Juusto-paprikapiirakka - Yhteishyvä

Juusto-paprikapiirakka

???
Paloja
10
Täysjyvävehnäjauhoista valmistuu herkullinen suolainen piirakka. Värikäs täyte syntyy paprikoista, oliiveista ja juustosta.
Jaa Somessa

Ainekset

POHJA

150 g
Margariinia
4 dl
Täysjyvävehnäjauhoja (tai grahamjauhoja)
1 tl
Leivinjauhetta
1/2 tl
Suolaa
1 kpl
(200 g) kermaviiliä

TÄYTE

1 kpl
Punainen paprika
1 kpl
Vihreä tai keltainen paprika
1 kpl
Valkosipulinkynttä
2 rkl
Öljyä
Suolaa
1 kpl
(300 g) kivettömiä oliiveja
2 dl
Ruokakermaa
200 g
Ranskankermaa
2 kpl
Kananmunaa
1 tl
Rosmariinia
Rouhittua mustapippuria
100 g
Juustoraastetta

Näin teet

1

Valmista pohjataikina. Nypi kulhossa yhteen kuutioitu rasva ja jauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe ja suola. Lisää kermaviili ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi.

Painele taikina jauhotetuin käsin voidellun vuoan (halk. 24–25 cm) pohjalle ja reunoille.

Huuhtele ja halkaise paprikat, poista siemenet ja kuutioi paprika. Kuori ja silppua valkosipulinkynnet. Kuullota paprikakuutiot ja valkosipulisilppu öljyssä pehmeiksi. Mausta ripauksella suolaa. Valuta liemi oliiveista ja silppua ne pienemmiksi.

Yhdistä ruoka- ja ranskankerma, kananmunat, rosmariini ja pippuri.

Levitä taikinapohjalle kuullotetut paprikat ja oliivisilppu. Valuta täytteelle kerma-kananmunaseos. Lisää päälle juustoraaste. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 30 minuuttia tai kunnes täyte on hyytynyt ja pinta on saanut kauniin värin.

Resepti
Elina Jyväs
Kuvat
Laura Riihelä
Julkaistu: 29.4.2013
Muokattu: 15.11.2018
Jaa Somessa

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja16 g161 g
Proteiinia6 g56 g
Rasvaa20 g201 g
Kuituja3 g28 g
Energiaa kj1146 11458
Energiaa kcal274 2737

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 1 tl Leivinjauhetta

  • 0,5 tl Suolaa

  • Valkosipulinkynttä

  • Suolaa

  • 1 tl Rosmariinia

  • Rouhittua mustapippuria

  • 100 g Juustoraastetta

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja16 g161 g
Proteiinia6 g56 g
Rasvaa20 g201 g
Kuituja3 g28 g
Energiaa kj1146 11458
Energiaa kcal274 2737

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 1 tl Leivinjauhetta

  • 0,5 tl Suolaa

  • Valkosipulinkynttä

  • Suolaa

  • 1 tl Rosmariinia

  • Rouhittua mustapippuria

  • 100 g Juustoraastetta

Resepti
Elina Jyväs
Kuvat
Laura Riihelä

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.