Kuori ja viipaloi kasvikset ohuiksi viipaleiksi, perunat kaikkein paksummiksi. Laita juuresviipaleet kulhoon ja kypsennä ne puolikypsiksi mikroaaltouunissa kuvun alla (täysi teho / 3 minuuttia). Käännä viipaleita välillä, jos alusta ei pyöri. Jäähdytä.
Lado laakeaan uunivuokaan vuorotellen juuresviipaleita ja purjoa. Mausta kerrokset valkosipulilla ja mausteilla. Ripottele juustoraastetta väliin ja aivan lopuksi myös laatikon pintaan. Kaada vuokaan kerma ja lisää sen verran vettä, että saat painetuksi kasvikset lähes kokonaan liemeen. Vain ylimmät juuresviipaleet voivat jäädä pinnalle.
Kypsennä gratiinia 175-asteisessa uunissa 45-60 minuuttia eli niin pitkään, että neste on lähes kokonaan haihtunut. Tarjoa gratiini sellaisenaan tai paistettujen sienten kanssa.
Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.