kauniin värin.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
30
125
1,1 g
0,3 g
3,5 g
1,7 g
0,5 g
1,4 g
0,1 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 kpl paistopussi.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli