Juuresgratiini

Arvostele resepti
4 Annosta

60 min

Juuresgratiini sopii joko sellaisenaan tai lisukkeeksi esimerkiksi lihan kanssa.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
4 kplperunaa
2 kplporkkanaa
1 kplpalsternakkaa
1/2 kpllanttua
1/2 kplpurjoa
2 - 3 kplvalkosipulinkynttä
1 kpl(150 g) emmentaalia raastettuna
1 kpl(2 dl) kermaa
vettä
valkopippuria
suolaa

Valmistus (Uuni 175°C)

  1. 1

    Kuori ja viipaloi kasvikset ohuiksi viipaleiksi, perunat kaikkein paksummiksi. Laita juuresviipaleet kulhoon ja kypsennä ne puolikypsiksi mikroaaltouunissa kuvun alla (täysi teho / 3 minuuttia). Käännä viipaleita välillä, jos alusta ei pyöri. Jäähdytä.

    MääräAinesosa
    4 kplperunaa
    2 kplporkkanaa
    1 kplpalsternakkaa
    1/2 kplpurjoa
    1/2 kpllanttua
  2. 2

    Lado laakeaan uunivuokaan vuorotellen juuresviipaleita ja purjoa. Mausta kerrokset valkosipulilla ja mausteilla. Ripottele juustoraastetta väliin ja aivan lopuksi myös laatikon pintaan. Kaada vuokaan kerma ja lisää sen verran vettä, että saat painetuksi kasvikset lähes kokonaan liemeen. Vain ylimmät juuresviipaleet voivat jäädä pinnalle.

    MääräAinesosa
    2 - 3 kplvalkosipulinkynttä
    suolaa
    valkopippuria
    1 kpl(150 g) emmentaalia raastettuna
    1 kpl(2 dl) kermaa
    vettä
  3. 3

    Kypsennä gratiinia 175-asteisessa uunissa 45-60 minuuttia eli niin pitkään, että neste on lähes kokonaan haihtunut. Tarjoa gratiini sellaisenaan tai paistettujen sienten kanssa.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Resepti:
Kati Pohja
Kuvat:
Pekka Haraste, Studio Fotoni Oy
19.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä