Joulupavlova | Leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Joulupavlova

Joulupavlova

timer-iconUseita tunteja
Fork and knife
10 Annosta
Fork and knife
10 Annosta
Marenkinen pavlova kruunataan jouluna glögimarinoiduilla päärynöillä ja kinuskitäytteellä, jonka salainen ainesosa on täyteläinen jogurtti. Rapea marenkipohja saa makua ja rakennetta rouhituista pähkinöistä.

Ainekset

6 kpl
pientä päärynää
6 dl
glögijuomaa
1/2 dl
sokeria

pohja

2 dl
sokeria
1 tl
perunajauhoja
4 kpl
valkuaista
1 tl
valkoviinietikkaa
70 g
saksanpähkiöitä

täyte

500 g
turkkilaista jogurttia
1/2 dl
kinuskikastiketta

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Kuori päärynät, lohko kuuteen osaan ja poista siemenkodat. Kiehauta glögi ja sokeri kattilassa. Lisää päärynät liemeen ja keitä 10 minuuttia. Siirrä kattila liedeltä ja anna jäähtyä.

6 kpl
pientä päärynää
6 dl
glögijuomaa
1/2 dl
sokeria
2

Kuumenna uuni 160 asteeseen. Piirrä leivinpaperiin halkaisijaltaan noin 24 cm:n kokoinen ympyrä. Siirrä paperi uunipellille

3

Sekoita sokeri ja perunajauhot keskenään. Vatkaa valkuaisia, kunnes vaahto alkaa muodostua. Lisää sokeriseosta pienissä erissä valkuaisvaahtoon koko ajan vatkaten, kunnes seos on napakkaa ja kiiltävää. Lisää viinietikka. Rouhi saksanpähkinät karkeasti ja kääntele puolet hellästi valkuaisvaahtoon.

2 dl
sokeria
1 tl
perunajauhoja
4 kpl
valkuaista
1 tl
valkoviinietikkaa
70 g
saksanpähkiöitä
4

Levitä marenkivaahto nuolijalla leivinpaperille tehtyyn ympyrään. Nosta reunoja ja tee keskustasta hiukan matalampi, jotta saat vaahtoon pienen kuopan. Ripottele loput pähkinät marengin päälle.

5

Laita marenkipelti uunin alatasolle ja laske lämpötila 150 asteeseen. Kypsennä tunti. Laita uuni pois päältä, mutta jätä marenki uuniin toiseksi tunniksi. Ota pavlova uunista ja anna jäähtyä.

6

Sekoita jogurtti ja kinuskikastike keskenään. Levitä täyte marenkipohjalle. Valuta päärynät ja asettele ne pavlovalle.

500 g
turkkilaista jogurttia
1/2 dl
kinuskikastiketta

Kesällä pavlovan voi koristella tuoreilla marjoilla.

Resepti:
Krista Niiniharju, Kati Pohja
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 15.11.2008
Muokattu: 24.11.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1089

260

9,7 g

3,8 g

36,3 g

36,2 g

3,3 g

4,8 g

0,1 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 tl perunajauhoja,

0,5 dl kinuskikastiketta.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli