Joulupavlova

Arvostele resepti
10 Annosta

Useita tunteja (josta 40 min aktiivista)

Pavlova kruunataan jouluna glögimarinoiduilla päärynöillä ja kinuskitäytteellä, jonka salainen ainesosa on täyteläinen jogurtti. Rapea marenkipohja saa makua ja rakennetta rouhituista pähkinöistä.

Ainekset (10 annosta)

MääräAinesosa
6 kplpientä päärynää
6 dlvahvaa glögijuomaa (tiivisteestä)
1/2 dlsokeria

Pohja

2 dlsokeria
1 tlperunajauhoja
4 kplvalkuaista
1 tlvalkoviinietikkaa
70 gsaksanpähkiöitä

Täyte

500 gturkkilaista jogurttia
1/2 dlkinuskikastiketta

Valmistus (Uuni 150°C)

  1. 1

    Kuori päärynät, lohko kuuteen osaan ja poista siemenkodat. Kiehauta glögi ja sokeri kattilassa. Lisää päärynät liemeen ja keitä 10 minuuttia. Siirrä kattila liedeltä ja anna jäähtyä.

    MääräAinesosa
    6 kplpientä päärynää
    6 dlvahvaa glögijuomaa (tiivisteestä)
    1/2 dlsokeria
  2. 2

    Kuumenna uuni 160 asteeseen. Piirrä leivinpaperiin halkaisijaltaan noin 24 cm:n kokoinen ympyrä. Siirrä paperi uunipellille.

  3. 3

    Sekoita sokeri ja perunajauhot keskenään. Vatkaa valkuaisia, kunnes vaahto alkaa muodostua. Lisää sokeriseosta pienissä erissä valkuaisvaahtoon koko ajan vatkaten, kunnes seos on napakkaa ja kiiltävää. Lisää viinietikka. Rouhi saksanpähkinät karkeasti ja kääntele puolet hellästi valkuaisvaahtoon.

    MääräAinesosa
    2 dlsokeria
    1 tlperunajauhoja
    4 kplvalkuaista
    1 tlvalkoviinietikkaa
    70 gsaksanpähkiöitä
  4. 4

    Levitä marenkivaahto nuolijalla leivinpaperille tehtyyn ympyrään. Nosta reunoja ja tee keskustasta hiukan matalampi, jotta saat vaahtoon pienen kuopan. Ripottele loput pähkinät marengin päälle.

  5. 5

    Laita marenkipelti uunin alatasolle ja laske lämpötila 150 asteeseen. Kypsennä tunti. Laita uuni pois päältä, mutta jätä marenki uuniin toiseksi tunniksi. Ota pavlova uunista ja anna jäähtyä.

  6. 6

    Sekoita jogurtti ja kinuskikastike keskenään. Levitä täyte marenkipohjalle. Valuta päärynät ja asettele ne pavlovalle.

    MääräAinesosa
    500 gturkkilaista jogurttia
    1/2 dlkinuskikastiketta

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 tl perunajauhoja, 0.5 dl kinuskikastiketta.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Anu Brask, Kati Pohja
Kuvat:
Elvi Rista
23.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä