Juhlava palapaisti ja uunipaahdetut juurekset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Yhteistyössä: Turun Osuuskauppa
Yhteistyössä: Turun Osuuskauppa
Juhlava palapaisti ja uunipaahdetut juurekset

Juhlava palapaisti ja uunipaahdetut juurekset

timer-icon30 min
Fork and knife
6 Annosta
Yhteistyössä: Turun Osuuskauppa
Fork and knife
6 Annosta
more-info
Juhlava palapaisti on erinomainen vaihtoehto pääruoaksi. Valmistus vie aikaa, mutta on varmasti vaivan arvoinen. Tarjoile palapaisti uunissa paahdettujen juuresten kera. Kulman Keittiön valmiin palapaistin saat myös Prisman tai S-marketin palvelutorilta.

Ainekset

1 kg
naudan sisäpaistia
Oksa tuoretta rosmariinia (0.5 rkl kuivattua)
50 g
voita
Rasia tuoreita herkkusieniä
350 g
salottisipulia
1 rkl
suolaa
3 tl
mustapippurirouhetta
1 prk tomaattipyreetä
1/2 dl
dijon-sinappia
1 dl
vehnäjauhoja
3 dl
punaviiniä
8 dl
lihalientä
1 dl
tuoretta persiljaa

uunipaahdetut juurekset

800 g
porkkanaa
800 g
palsternakkaa
1/2 dl
rypsiöljyä
1/2 dl
hunajaa
1 tl
mustapippurirouhetta
1 rkl
sormisuolaa
4 kpl
tuoreen rosmariinin oksaa riivittynä
Puolikkaan sitruunan mehu

Näin teet

1

Leikkaa paisti n. 3 x 3 cm kokoisiksi kuutioiksi. Ruskista kuutiot rosmariinin kanssa voissa, paista myös herkkusienet ja kuoritut kokonaiset shalottisipulit. Puolita sipulit tarvittaessa jos ne ovat suuria.

1 kg
naudan sisäpaistia
Oksa tuoretta rosmariinia (0.5 rkl kuivattua)
50 g
voita
Rasia tuoreita herkkusieniä
350 g
salottisipulia
2

Mausta liha suolalla ja mustapippurilla. Laita paistetut lihakuutiot, herkkusienet ja sipulit kattilaan, lisää tomaattipyree, dijon-sinappi sekä vehnäjauhot ja sekoita hyvin. Lisää nesteet ja persilja, sekoita ja anna hautua hiljalleen n. 3 tuntia välillä sekoitellen. Tarkista maku.

1 rkl
suolaa
3 tl
mustapippurirouhetta
1 prk tomaattipyreetä
1/2 dl
dijon-sinappia
1 dl
vehnäjauhoja
8 dl
lihalientä
3 dl
punaviiniä
1 dl
tuoretta persiljaa
3

Pese, kuori ja paloittele juurekset sopiviksi, suurehkoiksi suupaloiksi. Lisää kaikki muut aineet palojen joukkoon ja sekoita huolellisesti. Laita lohkot uunipellille ja paahda kuumassa uunissa 225 asteessa noin 15 minuuttia ja sen jälkeen 120 asteessa toiset 15 minuuttia, kunnes juurekset ovat pureskeltavan kypsiä ja kauniin värisiä. Tarkasta maku.

800 g
palsternakkaa
800 g
porkkanaa
1/2 dl
rypsiöljyä
1/2 dl
hunajaa
Puolikkaan sitruunan mehu
1 tl
mustapippurirouhetta
4 kpl
tuoreen rosmariinin oksaa riivittynä
1 rkl
sormisuolaa
4

Varaa lisäkettä noin 100-150 g ruokailijaa kohden. Voit halutessasi käyttää muitakin juureksia, esimerkiksi raitajuurta, punajuurta, keltajuurta ja perunaa. Muista paloitellessa leikata palakoot sellaisiksi, että kaikki juurekset kypsyvät samaan aikaan. Esimerkiksi punajuuri tarvitsee hiukan enemmän aikaa kypsyäkseen kuin esimerkiksi peruna.

5

Tarjoile juhlava palapaisti uunipaahdettujen juuresten ja puolukkahillon kera.

Vinkki! Jos haluat padan gluteenittomana niin korvaa vehnäjauho maissijauholla. Saostus maissijauholla tehdään viimeiseksi: kun pata on kypsä, sekoita maissijauhot tilkkaan vettä ja kaada ohuena nauhana sekoittaen padan joukkoon.

Maistuvimmat reseptit Turusta löytyvät kulman keittiöstä. Katso kaikki!

Kuvat:
TOK
Julkaistu: 6.12.2017
Muokattu: 20.2.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

2528

604

21,7 g

7,2 g

46,7 g

26,3 g

11,8 g

39,8 g

5,4 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Oksa tuoretta rosmariinia (0,5 rkl kuivattua),

Rasia tuoreita herkkusieniä,

350 g salottisipulia,

1 prk tomaattipyreetä,

1 dl tuoretta persiljaa,

4 kpl tuoreen rosmariinin oksaa riivittynä,

Puolikkaan sitruunan mehu.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli