Juusto-paprikapiirakka

Täysjyvävehnäjauhoista valmistuu herkullinen suolainen paprikapiirakka. Värikäs täyte syntyy paprikoista, oliiveista ja juustosta.

Ainekset

MääräAinesosa

Pohja

150 gmargariinia
4 dltäysjyvävehnäjauhoja
1 tlleivinjauhetta
1/2 tlsuolaa
200 gkermaviiliä

Täyte

1 kplpunainen paprika
1 kplkeltainen paprika
1 kplvalkosipulinkynsi
2 rklöljyä
1/2 tlsuolaa
300 gkivettömiä oliiveja
2 dlruokakermaa
200 granskankermaa
2 kplkananmunaa
1 tlrosmariinia
1/4 tlmustapippuria rouhittuna
100 gjuustoraastetta

Valmistus (Uuni 205°C)

  1. 1

    Valmista pohjataikina. Nypi kulhossa yhteen kuutioitu rasva ja jauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe ja suola. Lisää kermaviili ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi.

    MääräAinesosa
    150 gmargariinia
    4 dltäysjyvävehnäjauhoja
    1 tlleivinjauhetta
    1/2 tlsuolaa
    200 gkermaviiliä
  2. 2

    Painele taikina jauhotetuin käsin voidellun vuoan (halk. 24–25 cm) pohjalle ja reunoille.

  3. 3

    Huuhtele ja halkaise paprikat, poista siemenet ja kuutioi paprika. Kuori ja silppua valkosipulinkynnet. Kuullota paprikakuutiot ja valkosipulisilppu öljyssä pehmeiksi. Mausta ripauksella suolaa. Valuta liemi oliiveista ja silppua ne pienemmiksi.

    MääräAinesosa
    1 kplkeltainen paprika
    1 kplvalkosipulinkynsi
    2 rklöljyä
    1/2 tlsuolaa
    300 gkivettömiä oliiveja
  4. 4

    Yhdistä ruoka- ja ranskankerma, kananmunat, rosmariini ja pippuri.

    MääräAinesosa
    2 dlruokakermaa
    200 granskankermaa
    2 kplkananmunaa
    1 tlrosmariinia
    1/4 tlmustapippuria rouhittuna
  5. 5

    Levitä taikinapohjalle kuullotetut paprikat ja oliivisilppu. Valuta täytteelle kerma-kananmunaseos. Lisää päälle juustoraaste. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 30 minuuttia tai kunnes täyte on hyytynyt ja pinta on saanut kauniin värin.

    MääräAinesosa
    100 gjuustoraastetta

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 tl Leivinjauhetta, 0,5 tl Suolaa, 1 tl Rosmariinia, 100 g Juustoraastetta.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Elina Jyväs
Kuvat:
Laura Riihelä
23.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä