Juustoiset kesäkurpitsaskonssit

Arvostele resepti
8 Kappaletta

Ainekset

MääräAinesosa
2 dlvehnäjauhoja
2 dltäysjyvävehnäjauhoja
2 tlleivinjauhetta
1/2 tlsuolaa
1 dljuustoraastetta
1 1/2 dlkarkeaksi raastettua kesäkurpitsaa
1/2 dlrypsiöljyä
1 rklsiirappia
2 dlmaustamatonta jogurttia

Pinnalle

1 dljuustoraastetta

Valmistus

  1. 1

    Yhdistä kulhossa jauhot, leivinjauhe ja suola. Lisää juusto- ja kesäkurpitsaraaste, öljy, siirappi ja jogurtti. Sekoita nopeasti tasaiseksi. Muotoile taikinasta jauhojen avulla litteä pötkö ja leikkaa se vinottain veitsellä kolmionmuotoisiksi paloiksi. Nosta palat leivinpaperoidulle uunipellille. Pistele skonssit haarukalla ja ripottele päälle juustoraaste. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla noin 15 minuuttia tai kunnes skonssit ovat kypsiä.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 tl Leivinjauhetta, 0,5 tl Suolaa, 1 dl Juustoraastetta, 1,5 dl Karkeaksi raastettua kesäkurpitsaa, 1 dl Juustoraastetta.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Elina Jyväs
Kuvat:
Laura Riihelä
22.10.2018
|
Päivitetty: 24.6.2025

Samankaltaisia reseptejä