Juusto-kasvispiiraat - Yhteishyvä

Juusto-kasvispiiraat

???
Kappaleita
12
Jaa Somessa

Ainekset

POHJA

150 g
Margariinia
3 dl
Vehnäjauhoja
50 g
Emmentaljuustoraastetta
1 rkl
Kylmää vettä

TÄYTE

1 kpl
Sipuli
1 kpl
Punainen paprika
2 rkl
Öljyä
200 g
Pakaste parsakaalia
1 kpl
Muna
1 dl
Majoneesia
2 dl
Maitoa
1 dl
Parmesaanijuustoraastetta
100 g
Emmentaljuustoraastetta
1/2 tl
Suolaa
1/2 tl
Mustapippuria

Näin teet

1

Sekoita pehmeän rasvan joukkoon vehnäjauhot ja juustoraaste. Lisää kylmä vesi ja sekoita taikina tasaiseksi. Kääri taikina kelmuun ja nosta jääkaappiin puoleksi tunniksi. Kauli taikina hieman jauhoja apuna käyttäen levyksi ja painele pieniin voideltuihin muffini- tai piirakkavuokiin. Koristele taikinareunat haarukalla. Leikkaa sipuli ja paprika pieniksi kuutioiksi. Kuullota niitä hetken aikaa pannulla. Lisää parsakaalin nuput ja kääntele, kunnes neste on haihtunut. Jäähdytä. Sekoita kulhossa muna, majoneesi, maito sekä juustoraasteet keskenään. Mausta seos ripauksella suolaa ja mustapippuria. Nostele piirakkapohjille kasviksia ja kaada päälle juustoseosta. Paista piirakoita 225 asteessa n. 15 minuuttia. Anna piirakoiden jäähtyä hetken aikaa vuoissa ritilällä ennen irrottamista.

Resepti
Katri Schröder
Kuvat
Timo Viljakainen
Julkaistu: 29.12.2004
Muokattu: 15.11.2018
Jaa Somessa