Joulupavlova
Useita tunteja (josta 40 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Pavlova kruunataan jouluna glögimarinoiduilla päärynöillä ja kinuskitäytteellä, jonka salainen ainesosa on täyteläinen jogurtti. Rapea marenkipohja saa makua ja rakennetta rouhituista pähkinöistä.
| 6 kpl | pientä päärynää |
| 6 dl | vahvaa glögijuomaa (tiivisteestä) |
| 1/2 dl | sokeria |
| Pohja | |
|---|---|
| 2 dl | sokeria |
| 1 tl | perunajauhoja |
| 4 kpl | valkuaista |
| 1 tl | valkoviinietikkaa |
| 70 g | saksanpähkiöitä |
| Täyte | |
| 500 g | turkkilaista jogurttia |
| 1/2 dl | kinuskikastiketta |
- 1.
Kuori päärynät, lohko kuuteen osaan ja poista siemenkodat. Kiehauta glögi ja sokeri kattilassa. Lisää päärynät liemeen ja keitä 10 minuuttia. Siirrä kattila liedeltä ja anna jäähtyä.
- 2.
Kuumenna uuni 160 asteeseen. Piirrä leivinpaperiin halkaisijaltaan noin 24 cm:n kokoinen ympyrä. Siirrä paperi uunipellille.
- 3.
Sekoita sokeri ja perunajauhot keskenään. Vatkaa valkuaisia, kunnes vaahto alkaa muodostua. Lisää sokeriseosta pienissä erissä valkuaisvaahtoon koko ajan vatkaten, kunnes seos on napakkaa ja kiiltävää. Lisää viinietikka. Rouhi saksanpähkinät karkeasti ja kääntele puolet hellästi valkuaisvaahtoon.
- 4.
Levitä marenkivaahto nuolijalla leivinpaperille tehtyyn ympyrään. Nosta reunoja ja tee keskustasta hiukan matalampi, jotta saat vaahtoon pienen kuopan. Ripottele loput pähkinät marengin päälle.
- 5.
Laita marenkipelti uunin alatasolle ja laske lämpötila 150 asteeseen. Kypsennä tunti. Laita uuni pois päältä, mutta jätä marenki uuniin toiseksi tunniksi. Ota pavlova uunista ja anna jäähtyä.
- 6.
Sekoita jogurtti ja kinuskikastike keskenään. Levitä täyte marenkipohjalle. Valuta päärynät ja asettele ne pavlovalle.
Joulupavlova
Pavlova kruunataan jouluna glögimarinoiduilla päärynöillä ja kinuskitäytteellä, jonka salainen ainesosa on täyteläinen jogurtti. Rapea marenkipohja saa makua ja rakennetta rouhituista pähkinöistä.
Ainekset (10 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 6 kpl | pientä päärynää |
| 6 dl | vahvaa glögijuomaa (tiivisteestä) |
| 1/2 dl | sokeria |
Pohja | |
| 2 dl | sokeria |
| 1 tl | perunajauhoja |
| 4 kpl | valkuaista |
| 1 tl | valkoviinietikkaa |
| 70 g | saksanpähkiöitä |
Täyte | |
| 500 g | turkkilaista jogurttia |
| 1/2 dl | kinuskikastiketta |
Valmistus (Uuni 150°C)
- 1
Kuori päärynät, lohko kuuteen osaan ja poista siemenkodat. Kiehauta glögi ja sokeri kattilassa. Lisää päärynät liemeen ja keitä 10 minuuttia. Siirrä kattila liedeltä ja anna jäähtyä.
Määrä Ainesosa 6 kpl pientä päärynää 6 dl vahvaa glögijuomaa (tiivisteestä) 1/2 dl sokeria - 2
Kuumenna uuni 160 asteeseen. Piirrä leivinpaperiin halkaisijaltaan noin 24 cm:n kokoinen ympyrä. Siirrä paperi uunipellille.
- 3
Sekoita sokeri ja perunajauhot keskenään. Vatkaa valkuaisia, kunnes vaahto alkaa muodostua. Lisää sokeriseosta pienissä erissä valkuaisvaahtoon koko ajan vatkaten, kunnes seos on napakkaa ja kiiltävää. Lisää viinietikka. Rouhi saksanpähkinät karkeasti ja kääntele puolet hellästi valkuaisvaahtoon.
Määrä Ainesosa 2 dl sokeria 1 tl perunajauhoja 4 kpl valkuaista 1 tl valkoviinietikkaa 70 g saksanpähkiöitä - 4
Levitä marenkivaahto nuolijalla leivinpaperille tehtyyn ympyrään. Nosta reunoja ja tee keskustasta hiukan matalampi, jotta saat vaahtoon pienen kuopan. Ripottele loput pähkinät marengin päälle.
- 5
Laita marenkipelti uunin alatasolle ja laske lämpötila 150 asteeseen. Kypsennä tunti. Laita uuni pois päältä, mutta jätä marenki uuniin toiseksi tunniksi. Ota pavlova uunista ja anna jäähtyä.
- 6
Sekoita jogurtti ja kinuskikastike keskenään. Levitä täyte marenkipohjalle. Valuta päärynät ja asettele ne pavlovalle.
Määrä Ainesosa 500 g turkkilaista jogurttia 1/2 dl kinuskikastiketta
Ravintosisältö
260
Energiaa kcal
1089
Energiaa kj
9,7 g
Rasvaa
3,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
36,3 g
Hiilihydraatteja
36,2 g
Sokereita
3,3 g
Kuituja
4,8 g
Proteiinia
0,1 g
Suolaa
260
Energiaa kcal
1089
Energiaa kj
9,7 g
Rasvaa
3,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
36,3 g
Hiilihydraatteja
36,2 g
Sokereita
3,3 g
Kuituja
4,8 g
Proteiinia
0,1 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 tl perunajauhoja, 0.5 dl kinuskikastiketta.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























