Juusto-paprikapiirakka - Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Juusto-paprikapiirakka

Juusto-paprikapiirakka
Paloja
10
Uunin lämpötila
205°C
Täysjyvävehnäjauhoista valmistuu herkullinen suolainen paprikapiirakka. Värikäs täyte syntyy paprikoista, oliiveista ja juustosta.
Jaa Somessa

Ainekset

POHJA

150 g
Margariinia
4 dl
Täysjyvävehnäjauhoja (tai grahamjauhoja)
1 tl
Leivinjauhetta
1/2 tl
Suolaa
1 kpl
(200 g) kermaviiliä

TÄYTE

1 kpl
Punainen paprika
1 kpl
Vihreä tai keltainen paprika
1 kpl
Valkosipulinkynttä
2 rkl
Öljyä
Suolaa
1 kpl
(300 g) kivettömiä oliiveja
2 dl
Ruokakermaa
200 g
Ranskankermaa
2 kpl
Kananmunaa
1 tl
Rosmariinia
Rouhittua mustapippuria
100 g
Juustoraastetta

Näin teet

1

Valmista pohjataikina. Nypi kulhossa yhteen kuutioitu rasva ja jauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe ja suola. Lisää kermaviili ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi.

150 g
Margariinia
4 dl
Täysjyvävehnäjauhoja (tai grahamjauhoja)
1 tl
Leivinjauhetta
1/2 tl
Suolaa
1 kpl
(200 g) kermaviiliä
2

Painele taikina jauhotetuin käsin voidellun vuoan (halk. 24–25 cm) pohjalle ja reunoille.

3

Huuhtele ja halkaise paprikat, poista siemenet ja kuutioi paprika. Kuori ja silppua valkosipulinkynnet. Kuullota paprikakuutiot ja valkosipulisilppu öljyssä pehmeiksi. Mausta ripauksella suolaa. Valuta liemi oliiveista ja silppua ne pienemmiksi.

1 kpl
Vihreä tai keltainen paprika
1 kpl
Valkosipulinkynttä
2 rkl
Öljyä
Suolaa
1 kpl
(300 g) kivettömiä oliiveja
4

Yhdistä ruoka- ja ranskankerma, kananmunat, rosmariini ja pippuri.

2 dl
Ruokakermaa
200 g
Ranskankermaa
2 kpl
Kananmunaa
1 tl
Rosmariinia
Rouhittua mustapippuria
5

Levitä taikinapohjalle kuullotetut paprikat ja oliivisilppu. Valuta täytteelle kerma-kananmunaseos. Lisää päälle juustoraaste. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 30 minuuttia tai kunnes täyte on hyytynyt ja pinta on saanut kauniin värin.

100 g
Juustoraastetta
Resepti
Elina Jyväs
Kuvat
Laura Riihelä
Julkaistu: 29.4.2013
Muokattu: 15.5.2019

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja16 g161 g
Proteiinia6 g56 g
Rasvaa20 g201 g
Kuituja3 g28 g
Energiaa kj1146 11458
Energiaa kcal274 2737

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 1 tl Leivinjauhetta

  • 0,5 tl Suolaa

  • Valkosipulinkynttä

  • Suolaa

  • 1 tl Rosmariinia

  • Rouhittua mustapippuria

  • 100 g Juustoraastetta

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja16 g161 g
Proteiinia6 g56 g
Rasvaa20 g201 g
Kuituja3 g28 g
Energiaa kj1146 11458
Energiaa kcal274 2737

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 1 tl Leivinjauhetta

  • 0,5 tl Suolaa

  • Valkosipulinkynttä

  • Suolaa

  • 1 tl Rosmariinia

  • Rouhittua mustapippuria

  • 100 g Juustoraastetta

Resepti
Elina Jyväs
Kuvat
Laura Riihelä

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.