Joulupavlova | Leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Joulupavlova

Fork and knife
8 Kappaletta
Fork and knife
8 Kappaletta

Ruokavaliot

Ainekset

6 kpl
Pientä päärynää
6 dl
Glögiä
1/2 dl
Sokeria

pohja:

2 dl
Sokeria
1 tl
Perunajauhoja
4 kpl
Valkuaista
Suolaa
1 tl
Valkoviinietikkaa
70 g
Saksanpähkiöitä

päällys:

500 g
Turkkilaista jogurttia
4 rkl
Kinuskikastiketta

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Kuori ja viipaloi päärynät. Mittaa glögi ja sokeri kattilaan, lisää päärynät. Keitä 10 minuuttia, siirrä kattila liedeltä ja anna jäähtyä. Kuumenna uuni 160 asteeseen. Piirrä leivinpaperiin ympyrä irtopohjaista kakkuvuokaa apuna käyttäen. Sekoita keskenään sokeri ja perunajauhot. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi suolan kanssa. Lisää sokeriseosta vähissä erissä koko ajan vatkaten, kunnes seos on kovaa ja kiiltävää. Sekoita joukkoon viinietikka. Rouhi saksanpähkinät karkeasti ja lisää puolet seokseen.

Kaada "taikina" leivinpaperin ympyrään, uunipellin päälle. Nosta reunoja, jotta saat "pesän". Ripottele loput pähkinät päälle. Laita kakku uunin alatasolle ja laske lämpötilaa 150 asteeseen. Kypsennä tunti. Laita uuni pois päältä, mutta anna kakun olla uunissa vielä tunti. Nosta kakku uunista ja anna jäähtyä. Sekoita päällyksen ainekset keskenään ja kaada kakun päälle. Nosta päärynät glögistä ja koristele kakku niillä.

Resepti:
Krista Niiniharju
Kuvat:
Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
Julkaistu: 15.11.2008
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.