Juuresgratiini | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Juuresgratiini

Juuresgratiini

timer-iconNoin tunti
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Juuresgratiini sopii joko sellaisenaan tai lisukkeeksi esimerkiksi lihan kanssa.

Ainekset

3 - 4 kpl
Perunaa
2 kpl
Porkkanaa
1 - 2 kpl
Palsternakkaa
1/2 kpl
Lanttua tai 2 naurista
1/2 kpl
Purjoa
2 - 3 kpl
Valkosipulinkynttä
1 kpl
(150 g) emmentaalia raastettuna
1 kpl
(2 dl) kermaa
Vettä
Valko- tai mustapippuria
Suolaa

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Näin teet

1

Kuori ja viipaloi kasvikset ohuiksi viipaleiksi, perunat kaikkein paksummiksi. Laita juuresviipaleet kulhoon ja kypsennä ne puolikypsiksi mikroaaltouunissa kuvun alla (täysi teho / 3 minuuttia). Käännä viipaleita välillä, jos alusta ei pyöri. Jäähdytä.

3 - 4 kpl
Perunaa
2 kpl
Porkkanaa
1 - 2 kpl
Palsternakkaa
1/2 kpl
Purjoa
1/2 kpl
Lanttua tai 2 naurista
2

Lado laakeaan uunivuokaan vuorotellen juuresviipaleita ja purjoa. Mausta kerrokset valkosipulilla ja mausteilla. Ripottele juustoraastetta väliin ja aivan lopuksi myös laatikon pintaan. Kaada vuokaan kerma ja lisää sen verran vettä, että saat painetuksi kasvikset lähes kokonaan liemeen. Vain ylimmät juuresviipaleet voivat jäädä pinnalle.

2 - 3 kpl
Valkosipulinkynttä
Suolaa
Valko- tai mustapippuria
1 kpl
(150 g) emmentaalia raastettuna
1 kpl
(2 dl) kermaa
Vettä
3

Kypsennä gratiinia 175-asteisessa uunissa 45-60 minuuttia eli niin pitkään, että neste on lähes kokonaan haihtunut. Tarjoa gratiini sellaisenaan tai paistettujen sienten kanssa.

Resepti:
Pirjo Muurinen
Kuvat:
Pekka Haraste, Studio Fotoni Oy
Julkaistu: 12.1.2005
Muokattu: 15.5.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.