Leikkaa paisti n. 3 x 3 cm kokoisiksi kuutioiksi. Ruskista kuutiot rosmariinin kanssa voissa, paista myös herkkusienet ja kuoritut kokonaiset shalottisipulit. Puolita sipulit tarvittaessa jos ne ovat suuria.
Mausta liha suolalla ja mustapippurilla. Laita paistetut lihakuutiot, herkkusienet ja sipulit kattilaan, lisää tomaattipyree, dijon-sinappi sekä vehnäjauhot ja sekoita hyvin. Lisää nesteet ja persilja, sekoita ja anna hautua hiljalleen n. 3 tuntia välillä sekoitellen. Tarkista maku.
Pese, kuori ja paloittele juurekset sopiviksi, suurehkoiksi suupaloiksi. Lisää kaikki muut aineet palojen joukkoon ja sekoita huolellisesti. Laita lohkot uunipellille ja paahda kuumassa uunissa 225 asteessa noin 15 minuuttia ja sen jälkeen 120 asteessa toiset 15 minuuttia, kunnes juurekset ovat pureskeltavan kypsiä ja kauniin värisiä. Tarkasta maku.
Varaa lisäkettä noin 100-150 g ruokailijaa kohden. Voit halutessasi käyttää muitakin juureksia, esimerkiksi raitajuurta, punajuurta, keltajuurta ja perunaa. Muista paloitellessa leikata palakoot sellaisiksi, että kaikki juurekset kypsyvät samaan aikaan. Esimerkiksi punajuuri tarvitsee hiukan enemmän aikaa kypsyäkseen kuin esimerkiksi peruna.
Tarjoile juhlava palapaisti uunipaahdettujen juuresten ja puolukkahillon kera.
Vinkki! Jos haluat padan gluteenittomana niin korvaa vehnäjauho maissijauholla. Saostus maissijauholla tehdään viimeiseksi: kun pata on kypsä, sekoita maissijauhot tilkkaan vettä ja kaada ohuena nauhana sekoittaen padan joukkoon.
Maistuvimmat reseptit Turusta löytyvät kulman keittiöstä. Katso kaikki!
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
604
2528
21,7 g
7,2 g
46,7 g
26,3 g
11,8 g
39,8 g
5,4 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
Oksa tuoretta rosmariinia (0,5 rkl kuivattua),
Rasia tuoreita herkkusieniä,
350 g salottisipulia,
1 prk tomaattipyreetä,
1 dl tuoretta persiljaa,
4 kpl tuoreen rosmariinin oksaa riivittynä,
Puolikkaan sitruunan mehu.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli