Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Joulupiparit

Fork and knife
80 Kappaletta
Fork and knife
80 Kappaletta

Ainekset

125 g
Leivontamargariinia
1 dl
Sokeria
3/4 dl
Siirappia
2 tl
Kanelia
2 tl
Inkivääriä
2 tl
Pomeranssinkuorta
1 tl
Neilikkaa
1/2 tl
Maustepippuria
1 kpl
Muna
4 dl
Vehnäjauhoja
1 tl
Soodaa

Kuorrutus

1/2 kpl
Munanvalkuista
2 dl
Tomusokeria

Reseptin ainekset S-kaupoista

Valmistus

1

Kiehauta kattilassa rasva, sokeri, siirappi ja mausteet. Jäähdytä seos.Lisää vatkaten muna ja jauhot, joihin olet sekoittanut soodan. Sekoita taikina tasaiseksi ja laita peitettynä jääkaappiin yöksi kovettumaan.Kaaviloi taikina jauhotetulla leivinpöydällä noin 3 mm paksuksi levyksi ja ota siitä muotilla kakkuja leivinpaperille pellille. Kypsennä pipareita uunin keskiosassa 175 asteen lämmössä noin 10 minuuttia.Sekoita tomusokeri vatkattuun valkuaiseen tasaiseksi tahnaksi ja koristele sillä jäähtyneet piparkakut. Anna kuorrutuksen kuivahtaa.

Miltä maistui?
Resepti:
Kati Pohja
Kuvat:
Pekka Haraste, Studio Fotoni Oy
Julkaistu: 29.12.2004
|
Muokattu: 1.2.2021

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.