Joululimppu - Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Joululimppu

Joululimppu resepti
Annokset
2
Valmistusaika
Tunti
Uunin lämpötila
175°C
Ruokavalio
Joululimppu kuuluu jokaiseen jouluun. Kun valmistat reseptillä limpun itse, siitä tulee parasta. Päälle riittää vain sipaisu voita!
Jaa Somessa

Ainekset

5 dl
Piimää
50 g
Hiivaa
1 dl
Siirappia
1 1/2 tl
Suolaa
1 tl
Pomeranssinkuorta
1 tl
Fenkolin siemeniä
1 tl
Anista (kokonaisia siemeniä)
5 dl
Vehnäjauhoja
5 dl
Ruisjauhoja
3 rkl
Öljyä

VOITELUUN:

1/2 dl
Vettä
2 rkl
Siirappia

Näin teet

1

Liuota hiiva kädenlämpöiseen piimään. Lisää siirappi ja mausteet.

50 g
Hiivaa
5 dl
Piimää
1 dl
Siirappia
1 1/2 tl
Suolaa
1 tl
Anista (kokonaisia siemeniä)
1 tl
Fenkolin siemeniä
1 tl
Pomeranssinkuorta
2

Alusta jauhot taikinaan, lisää lopuksi öljy. Kohota taikina.

5 dl
Ruisjauhoja
5 dl
Vehnäjauhoja
3 rkl
Öljyä
3

Leivo kaksi pyöreää limppua ja anna kohota vähintään puoli tuntia liinan alla, etteivät leivät repeile paistettaessa. Voitele pinta siirappivedellä. Pistele leivät ja paista limppuja 175 asteessa noin 45 min. Anna jäähtyä peittämättä.

2 rkl
Siirappia
1/2 dl
Vettä
Resepti
Henriikka, S-kokeilukeittiö
Kuvat
Timo Viljakainen, Margareta Nygård
Julkaistu: 27.11.2006
Muokattu: 15.10.2019