Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Joulupiparit

Fork and knife
50 Kappaletta
Fork and knife
50 Kappaletta
Reilusti mausteiset piparkakut levittävät joulun tuoksua keittiöön. Koristele piparit pikeerillä, eli kananmunanvalkuaisesta ja tomusokerista tehdyllä kuorrutteella.

Ainekset

125 g
voita tai leivontamargariinia
1 dl
Sokeria
3/4 dl
Siirappia
2 tl
Kanelia
2 tl
Pomeranssinkuorta
1 tl
Inkivääriä
1 tl
Neilikkaa
1/2 tl
Maustepippuria
1 kpl
Muna
4 dl
Vehnäjauhoja
1 tl
Soodaa

Kuorrutus

1/2 kpl
Munanvalkuista
2 - 3 dl
tomusokeria

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Kiehauta kattilassa rasva, sokeri, siirappi ja mausteet. Jäähdytä seos.

125 g
voita tai leivontamargariinia
1 dl
Sokeria
3/4 dl
Siirappia
1 tl
Inkivääriä
1/2 tl
Maustepippuria
1 tl
Neilikkaa
2 tl
Pomeranssinkuorta
2 tl
Kanelia
2

Lisää vatkaten muna ja jauhot, joihin olet sekoittanut soodan. Sekoita taikina tasaiseksi ja laita peitettynä jääkaappiin yöksi kovettumaan.

1 tl
Soodaa
4 dl
Vehnäjauhoja
1 kpl
Muna
3

Kaaviloi taikina jauhotetulla leivinpöydällä noin 3 mm paksuksi levyksi ja ota siitä muotilla kakkuja leivinpaperille pellille. Kypsennä pipareita uunin keskiosassa 175 asteen lämmössä noin 10 minuuttia.

4

Sekoita tomusokeri vatkattuun valkuaiseen tasaiseksi tahnaksi ja koristele sillä jäähtyneet piparkakut. Anna kuorrutuksen kuivahtaa.

2 - 3 dl
tomusokeria
1/2 kpl
Munanvalkuista
Miltä maistui?
Resepti:
Kati Pohja
Kuvat:
Elvi Rista
Julkaistu: 29.12.2004
|
Muokattu: 27.10.2023

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

73

304

2,2 g

1,4 g

12,2 g

8,4 g

0,2 g

0,8 g

0,0 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

2 tl Kanelia,

2 tl Pomeranssinkuorta,

1 tl Inkivääriä,

1 tl Neilikkaa,

0,5 tl Maustepippuria,

1 tl Soodaa,

Munanvalkuista.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli