Juures-perunasose

Arvostele resepti
6 Annosta

15 min

Helppo perunamuusi saa uuden twistin lisäämällä juureksia soseeseen. Juureksiksi sopii esimerkiksi porkkana, palsternakka ja lanttu.

Ainekset (6 annosta)

MääräAinesosa
1 kgperunoita
500 gjuureksia (esim. porkkanaa, lanttua, palsternakkaa
1 - 2 kplvalkosipulinkynttä haluttaessa
3 dlmaitoa tai keitinlientä
1/2 tlsuolaa

Valmistus

  1. 1

    Kuori ja paloittele perunat ja juurekset. Juurekset kypsyvät hitaammin kuin peruna, joten ne kannattaa paloitella pienemmäksi.

    MääräAinesosa
    500 gjuureksia (esim. porkkanaa, lanttua, palsternakkaa
    1 kgperunoita
  2. 2

    Keitä kasvikset kypsäksi, soseuta ja lisää halutessasi mausteeksi hienonnettua valkosipulia. Soseuta soseeksi maidon ja suolan kanssa. Tarjoile lisäkkeenä.0905

    MääräAinesosa
    1 - 2 kplvalkosipulinkynttä haluttaessa
    3 dlmaitoa tai keitinlientä
    1/2 tlsuolaa

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Resepti:
Sanna Autio
Kuvat:
Timo Viljakainen ja Margareta Nygårf
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä