Joululimppu - Yhteishyvä

Joululimppu

???
Annokset
2
Ruokavalio
Tämä herkku kuuluu jouluun. Kun valmistat limpun itse, siitä tulee parasta. Päälle riittää vain sipaisu voita!
Jaa Somessa

Ainekset

5 dl
Piimää
50 g
Hiivaa
1 dl
Siirappia
1 1/2 tl
Suolaa
1 tl
Pomeranssinkuorta
1 tl
Fenkolin siemeniä
1 tl
Anista (kokonaisia siemeniä)
5 dl
Vehnäjauhoja
5 dl
Ruisjauhoja
3 rkl
Öljyä

VOITELUUN:

1/2 dl
Vettä
2 rkl
Siirappia

Näin teet

1

Liuota hiiva kädenlämpöiseen piimään. Lisää siirappi ja mausteet. Alusta jauhot taikinaan, lisää lopuksi öljy. Kohota taikina. Leivo kaksi pyöreää limppua ja anna kohota vähintään puoli tuntia liinan alla, etteivät leivät repeile paistettaessa. Voitele pinta siirappivedellä. Pistele leivät ja paista limppuja 175 asteessa noin 45 min. Anna jäähtyä peittämättä.

Resepti
Minna Saarni
Kuvat
Timo Viljakainen, Margareta Nygård
Julkaistu: 27.11.2006
Muokattu: 7.12.2018
Jaa Somessa