Joulupiparit

Arvostele resepti
50 Kappaletta

Useita tunteja (josta 60 min aktiivista)

Reilusti mausteiset piparkakut levittävät joulun tuoksua keittiöön. Koristele piparit pikeerillä, eli kananmunanvalkuaisesta ja tomusokerista tehdyllä kuorrutteella.

Ainekset

MääräAinesosa
125 gvoita tai leivontamargariinia
1 dlsokeria
3/4 dlsiirappia
2 tlkanelia
2 tlpomeranssinkuorta
1 tlinkivääriä
1 tlneilikkaa
1/2 tlmaustepippuria
1 tlruokasoodaa
4 dlvehnäjauhoja
1 kplkananmuna

Kuorrutus

1/2 kplmunanvalkuista
2 - 3 dltomusokeria

Valmistus (Uuni 175°C)

  1. 1

    Kiehauta kattilassa rasva, sokeri, siirappi ja mausteet. Jäähdytä seos.

    MääräAinesosa
    125 gvoita tai leivontamargariinia
    1 dlsokeria
    3/4 dlsiirappia
    2 tlkanelia
    2 tlpomeranssinkuorta
    1 tlinkivääriä
    1 tlneilikkaa
    1/2 tlmaustepippuria
  2. 2

    Sekoita sooda jauhoihin. Lisää jauhot ja muna. Sekoita taikina tasaiseksi ja laita peitettynä jääkaappiin yöksi kovettumaan.

    MääräAinesosa
    1 tlruokasoodaa
    4 dlvehnäjauhoja
    1 kplkananmuna
  3. 3

    Kuumenna uuni 175 asteeseen. Kaaviloi taikina jauhotetulla pöydällä noin 3 mm paksuksi levyksi ja ota siitä muotilla piparkakkuja leivinpaperille pellille.

  4. 4

    Kypsennä pipareita uunin keskiosassa noin 10 minuuttia. Seuraa paistumista, jotta piparit eivät pala.

  5. 5

    Vatkaa valkuainen ja tomusokeri tasaiseksi tahnaksi ja koristele sillä jäähtyneet piparkakut. Anna kuorrutuksen kuivahtaa.

    MääräAinesosa
    1/2 kplmunanvalkuista
    2 - 3 dltomusokeria

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Kati Pohja
Kuvat:
Elvi Rista
22.10.2018
|
Päivitetty: 29.9.2025

Samankaltaisia reseptejä