Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Juustoinen kana-makaronilaatikko

timer-icon60 min  (josta 15 min aktiivista)
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Edullinen koko perheen arkiruoka valmistuu suomalaisista Kotimaista-sarjan tuotteista. Broilerimakaronilaatikon valmistus on entistä helpompaa, kun makaroneja ei keitetä etukäteen. Juustokerma antaa makua sekä mehevyyttä laatikkoon, ja uunissa vuoka saa herkullisen rapean juustopinnan.

Ainekset

400 g
(1 rs) Kotimaista kananjauhelihaa
1 kpl
sipuli
1/2 rkl
Kotimaista rypsiöljyä
1 rkl
basilikaa
1 tl
paprikajauhetta
1/2 tl
suolaa
1/2 tl
mustapippuria rouhittuna
350 g
(1 ps) Kotimaista makaronia
150 g
(1ps) Kotimaista juustoraastetta, kevyt

Munamaito

7 dl
Kotimaista kevytmaitoa
250 ml
(1 prk) Kotimaista juustolla maustettua ruokakermaa
2 kpl
Kotimaista kananmunaa

Lisäksi

1/2 rkl
rypsiöljyä
(½ ruukkua Kotimaista basilikaa)

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Kuori ja hienonna sipuli. Paista jauheliha öljyssä pannulla. Lisää sipulit pannulle ja kuullota. Lisää mausteet ja sekoita.

1 kpl
sipuli
400 g
(1 rs) Kotimaista kananjauhelihaa
1/2 rkl
Kotimaista rypsiöljyä
1 rkl
basilikaa
1 tl
paprikajauhetta
1/2 tl
suolaa
1/2 tl
mustapippuria rouhittuna
2

Sekoita maito, kerma ja munat kulhossa

7 dl
Kotimaista kevytmaitoa
250 ml
(1 prk) Kotimaista juustolla maustettua ruokakermaa
2 kpl
Kotimaista kananmunaa
3

Levitä keittämättömät makaronit öljyttyyn laakeaan uunivuokaan (vetoisuus 3 l). Sekoita joukkoon jauhelihaseos ja puolet juustoraasteesta. Kaada päälle munamaito. Ripottele loput juustoraasteesta pinnalle. Paista 200-asteisen uunin alatasolla 45–50 minuuttia.

350 g
(1 ps) Kotimaista makaronia
150 g
(1ps) Kotimaista juustoraastetta, kevyt
4

Viimeistele halutessasi basilikalla. Tarjoa makaronilaatikko salaatin kanssa.

(½ ruukkua Kotimaista basilikaa)

Vinkki: Kun paistat laatikon laakeassa vuoassa, saat enemmän rapeaa pintaa.

Miltä maistui?(6 arviota)
Resepti:
S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 28.4.2023
|
Muokattu: 16.5.2023

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

770

3222

30,3 g

13,3 g

66,0 g

8,3 g

3,5 g

55,0 g

1,9 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

(½ ruukkua Kotimaista basilikaa).

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli