Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Joululimppu

timer-iconNoin 2 tuntia
Fork and knife
2 Kappaletta
Fork and knife
2 Kappaletta
Perinteinen joululimppu on erottamaton osa suomalaista joulua. Makean, mausteisen limpun päälle riittää sipaisu voita. Joululimppu on myös ilahduttava lahja sille, jolla on jo kaikkea.

Ainekset

50 g
(1 pkt) hiivaa
5 dl
(½ prk) piimää
1 dl
Siirappia
1 1/2 tl
Suolaa
1 tl
Pomeranssinkuorta
1 tl
fenkolinsiemeniä
1 tl
kuminaa
3 rkl
rypsiöljyä
8 - 9 dl
vehnäjauhoja
3 dl
ruisjauhoja

Voiteluun

1/2 dl
Vettä
1/2 dl
siirappia

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Liuota hiiva kädenlämpöiseen piimään. Lisää siirappi, mausteet ja öljy.

50 g
(1 pkt) hiivaa
5 dl
(½ prk) piimää
1 dl
Siirappia
1 1/2 tl
Suolaa
1 tl
Pomeranssinkuorta
1 tl
fenkolinsiemeniä
1 tl
kuminaa
3 rkl
rypsiöljyä
2

Alusta jauhot taikinaan. Kohota taikinaa huoneenlämmössä liinalla peitettynä noin 1 tunti.

3 dl
ruisjauhoja
8 - 9 dl
vehnäjauhoja
3

Säädä uuni 175 asteeseen. Laita kohonnut taikina jauhotetulle alustalle. Vaivaa taikinasta ilmakuplat ja jaa se kahteen osaan. Muotoile taikinasta kaksi pyöreää limppua. Laita leivät leivinpaperille uunipellille ja kohota liinalla peitettynä vähintään 30 minuuttia, jotta limput eivät repeile paistettaessa.

1/2 dl
siirappia
1/2 dl
Vettä
4

Kypsennä leipiä uunissa 25 minuuttia.

5

Sekoita vesi ja siirappi. Ota limput uunista ja sivele niiden pinta siirappivedellä. Laita leivät takaisin uuniin 45–50 minuutiksi ja sivele siirappivedellä noin 10 minuutin välein. Anna limppujen jäähtyä peittämättä.

1/2 dl
Vettä
1/2 dl
siirappia
Miltä maistui?
Resepti:
Sanna Autio, Anu Brask
Kuvat:
Panu Pälviä
Julkaistu: 27.11.2006
|
Muokattu: 17.10.2024

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.