Valmista pohjataikina. Nypi kulhossa yhteen kuutioitu rasva ja jauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe ja suola. Lisää kermaviili ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi.
Painele taikina jauhotetuin käsin voidellun vuoan (halk. 24–25 cm) pohjalle ja reunoille.
Huuhtele ja halkaise paprikat, poista siemenet ja kuutioi paprika. Kuori ja silppua valkosipulinkynnet. Kuullota paprikakuutiot ja valkosipulisilppu öljyssä pehmeiksi. Mausta ripauksella suolaa. Valuta liemi oliiveista ja silppua ne pienemmiksi.
Yhdistä ruoka- ja ranskankerma, kananmunat, rosmariini ja pippuri.
Levitä taikinapohjalle kuullotetut paprikat ja oliivisilppu. Valuta täytteelle kerma-kananmunaseos. Lisää päälle juustoraaste. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 30 minuuttia tai kunnes täyte on hyytynyt ja pinta on saanut kauniin värin.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
274
1146
20,1 g
7,1 g
16,1 g
2,7 g
2,8 g
5,6 g
0,5 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 tl Leivinjauhetta,
0,5 tl Suolaa,
Valkosipulinkynttä,
Suolaa,
1 tl Rosmariinia,
Rouhittua mustapippuria,
100 g Juustoraastetta.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli