Juuresgratiini - Yhteishyvä

Juuresgratiini

???
Annokset
4
Ruokavalio
Jaa Somessa

Ainekset

3 - 4 kpl
Perunaa
2 kpl
Porkkanaa
1 - 2 kpl
Palsternakkaa
1/2 kpl
Lanttua tai 2 naurista
1/2 kpl
Purjoa
2 - 3 kpl
Valkosipulinkynttä
1 kpl
(150 g) emmentaalia raastettuna
1 kpl
(2 dl) kermaa
Vettä
Valko- tai mustapippuria
Suolaa

Näin teet

1

Kuori ja viipaloi kasvikset ohuiksi viipaleiksi, perunat kaikkein paksummiksi. Laita juuresviipaleet kulhoon ja kypsennä ne puolikypsiksi mikroaaltouunissa kuvun alla (täysi teho / 3 minuuttia). Käännä viipaleita välillä, jos alusta ei pyöri. Jäähdytä.

Lado laakeaan uunivuokaan vuorotellen juuresviipaleita ja purjoa. Mausta kerrokset valkosipulilla ja mausteilla. Ripottele juustoraastetta väliin ja aivan lopuksi myös laatikon pintaan. Kaada vuokaan kerma ja lisää sen verran vettä, että saat painetuksi kasvikset lähes kokonaan liemeen. Vain ylimmät juuresviipaleet voivat jäädä pinnalle.

Kypsennä gratiinia 175-asteisessa uunissa 45-60 minuuttia eli niin pitkään, että neste on lähes kokonaan haihtunut. Tarjoa gratiini sellaisenaan tai paistettujen sienten kanssa.

Resepti
Pirjo Muurinen
Kuvat
Pekka Haraste, Studio Fotoni Oy
Julkaistu: 12.1.2005
Muokattu: 31.1.2019
Jaa Somessa