Joulupiparit
Useita tunteja (josta 60 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Reilusti mausteiset piparkakut levittävät joulun tuoksua keittiöön. Koristele piparit pikeerillä, eli kananmunanvalkuaisesta ja tomusokerista tehdyllä kuorrutteella.
| 125 g | voita tai leivontamargariinia |
| 1 dl | sokeria |
| 3/4 dl | siirappia |
| 2 tl | kanelia |
| 2 tl | pomeranssinkuorta |
| 1 tl | inkivääriä |
| 1 tl | neilikkaa |
| 1/2 tl | maustepippuria |
| 1 tl | ruokasoodaa |
| 4 dl | vehnäjauhoja |
| 1 kpl | kananmuna |
| Kuorrutus | |
|---|---|
| 1/2 kpl | munanvalkuista |
| 2 - 3 dl | tomusokeria |
- 1.
Kiehauta kattilassa rasva, sokeri, siirappi ja mausteet. Jäähdytä seos.
- 2.
Sekoita sooda jauhoihin. Lisää jauhot ja muna. Sekoita taikina tasaiseksi ja laita peitettynä jääkaappiin yöksi kovettumaan.
- 3.
Kuumenna uuni 175 asteeseen. Kaaviloi taikina jauhotetulla pöydällä noin 3 mm paksuksi levyksi ja ota siitä muotilla piparkakkuja leivinpaperille pellille.
- 4.
Kypsennä pipareita uunin keskiosassa noin 10 minuuttia. Seuraa paistumista, jotta piparit eivät pala.
- 5.
Vatkaa valkuainen ja tomusokeri tasaiseksi tahnaksi ja koristele sillä jäähtyneet piparkakut. Anna kuorrutuksen kuivahtaa.
Joulupiparit
Reilusti mausteiset piparkakut levittävät joulun tuoksua keittiöön. Koristele piparit pikeerillä, eli kananmunanvalkuaisesta ja tomusokerista tehdyllä kuorrutteella.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 125 g | voita tai leivontamargariinia |
| 1 dl | sokeria |
| 3/4 dl | siirappia |
| 2 tl | kanelia |
| 2 tl | pomeranssinkuorta |
| 1 tl | inkivääriä |
| 1 tl | neilikkaa |
| 1/2 tl | maustepippuria |
| 1 tl | ruokasoodaa |
| 4 dl | vehnäjauhoja |
| 1 kpl | kananmuna |
Kuorrutus | |
| 1/2 kpl | munanvalkuista |
| 2 - 3 dl | tomusokeria |
Valmistus (Uuni 175°C)
- 1
Kiehauta kattilassa rasva, sokeri, siirappi ja mausteet. Jäähdytä seos.
Määrä Ainesosa 125 g voita tai leivontamargariinia 1 dl sokeria 3/4 dl siirappia 2 tl kanelia 2 tl pomeranssinkuorta 1 tl inkivääriä 1 tl neilikkaa 1/2 tl maustepippuria - 2
Sekoita sooda jauhoihin. Lisää jauhot ja muna. Sekoita taikina tasaiseksi ja laita peitettynä jääkaappiin yöksi kovettumaan.
Määrä Ainesosa 1 tl ruokasoodaa 4 dl vehnäjauhoja 1 kpl kananmuna - 3
Kuumenna uuni 175 asteeseen. Kaaviloi taikina jauhotetulla pöydällä noin 3 mm paksuksi levyksi ja ota siitä muotilla piparkakkuja leivinpaperille pellille.
- 4
Kypsennä pipareita uunin keskiosassa noin 10 minuuttia. Seuraa paistumista, jotta piparit eivät pala.
- 5
Vatkaa valkuainen ja tomusokeri tasaiseksi tahnaksi ja koristele sillä jäähtyneet piparkakut. Anna kuorrutuksen kuivahtaa.
Määrä Ainesosa 1/2 kpl munanvalkuista 2 - 3 dl tomusokeria
Ravintosisältö
74
Energiaa kcal
308
Energiaa kj
2,3 g
Rasvaa
1,4 g
Tyydyttynyttä rasvaa
12,3 g
Hiilihydraatteja
8,4 g
Sokereita
0,2 g
Kuituja
0,8 g
Proteiinia
0,1 g
Suolaa
74
Energiaa kcal
308
Energiaa kj
2,3 g
Rasvaa
1,4 g
Tyydyttynyttä rasvaa
12,3 g
Hiilihydraatteja
8,4 g
Sokereita
0,2 g
Kuituja
0,8 g
Proteiinia
0,1 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























