Juusto-paprikapiirakka

Nappaa talteen!
Täysjyvävehnäjauhoista valmistuu herkullinen suolainen paprikapiirakka. Värikäs täyte syntyy paprikoista, oliiveista ja juustosta.
| Pohja | |
|---|---|
| 150 g | margariinia |
| 4 dl | täysjyvävehnäjauhoja |
| 1 tl | leivinjauhetta |
| 1/2 tl | suolaa |
| 200 g | kermaviiliä |
| Täyte | |
| 1 kpl | punainen paprika |
| 1 kpl | keltainen paprika |
| 1 kpl | valkosipulinkynsi |
| 2 rkl | öljyä |
| 1/2 tl | suolaa |
| 300 g | kivettömiä oliiveja |
| 2 dl | ruokakermaa |
| 200 g | ranskankermaa |
| 2 kpl | kananmunaa |
| 1 tl | rosmariinia |
| 1/4 tl | mustapippuria rouhittuna |
| 100 g | juustoraastetta |
- 1.
Valmista pohjataikina. Nypi kulhossa yhteen kuutioitu rasva ja jauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe ja suola. Lisää kermaviili ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi.
- 2.
Painele taikina jauhotetuin käsin voidellun vuoan (halk. 24–25 cm) pohjalle ja reunoille.
- 3.
Huuhtele ja halkaise paprikat, poista siemenet ja kuutioi paprika. Kuori ja silppua valkosipulinkynnet. Kuullota paprikakuutiot ja valkosipulisilppu öljyssä pehmeiksi. Mausta ripauksella suolaa. Valuta liemi oliiveista ja silppua ne pienemmiksi.
- 4.
Yhdistä ruoka- ja ranskankerma, kananmunat, rosmariini ja pippuri.
- 5.
Levitä taikinapohjalle kuullotetut paprikat ja oliivisilppu. Valuta täytteelle kerma-kananmunaseos. Lisää päälle juustoraaste. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 30 minuuttia tai kunnes täyte on hyytynyt ja pinta on saanut kauniin värin.
Juusto-paprikapiirakka
Täysjyvävehnäjauhoista valmistuu herkullinen suolainen paprikapiirakka. Värikäs täyte syntyy paprikoista, oliiveista ja juustosta.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
Pohja | |
| 150 g | margariinia |
| 4 dl | täysjyvävehnäjauhoja |
| 1 tl | leivinjauhetta |
| 1/2 tl | suolaa |
| 200 g | kermaviiliä |
Täyte | |
| 1 kpl | punainen paprika |
| 1 kpl | keltainen paprika |
| 1 kpl | valkosipulinkynsi |
| 2 rkl | öljyä |
| 1/2 tl | suolaa |
| 300 g | kivettömiä oliiveja |
| 2 dl | ruokakermaa |
| 200 g | ranskankermaa |
| 2 kpl | kananmunaa |
| 1 tl | rosmariinia |
| 1/4 tl | mustapippuria rouhittuna |
| 100 g | juustoraastetta |
Valmistus (Uuni 205°C)
- 1
Valmista pohjataikina. Nypi kulhossa yhteen kuutioitu rasva ja jauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe ja suola. Lisää kermaviili ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi.
Määrä Ainesosa 150 g margariinia 4 dl täysjyvävehnäjauhoja 1 tl leivinjauhetta 1/2 tl suolaa 200 g kermaviiliä - 2
Painele taikina jauhotetuin käsin voidellun vuoan (halk. 24–25 cm) pohjalle ja reunoille.
- 3
Huuhtele ja halkaise paprikat, poista siemenet ja kuutioi paprika. Kuori ja silppua valkosipulinkynnet. Kuullota paprikakuutiot ja valkosipulisilppu öljyssä pehmeiksi. Mausta ripauksella suolaa. Valuta liemi oliiveista ja silppua ne pienemmiksi.
Määrä Ainesosa 1 kpl keltainen paprika 1 kpl valkosipulinkynsi 2 rkl öljyä 1/2 tl suolaa 300 g kivettömiä oliiveja - 4
Yhdistä ruoka- ja ranskankerma, kananmunat, rosmariini ja pippuri.
Määrä Ainesosa 2 dl ruokakermaa 200 g ranskankermaa 2 kpl kananmunaa 1 tl rosmariinia 1/4 tl mustapippuria rouhittuna - 5
Levitä taikinapohjalle kuullotetut paprikat ja oliivisilppu. Valuta täytteelle kerma-kananmunaseos. Lisää päälle juustoraaste. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 30 minuuttia tai kunnes täyte on hyytynyt ja pinta on saanut kauniin värin.
Määrä Ainesosa 100 g juustoraastetta
Ravintosisältö
343
Energiaa kcal
1437
Energiaa kj
27,0 g
Rasvaa
9,2 g
Tyydyttynyttä rasvaa
16,7 g
Hiilihydraatteja
3,2 g
Sokereita
3,9 g
Kuituja
6,3 g
Proteiinia
2,4 g
Suolaa
343
Energiaa kcal
1437
Energiaa kj
27,0 g
Rasvaa
9,2 g
Tyydyttynyttä rasvaa
16,7 g
Hiilihydraatteja
3,2 g
Sokereita
3,9 g
Kuituja
6,3 g
Proteiinia
2,4 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 tl Leivinjauhetta, 0,5 tl Suolaa, 1 tl Rosmariinia, 100 g Juustoraastetta.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























