Yhdistä kulhossa jauhot, leivinjauhe ja suola. Lisää juusto- ja kesäkurpitsaraaste, öljy, siirappi ja jogurtti. Sekoita nopeasti tasaiseksi. Muotoile taikinasta jauhojen avulla litteä pötkö ja leikkaa se vinottain veitsellä kolmionmuotoisiksi paloiksi. Nosta palat leivinpaperoidulle uunipellille. Pistele skonssit haarukalla ja ripottele päälle juustoraaste. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla noin 15 minuuttia tai kunnes skonssit ovat kypsiä.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
193
809
6,9 g
0,9 g
26,3 g
3,6 g
2,9 g
4,9 g
0,0 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
2 tl Leivinjauhetta,
0,5 tl Suolaa,
1 dl Juustoraastetta,
1,5 dl Karkeaksi raastettua kesäkurpitsaa,
1 dl Juustoraastetta.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli